Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Witte chocolade cheesecake in een glas

by Liefde voor bakken 31/03/201704/12/2018
written by Liefde voor bakken 31/03/201704/12/2018
Witte chocolade cheesecake in een glas

Vorig jaar hebben we al eens heerlijke cheesecake in een potje (zeg maar gerust pot) gemaakt en dat was echt heel erg lekker. En omdat we nogal van de toetjes zijn de laatste tijd (don’t blame us, toetjes zijn nou eenmaal lekker), bedachten we weer een leuke variant! Dit keer een combinatie van frambozen en witte chocolade. Doe het ik een glas of glazen potje, en het staat meteen heel gezellig :)

Witte chocolade cheesecake in een glas

Witte chocolade cheesecake in een glas

Liefde voor bakken Vorig jaar hebben we al eens heerlijke cheesecake in een potje (zeg maar gerust pot) gemaakt en dat was echt heel erg… Printen
Cijfer 3.4/5
( 142 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 x 2 digestive koekjes (dus 8 koekjes totaal)
  • 20 gram boter
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 ml magere yoghurt
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 el witte basterd suiker
  • bevroren fruit: blauwe bes en framboos

Instructies

  • Verkruimel de koekjes.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan de kruimels. Dit zorgt ervoor dat je koekkruimels nét iets meer een bite krijgen. Verdeel de kruimels over de glazen.
  • Klop de roomkaas met 2 el basterdsuiker los in een kom. Liever iets minder zoet? Dan kun je de basterdsuiker ook weg laten.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  • Voeg de gesmolten chocolade beetje bij beetje toe aan je roomkaasmengsel. Klop dit steeds voorzichtig door (op lage snelheid).
  • Voeg de yoghurt toe en klop het voorzichtig door.
  • Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe aan je mengsel. Ook hier steeds voorzichtig kloppen.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en vul de glazen.
  • Verdeel het bevroren fruit over de glazen. En rasp wat witte chocolade, strooi dit eroverheen.

Ziet er toch goed uit? Wij krijgen meteen alweer trek!

Liefs Ria en Laura

cheesecakedessertnagerechttoetjetoetjes
10 comments
11
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Meringue koekjes met pistache en Nutella
next post
Chocoladevlaai voor Pasen

You may also like

Chocolademousse

30/01/2019

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Oreo aardbeien trifle met monchou

22/02/2017

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

Frambozen tiramisu

23/10/2019

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

22/12/2017

Eton Mess met frambozen

20/06/2021

Chocolade-aardbei ijstaartje

10/06/2018

10 comments

Valerie 19/12/2018 - 21:36

Kan je dit ook op voorhand maken of moet dit a la minute?

Reply
Liefde voor bakken 20/12/2018 - 08:35

Hoi Valerie, je kunt dit rustig een paar uur van te voren maken hoor! Zet het dan wel in de koelkast. Fijne kerst!

Reply
Miranda 20/12/2018 - 15:55

Voor hoeveel personen is dit gerecht

Reply
Liefde voor bakken 20/12/2018 - 19:54

Hoi Miranda, dit recept is voor 4 glazen.

Reply
Lisa 27/01/2019 - 11:50

Gisteren gemaakt. Heel erg lekker!

Reply
Liefde voor bakken 27/01/2019 - 13:49

Hoi Lisa, fijn om te horen! T is alweer een tijd geleden dat we die gemaakt hebben, maar ik weet nog dat we m superlekker vonden! ?

Reply
Tamara 15/08/2019 - 21:02

Ziet er heerlijk uit! Wat boor roomkaas gebruik je hiervoor?

Reply
Liefde voor bakken 16/08/2019 - 10:22

Hoi Tamara, ju kunt hiervoor Philadelphia roomkaas nemen, maar een huismerk voldoet ook! Gewone naturel roomkaas.

Reply
Valesca 18/03/2021 - 14:36

Leuk recept! Gemaakt met bastogne koeken en vers fruit ipv diepvries. In een glas maakt altijd meteen zo’n leuke eyecatcher!

Reply
Liefde voor bakken 22/03/2021 - 13:07

Hoi Valesca, leuk om te horen! Vers fruit is natuurlijk superlekker!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....