Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Appeltjes slof

by Liefde voor bakken 24/03/201923/03/2019
written by Liefde voor bakken 24/03/201923/03/2019
Appeltjes slof

Dit keer heb ik weer eens iets met appeltjes gemaakt. Een slof met appeltjes. Lekker fris en gemakkelijk om te maken. Kijken jullie mee?

We hebben al meer recepten gemaakt van Bretons zanddeeg ofwel sloffendeeg. Dit banaan aardbeientaartje en ook dit fruittaartje van Bretons zanddeeg (link). Inmiddels heb ik zo’n ovale, uitschuifbare bakring gekocht. Dus die kan ik hiervoor mooi gebruiken. Dan wordt het zo’n mooie, ovale slof zoals je dat vaak ziet. Leuk!! Dit deeg is erg lekker, een klein beetje krokant, maar toch zacht. Dan gaat daar een vulling of crème op. Dan nog een laag appeltjes met rozijnen erover en wat toefjes slagroom en je hebt een heerlijk taartje!! Houd er bij het maken van dit taartje wel rekening mee dat de appel-witte chocoladeganache, als deze op de taartbodem is geschonken, wel flink wat tijd nodig heeft om op te stijven. Ik heb deze een nachtje in de koelkast laten staan, lukt dat niet, laat dan zeker twee uur opstijven.

Appeltjes slof

Appeltjes slof

Liefde voor bakken Dit keer heb ik weer eens iets met appeltjes gemaakt. Een slof met appeltjes. Lekker fris en gemakkelijk om te maken. Kijken… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap

Voor de appelganache:

  • 2 appels
  • 100 gram witte chocolade
  • 60 ml slagroom
  • 2 theelepels citroensap of citroensmaakstof
  • 100 ml slagroom

Voor de decoratie:

  • 2 à 3 appels
  • 100 gram rozijnen
  • twee theelepels kaneel
  • twee eetlepels fijne suiker
  • 200 ml slagroom

Extra:

  • ovale, uitschuifbare bakring (ik heb er een van Patisse)
  • vel bakpapier
  • spuitzak met rond spuitmondje

Instructies

  1. We beginnen met het maken van het sloffendeeg: doe de bloem en het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de zachte boter, de suiker, de basterdsuiker en de eidooier in het kuiltje. Doe hier nog een snufje zout en 1 tl citroensap bij. Vermeng dit met de bloem tot een homogeen deeg. Doe je deegbal in een stuk huishoudfolie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  2. Trek de bakring een stukje uit, zodat deze wat langer wordt. Ik heb gekozen voor een lengte van 31 cm. Maar je kunt de vorm ook nog iets langer maken, ik had nog wat deeg over.
  3. Zet de vorm op een stuk bakpapier op een bakplaat.
  4. Rol het deeg uit tussen twee stukken plastic huishoudfolie. Zorg dat je lap ruim de lengte heeft van je bakring.
  5. Steek met behulp van de bakring een lap uit. Snijd eventueel een beetje bij.
  6. Leg de lap op het bakpapier op de bakplaat. Leg de bakring er omheen. Druk eventueel het deeg nog een beetje tegen de bakring aan als dat nodig is.
  7. Bak de deegbodem in een oven van ongeveer 170 graden in circa 15 à 18 minuten gaar. Kijk even of de bodem al mooi bros en goudbruin is, want elke oven is anders. Haal uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat. Haal het frame er na ongeveer 15 minuten af. Neem de bodem van de bakplaat en leg deze op een taartrooster en laat verder afkoelen.
  8. Dan maak je de appelganache: Doe de 60 ml slagroom met de witte chocolade in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”. Zorg dat de chocolade helemaal vloeibaar wordt. Klop eventueel, indien nodig, met een garde. Laat dit dan afkoelen.
  9. Leg deze taartbodem op een plank of langwerpig bord.
  10. Schil de twee appeltjes, snijd de klokhuizen er uit en snijd ze dan in 4 stukken.
  11. Doe ze in een pannetje, voeg twee eetlepels water toe en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  12. Haal dan van het vuur af. Maak er met een staafmixer een fijne appelmoes van. Laat dit verder afkoelen.
  13. Voeg dan telkens een klein beetje van de appelmoes aan de witte chocolade toe. Roer erdoor met de garde.
  14. Ga door tot alle appelmoes is toegevoegd. Nu heb je een mooi glad,  vloeibaar mengsel. Laat dit verder afkoelen.
  15. Klop dan 100 ml slagroom stijf met een beetje slagroomversteviger.
  16. Schep de slagroom beetje bij beetje door de appel-witte chocoladeganache. Schep er telkens even door met een spatel. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd. Laat dit even staan.
  17. Als het als ietsje steviger wordt, schenk je het op de taartbodem. Verdeel het verder met een paletmes.
  18. Zet dit in de koelkast zodat de witte chocoladeganache stevig wordt. Ik heb dit een nachtje laten staan. Dan is de crème mooi stevig en kan er een laag appeltjes op gelegd worden.
  19. Appeltjesvulling: week de rozijnen in een beetje koud water, laat ze dan uitlekken.
  20. Snijd 2 appels in kleine stukjes. doe dit in een kom, voeg een beetje citroensap toe. Schep dit goed door elkaar.
  21. Voeg de uitgelekte rozijnen, twee eetlepels fijne suiker en een beetje kaneel toe. Schep alles goed door.
  22. Schep de appeltjesvulling op de ganache. Zorg dat de buitenrand leeg blijft voor de slagroomtoefjes.
  23. Klop de 200 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een beetje slagroomverstiviger.
  24. doe dit in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit dan toefjes slagroom rondom op de buitenrand van de slof. Zie foto.
  25. Als je wilt, kun je nu nog een beetje kaneel over de appelvulling strooien.

 

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frambozen tiramisu
next post
Kaaskransjes

You may also like

Hartentaart voor Valentijn

11/02/2019

Naked cake voor Valentijnsdag

11/02/2018

Wit kerst taartje

16/12/2016

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Stroopwafel appeltaart

06/05/2018

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Gesloten appeltaart met walnoten

13/08/2017

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....