Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

by Liefde voor bakken 15/12/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 15/12/201504/12/2018
Witte chocolade ganache
Dit is een recept voor een stevige chocolade ganache, waar je een taart mee kan afsmeren. Dit is een goede basis voor een taart die je gaat bekleden met fondant, maar ook goed geschikt voor een chocolate dripcake!

Benodigdheden:

  • 450 gram witte chocolade smeltchocolade
  • 150 ml slagroom

De verhouding is 1 op 3. Dus mocht je minder of meer ganache willen maken, zorg dan dat je altijd 3 keer zoveel smeltchocolade hebt. Dit recept is om een hoge taart van 20 cm mee af te smeren.

We maken de witte chocolade ganache met de magnentron. Dit kan ook au bain-marie.

Doe 150 ml slagroom in een glazenschaal (deze moet in de magnetron kunnen!). Schiet daar 450 gram witte smetchocolade in.

Let op bij het gebruik maken van de magnetron: je ganache mag niet te warm worden, dan kan het verbranden!

Zet de glazenschaal eerst ongeveer 1,5  minuut in de magnetron, op ongeveer 650 watt. Haal de schaal er dan uit. Schud even goed met de schaal, zodat de korrels van de smeltchocolade zo veel mogelijk ondergedompeld worden door de slagroom. Let op: roer nog niet! Laat het zo één minuut staan.

Zet het weer terug in de magnetron en laat het wederom ongeveer 1,5 minuut verwarmen op 650 watt. Haal de schaal weer uit de magnetron en schud opnieuw. Kijk goed of de chocolade al goed gesmolten is. Is dit niet het geval, zet het dan even opnieuw in de magnetron, afhankelijk van hoe ver de chocolade gesmolten is.

Is de chocolade wel goed gesmolten, dan kun je gaan roeren met liefst een siliconen spatel. Roer de chocolade door de slagroom, totdat het een homogeen geheel wordt.

Laat deze ganache afkoelen totdat deze goed smeerbaar wordt (nog iets soepeler dan chocoladepasta). Is je ganache toch te hard? Zet hem dan even terug in de magnetron. Is je chocoladeganache iets te zacht? Zet hem dan even in de koelkast.

Smeer een laagje witte chocoladeganache over de zijkant en bovenkant van de taart. Het is de kunst om dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Zet de taart even in de koelkast, zodat de chocolade wat kan uitharden. Een uur later kan je de tweede laag er over heen smeren. Let op: je chocoladeganache in je glazen schaal is nu waarschijnlijk ook uitgehard, zet deze weer heel even terug in de magnetron.

Laat ook dit weer een half uurtje uitharden.

Witte chocolade ganache

Nu heb je een mooi afgesmeerd taartje! Een goede basis!

Liefs Ria & Laura

basisreceptchocoladechocolade ganache
14 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
No-bake mango cheesecake
next post
Chocolate dripcake voor kerstmis

You may also like

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Romige karamelsaus

07/03/2018

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Zelf macarons maken – lemon macarons

12/03/2020

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

14 comments

Chocolate dripcake voor kerstmis – Liefde voor bakken 15/12/2015 - 14:04

[…] gaan we de witte chocolade ganache maken. Doe dit volgens het ‘basisrecept voor witte chocolade ganache voor het afsmeren van een taart‘. Volg de stappen die daar staan […]

Reply
Liza 09/12/2016 - 11:15

Hi,

Hoe groot is de taart die jullie met deze hoeveelheid insmeren? Ik wil dit gebruiken maar vind het moeilijk in te schatten hoeveel ik nodig zal hebben. Ik wil graag een ronde taart van 20 cm maken (en twee keer doorgesneden, dus drie lagen biscuit in totaal). Ik zou jullie advies waarderen!

Reply
Liefde voor bakken 09/12/2016 - 11:33

Hoi Liza, de taart die wij gebruikt hebben was ook 20 cm doorsnee. Het was een hoge taart, dwz dat we een hoge bakvorm hebben gebruikt. Maar als je flink wat vulling ertussen doet, dan heb je ook een hoog taartje. Dus ik zou gewoon dezelfde hoeveelheid nemen die er staat. Let wel op: deze verhouding geldt voor de witte smeltchocolade. Bij melk of pure chocolade neem je een andere verhouding. Sucses! Laat je weten of het gelukt is?

Reply
Ortencia 10/12/2019 - 08:49

Dag dames, jullie chocolade ziet er zo wit uit.. mag ik vragen welke jullie gebruikt hebben ?

Groetjes
Ortencia

Reply
Liefde voor bakken 10/12/2019 - 11:24

Hoi Ortencia, ik gebruik altijd Callebaut chocolade callets.

Reply
verley sabine 19/03/2020 - 17:13

als je de ganache au-bain-marie wil maken doe je dan de room en de callets samen in een pot en zet je die au-bain-marie?

Reply
Liefde voor bakken 19/03/2020 - 19:06

Ja, dat kan ook. Je verwarmt het dan tegelijkertijd.

Reply
Liesbeth 21/06/2020 - 10:19

Kan je deze ook kleuren? En zo ja, wat gebruik je daar dan best voor?
En wanneer maak je deze best? Avond ervoor reeds mogelijk?
Bedankt !

Reply
Liefde voor bakken 21/06/2020 - 14:32

Ja, dat kan zeker. Je kunt het kleuren met speciale kleurstof voor chocolade.

Reply
Nadine 13/07/2020 - 22:16

Kun je ook de slagroom tot het kookpunt brengen en dan op de chocolade gieten?

Reply
Liefde voor bakken 14/07/2020 - 08:39

Ja dat kan op zich wel, maar let er dan op dat de slagroom niet helemaal tot het kookpunt komt, anders krijg je een vel op de slagroom .

Reply
Emilie Pauw 04/08/2020 - 17:47

Hoi hoi,

Ik wil graag een biscuit afsmeren met deze ganache.
Wordt deze erg hard, ik bedoel met het aansnijden van de taart? Ik zal uiteraard het advies geven om de taart niet in de koelkast te doen (ook omdat ik het wil bekleden met fondant)

Hopelijk kunt u mij verder helpen?
Liefs Emilie

Reply
Liefde voor bakken 05/08/2020 - 10:31

Hoi Emilie, de ganache wordt wel redelijk stevig, maar is wel aan te snijden hoor. Je kunt iets meer slagroom toevoegen, dan wordt de ganache iets zachter. Maar vooral niet te veel, want dan plakt t te veel.

Reply
Emilie Pauw 05/08/2020 - 10:39

O super dankjewel!
Ik zal eens een beetje spelen met de hoeveelheid slagroom, maar nu ik weet dat het erbij hoort maak ik mij al een stuk minder druk erom!!
Liefs Emilie

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....