Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenCarnavalKindertraktatiesTaarten decoreren

Hoe maak je je eigen sprinkels?

by Liefde voor bakken 17/02/201917/02/2019
written by Liefde voor bakken 17/02/201917/02/2019
Hoe maak je je eigen sprinkels?

Sprinkles zijn op dit moment helemaal in! Ze bestaan natuurlijk al heel erg lang, maar de laatste tijd zie je steeds meer taarten versierd met sprinkels. Je ziet ze dan in allerlei kleuren en soorten. Je hebt Jimmies, dat zijn de hagelslagjes, spikkeltjes ofwel musketzaad, maar ook pareltjes , sterretjes, hartjes en nog veel meer! Vaak ook door elkaar, maar dan in een bepaald kleurenthema. Wij vinden ze echt heel leuk en zijn ook bevangen door het sprinkel virus! How to make your own sprinkles?

Maar al die potjes met prachtige sprinkels zijn wel erg prijzig! Dat is dan wel weer jammer. Het is juist zo leuk om er royaal mee te strooien. De gewone gekleurde spikkeltjes zijn nog wel in wat grotere hoeveelheden te krijgen en zijn ook nog wel betaalbaar, maar die leuke mengsels zijn gewoon duur. Nu hebben wij daar wat op gevonden: we gaan ze zelf maken! Maar hoe dan, zul je zeggen. Nou ik heb bedacht om op twee manieren de jimmies te maken. Jimmies zijn de hagelslagjes in verschillende kleuren. We maken ze eerst van suiker, daarvoor maken we royal icing. Deze spuiten we op papier en laten dit dan een flinke tijd drogen. En dan…  breken we ze in kleine hageltjes! Verder maken we wat kleine figuurtjes van rolfondant, sterretjes, confetti en hartjes. Pareltjes kan ik niet zelf maken, maar die kun je ook wel aanschaffen in wat grotere hoeveelheden. Ik heb dan weer het liefst de zachte parels of de crispy pearls. Die eten gemakkelijker.

Oke, in dit recept maken we de suiker hageltjes en de kleine figuurtjes van fondant. Kijk snel naar het recept, je wordt hier vast blij van, net als wij!

Hoe maak je je eigen sprinkels?

Hoe maak je je eigen sprinkles!

Liefde voor bakken Sprinkles zijn op dit moment helemaal in! Ze bestaan natuurlijk al heel erg lang, maar de laatste tijd zie je steeds meer… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de royal icing:

  • 10 gram eiwitpoeder (bijvoorbeeld Funcakes)
  • 60 ml water
  • circa 425 gram suikerbakkerspoeder
  • diverse kleurstofgels (bijvoorbeeld roze, geel, lichtgroen, lichtblauw en lila)

Voor de fondant figuurtjes:

  • stukjes fondant in diverse kleuren, bijv roze, geel, groen, lichtblaauw en lila
  • uitstekertjes voor kleine sterretjes, rondjes en hartjes, liefst met plunger om ze uit te drukken

Verder:

  • 6 wegwerpspuitzakken (of zoveel als je kleuren gaat maken)
  • spuitmondje 2 en/of 3 rond
  • adaptors om de spuitmondjes mee vast te zetten
  • een aantal vellen bakpapier
  • bakjes om de diverse kleuren hageltjes en figuurtjes  in te doen

Instructies

  1. We beginnen met het maken van de Royal icing. Zie hier het basisrecept voor Royal Icing.
  2. Verdeel de icing over 5 bakjes, als je alle 5 kleurtjes gaat maken.
  3. Voeg een beetje kleurstofgel toe aan elk bakje. Let op dat je niet teveel toevoegt, zeker niet als je lichte kleuren wilt. Meng goed door.
  4. Zet de adapter vast in de spuitzak en vul de zak met de icing. Zet er een spuitmondje op naar leuze. Ik heb met spuitmondje 2 en 3 gebruikt. Doordat je een adapter gebruikt, kun je ondertussen ook nog van spuitmondje wisselen. Dat is vooral handig als je van elke maat maar eentje hebt.
  5. Leg een vel bakpapier op bijvoorbeeld een placemat, zodat je deze later voorzichtig op kunt tillen en weg kunt leggen om te drogen.
  6. Spuit dan lange strepen van de ene kant naar de andere kant. Ik doe dat van rechts naar links. Maar ik ben links, anders spuit je van links naar rechts uiteraard. Probeer zo gelijkmatig mogelijk je lijnen te trekken. Dit gaat wat beter als je je spuitzak wat optilt en je daardoor wat hoger spuit. Maar probeer dit gewoon even uit. Icing genoeg, je kunt hier aardig wat lijntjes mee trekken.
  7. Ik heb meerder kleuren op één vel gedaan, maar het is eigenlijk handiger om een vel helemaal vol te maken met één kleur.
  8. Trek strepen totdat al je icing op is. Laat dit ongeveer 2 uur staan, misschien iets korter als je, net als ik, ongeduldig bent.
  9. Neem dan een vel, leg dit voor je neer. Schraap nu met beide handen alle strepen bij elkaar. Verfrommel het tot kleine stukjes, dat gaat heel snel en gemakkelijk als je maar één kleur strepen op elk vel hebt. Breek het nog een beetje extra met je handen en doe het in een bakje. Herhaal dit met alle kleuren.
  10. Voor de figuurtjes kneed je een stukje rolfondant goed door, rol het uit tot een dunne  lap en steek er de figuurtjes uit. Doe deze in bakjes.
  11. Steek figuurtjes uit in kleuren die mooi passen bij de kleuren van de hageltjes. Zoek dan nog wat spikkeltjes en pareltjes in deze kleuren. Doe dan van één bepaalde kleur van alles wat in een schaaltje, zodat je een mooie medley krijgt! Wij hebben dat hier gedaan met roze.

 

Hoe maak je je eigen sprinkels?
Hoe maak je je eigen sprinkels?
Hoe maak je je eigen sprinkels?
Hoe maak je je eigen sprinkels?
Hoe maak je je eigen sprinkels?

Op deze manier kun je dus héél veel mooie sprinkeltjes maken, en ook nog eens zelf de kleuren bepalen. Snel beginnen dus! En laat ons weten of je het gelukt is en wat je gemaakt hebt!

Tip: versier de baksels die je maakt met carnaval met deze vrolijke sprinkels!

Liefs, Ria en Laura

sprinkels
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)
next post
Bounty taartje

You may also like

5x gezonde schooltraktaties

07/12/2016

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Confetti cupcakes

04/02/2018

Milde Lemon Curd

28/11/2021

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Sinterklaastaart

16/11/2016

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Fruitspiesjes

07/06/2017

Video: Rose cake

11/12/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....