Vorig jaar hebben we al eens heerlijke cheesecake in een potje (zeg maar gerust pot) gemaakt en dat was echt heel erg lekker. En omdat we nogal van de toetjes zijn de laatste tijd (don’t blame us, toetjes zijn nou eenmaal lekker), bedachten we weer een leuke variant! Dit keer een combinatie van frambozen en witte chocolade. Doe het ik een glas of glazen potje, en het staat meteen heel gezellig :)

Ingrediënten
- 4 x 2 digestive koekjes (dus 8 koekjes totaal)
- 20 gram boter
- 175 ml slagroom
- 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 50 ml magere yoghurt
- 50 gram witte chocolade
- 2 el witte basterd suiker
- bevroren fruit: blauwe bes en framboos
Instructies
- Verkruimel de koekjes.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan de kruimels. Dit zorgt ervoor dat je koekkruimels nét iets meer een bite krijgen. Verdeel de kruimels over de glazen.
- Klop de roomkaas met 2 el basterdsuiker los in een kom. Liever iets minder zoet? Dan kun je de basterdsuiker ook weg laten.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
- Voeg de gesmolten chocolade beetje bij beetje toe aan je roomkaasmengsel. Klop dit steeds voorzichtig door (op lage snelheid).
- Voeg de yoghurt toe en klop het voorzichtig door.
- Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe aan je mengsel. Ook hier steeds voorzichtig kloppen.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul de glazen.
- Verdeel het bevroren fruit over de glazen. En rasp wat witte chocolade, strooi dit eroverheen.
Ziet er toch goed uit? Wij krijgen meteen alweer trek!
Liefs Ria en Laura
10 comments
Kan je dit ook op voorhand maken of moet dit a la minute?
Hoi Valerie, je kunt dit rustig een paar uur van te voren maken hoor! Zet het dan wel in de koelkast. Fijne kerst!
Voor hoeveel personen is dit gerecht
Hoi Miranda, dit recept is voor 4 glazen.
Gisteren gemaakt. Heel erg lekker!
Hoi Lisa, fijn om te horen! T is alweer een tijd geleden dat we die gemaakt hebben, maar ik weet nog dat we m superlekker vonden! ?
Ziet er heerlijk uit! Wat boor roomkaas gebruik je hiervoor?
Hoi Tamara, ju kunt hiervoor Philadelphia roomkaas nemen, maar een huismerk voldoet ook! Gewone naturel roomkaas.
Leuk recept! Gemaakt met bastogne koeken en vers fruit ipv diepvries. In een glas maakt altijd meteen zo’n leuke eyecatcher!
Hoi Valesca, leuk om te horen! Vers fruit is natuurlijk superlekker!