Wanneer je een taart gaat bakken, die bekleed wordt met fondant of marsepein, is het vaak handig dat je niet al te veel tijd kwijt bent aan het bakken. Dan is een mix voor biscuitdeeg heel handig. Het gaat allemaal wat sneller en de smaak van biscuitdeeg van Funcakes of Twinkelotje is prima! Vind je het toch leuker om het helemaal zelf te maken? Maak dan gebruik van dit basisrecept voor biscuitdeeg!
Er zijn twee varianten van de biscuittaart: eentje met hele eieren en eentje met gesplitste eieren. Dit is een recept voor biscuittaart met hele eieren.

Ingrediënten
- bakvorm van circa 25 cm
- 6 eieren
- 190 gram suiker
- 110 gram bloem
- 75 gram maizena
- snufje zout
Instructies
- Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter.
- Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zet de mixer vervolgens even uit.
- Zeef de bloem met de maizena en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel stevig door het deeg, tot alles goed is opgenomen.
- Doe je mengsel in de ingevette bakvorm en bak de taart op 40 à 50 minuten op circa 170 graden mooi goudbruin. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen.
Notities
Let op: maak tijdens het bakken de ovendeur niet open! Je hebt dan kans dat de taart inzakt. Open de deur alleen op het laatste moment, om te controleren of de taart klaar is.
Tips van liefdevoorbakken.nl:
- Voeg een beetje amandelen toe voor een lekkere smaak
- Voeg gel kleurstof toe voor een gekleurde taart
Zo maak jij jouw biscuittaart! Nog vragen of opmerkingen, laat het ons weten!
Liefs van het liefdevoorbakken-team!
8 comments
[…] begint met het bakken van een biscuittaart. Hier hebben we eerder al een basisrecept van online gezet. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mix […]
[…] een hartentaart, zelfgebakken van dit recept voor biscuitdeeg […]
[…] beginnen met het bakken van de biscuittaart. Kijk hiervoor bij het basisrecept voor biscuittaart, maar voeg wel twee eetlepels koffiepoeder toe aan de bloem en […]
[…] Biscuitdeeg, gemaakt van ons basisrecept: […]
[…] dit artikel gaan we er vanuit dat je al een biscuittaartje hebt gebakken, gevuld en afgesmeerd. Klik hier voor een basisrecept voor een biscuittaart. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor mix voor […]
[…] eerst je taart, eventueel een biscuittaartje volgens dit basisrecept of gebruik een mix voor biscuitdeeg. Laat de taart afkoelen, zaag het tweemaal doormidden en vul […]
Hallo!
Bedankt voor dit recept van een biscuitdeeg. Ik heb een vraag. Ik ben al jaren op zoek naar het basisrecept dat Amerikanen gebruiken voor hun birthday cakes met frosting. Zou dat dit recept kunnen zijn? Of weten jullie welke ik bedoel?
Mijn buren bakten die taart namelijk altijd met verjaardagen en ik heb deze laatst weer ergens gegeten waardoor ik weet dat het een bestaand recept is. Ik heb al een paar recepten geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes. Het is in ieder geval niet ons standaard cake-recept (200-200-200-4).
De smaak is een beetje zoet en verder vult de cake goed, is rijk, hij redelijk zwaar en ‘moist’. Naar mijn idee bevat de cake geen ingewikkelde ingrediënten.
Hebben jullie enig idee?
Hoi Anja, ik zou niet precies weten welke taartdeeg je bedoelt. Ik denk niet dat het dit recept is, want dit is luchtig en licht. Misschien is het meer een moscovisch deeg. Het kan ook zijn dat het een deeg is waar iets aan toegevoegd wordt, zoals bijvoorbeeld amandelmeel. Ik zal wel eens op zoek gaan, mocht ik een idee hebben, dan laat ik het weten. Groetjes, Ria