Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenTaarten met oven

Basisrecept voor biscuittaart

by Liefde voor bakken 24/01/201626/07/2019
written by Liefde voor bakken 24/01/201626/07/2019
Biscuittaart

Wanneer je een taart gaat bakken, die bekleed wordt met fondant of marsepein, is het vaak handig dat je niet al te veel tijd kwijt bent aan het bakken. Dan is een mix voor biscuitdeeg heel handig. Het gaat allemaal wat sneller en de smaak van biscuitdeeg van Funcakes of Twinkelotje is prima! Vind je het toch leuker om het helemaal zelf te maken? Maak dan gebruik van dit basisrecept voor biscuitdeeg!

Er zijn twee varianten van de biscuittaart: eentje met hele eieren en eentje met gesplitste eieren. Dit is een recept voor biscuittaart met hele eieren.

Biscuittaart

Basisrecept voor biscuittaart

Liefde voor bakken Wanneer je een taart gaat bakken, die bekleed wordt met fondant of marsepein, is het vaak handig dat je niet al te… Printen
Cijfer 3.8/5
( 44 gestemd )

Ingrediënten

  • bakvorm van circa 25 cm
  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • snufje zout

Instructies

  1. Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter.
  2. Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zet de mixer vervolgens even uit.
  3. Zeef de bloem met de maizena en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel stevig door het deeg, tot alles goed is opgenomen.
  4. Doe je mengsel in de ingevette bakvorm en bak de taart op 40 à 50 minuten op circa 170 graden mooi goudbruin. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen.

Notities

Let op: maak tijdens het bakken de ovendeur niet open! Je hebt dan kans dat de taart inzakt. Open de deur alleen op het laatste moment, om te controleren of de taart klaar is.

biscuittaart

Biscuittaart

Tips van liefdevoorbakken.nl:

  • Voeg een beetje amandelen toe voor een lekkere smaak
  • Voeg gel kleurstof toe voor een gekleurde taart

Zo maak jij jouw biscuittaart! Nog vragen of opmerkingen, laat het ons weten!

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

basisreceptbiscuitbiscuittaart
8 comments
3
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Fluffy creamcheese frosting
next post
Getest: 2x sugarcraft gun

You may also like

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Marshmallow slof

11/07/2019

Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

17/01/2016

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Sticky toffee saus

31/10/2019

Tiramisu taart

17/03/2017

Meringue & Bosbessen Cheesecake

27/02/2016

Karamel kwarktaart

21/01/2018

Snickers cheesecake

01/09/2019

8 comments

Carnavals / verjaardags slagroomtaart – Liefde voor bakken 29/01/2016 - 08:02

[…] begint met het bakken van een biscuittaart. Hier hebben we eerder al een basisrecept van online gezet. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mix […]

Reply
Hartenmand met bloemetjes – Liefde voor bakken 04/02/2016 - 08:07

[…] een hartentaart, zelfgebakken van dit recept voor biscuitdeeg […]

Reply
Bailey’s mascarponetaart – Liefde voor bakken 17/02/2016 - 08:13

[…] beginnen met het bakken van de biscuittaart. Kijk hiervoor bij het basisrecept voor biscuittaart, maar voeg wel twee eetlepels koffiepoeder toe aan de bloem en […]

Reply
Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes – Liefde voor bakken 23/03/2016 - 08:01

[…] Biscuitdeeg, gemaakt van ons basisrecept: […]

Reply
Woezel & Pip taart: hoe maak je een puzzelplaatje? – Liefde voor bakken 25/05/2016 - 08:00

[…] dit artikel gaan we er vanuit dat je al een biscuittaartje hebt gebakken, gevuld en afgesmeerd. Klik hier voor een basisrecept voor een biscuittaart. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor mix voor […]

Reply
Sinterklaastaart – Liefde voor bakken 16/11/2016 - 08:05

[…] eerst je taart, eventueel een biscuittaartje volgens dit basisrecept of gebruik een mix voor biscuitdeeg. Laat de taart afkoelen, zaag het tweemaal doormidden en vul […]

Reply
Anja 12/10/2017 - 16:08

Hallo!

Bedankt voor dit recept van een biscuitdeeg. Ik heb een vraag. Ik ben al jaren op zoek naar het basisrecept dat Amerikanen gebruiken voor hun birthday cakes met frosting. Zou dat dit recept kunnen zijn? Of weten jullie welke ik bedoel?
Mijn buren bakten die taart namelijk altijd met verjaardagen en ik heb deze laatst weer ergens gegeten waardoor ik weet dat het een bestaand recept is. Ik heb al een paar recepten geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes. Het is in ieder geval niet ons standaard cake-recept (200-200-200-4).

De smaak is een beetje zoet en verder vult de cake goed, is rijk, hij redelijk zwaar en ‘moist’. Naar mijn idee bevat de cake geen ingewikkelde ingrediënten.

Hebben jullie enig idee?

Reply
Liefde voor bakken 18/10/2017 - 09:01

Hoi Anja, ik zou niet precies weten welke taartdeeg je bedoelt. Ik denk niet dat het dit recept is, want dit is luchtig en licht. Misschien is het meer een moscovisch deeg. Het kan ook zijn dat het een deeg is waar iets aan toegevoegd wordt, zoals bijvoorbeeld amandelmeel. Ik zal wel eens op zoek gaan, mocht ik een idee hebben, dan laat ik het weten. Groetjes, Ria

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....