Materialen & gereedschap
comments 3

Getest: 2x sugarcraft gun

Sugarcraftgun

Als we taarten of cupcakes decoreren met fondant, maken wij regelmatig gebruik van verschillende gereedschappen of materialen. Je staat versteld wat er allemaal is om jouw taart of cupcake te decoreren. Daarom willen wij jullie op liefdevoorbakken.nl een aantal gereedschappen en materialen laten zien. Zodat je voor het kopen alvast kennis hebt gemaakt met jouw gereedschap! Vandaag gaan we kijken naar twee verschillende sugarcraft guns.

Sugarcraftgun

Een sugarcraft gun is voor ons inmiddels onmisbaar bij het decoreren van taarten of cupcakes. We gebruiken hem onder andere voor een puzzelplaatje, of om een mooie rand onderaan de taart te maken. Wij hebben twee merken in ons bezit, die we aan jullie willen demonstreren.

De werking van beide pistolen is redelijk hetzelfde. Aan de voorzijde zit een schroefdop. Wanneer deze eraf gedraaid wordt, kun je daar de fondant in de gun doen en kiezen voor het gewenste schijfje. Beide guns hebben een aantal mogelijkheden wat betreft vormen, welke we hieronder laten zien!

Sugarcraft gun metaal

Sugarcraftgun

Deze sugarcraft gun is van metaal, waardoor hij stevig aanvoelt. Daarbij werkt deze met een draaisysteem. Met de bovenste hendel kun je draaien, waardoor je dus niet heel veel kracht hoeft uit te oefenen om je fondant eruit te krijgen. Er zitten totaal 20 verschillende schijfjes bij, dus voldoende keus!

Ronde vormen

Sugarcraftgun

Bij deze gun zitten maar liefst 5 verschillende ronde schijfjes. Hierboven zie je ze van heel mini naar een stuk groter. De tweede van boven zou je bijvoorbeeld heel goed kunnen gebruiken voor de zwarte omlijning bij een puzzelplaatje. De grootste zou leuk kunnen zijn als ronde rand bovenop de taart.

Platte vormen

Sugarcraftgun

Er zijn 3 verschillende maten voor platte schijfjes. Deze spreken eigenlijk voor zich!

Bijzondere vormen

Sugarcraftgun

SugarcraftgunEr zijn 6 schijfjes die een bijzondere vorm hebben. Zo zie je op de eerste foto (van links naar rechts) een halve cirkel, een druppel en een driehoek. Op de onderste foto (van links naar rechts) een vierkant en twee verschillende maten 6-hoeken. Deze gebruiken wij zelf zelden. Maar ze zijn wel echt heel mooi!

Sliertjes

Sugarcraftgun

Er zijn 4 schijfjes met sliertjes, van dun naar dik. Hiermee zou je bijvoorbeeld gras kunnen maken! Deze gebruiken wij ook regelmatig! Je kan er ook haren mee maken! Zo hebben wij deze gebruikt voor de haren van de 3D minion.

Touw / twisted rope

Sugarcraft gun

Deze schijfjes zijn uitstekend om touw / twisted rope mee te maken. Wanneer deze uit de gun komt, moet je hem nog wel even zelf draaien om de bovenstaande vorm te krijgen. Heel leuk als je een snelle en mooie rand onderaan je taart wilt hebben.

Sugarcraft gun kunststof

Sugarcraft gun

Deze gun is van kunststof gemaakt, waardoor hij wat lichter aanvoelt. Deze werkt ander dan de gun van metaal. Zoals je kan zien heeft deze een rode hendel, en de pin bovenop. Met de pin druk je de fondant eerst naar beneden. En als je fondant eruit wilt hebben knijp je in het rode handvat. Onderaan zit een schroefdop, waar je de schijfjes in kan doen. Bij deze gun zitten totaal 17 schijfjes. Wij hebben ze niet meer allemaal, dus we kunnen ze ook niet allemaal laten zien. Maar het effect is redelijk hetzelfde als bij de gun van metaal.

Ronde vormen

Sugarcraft gunBij deze gun zitten normaal 3 ronde schijfjes. Wij zijn er helaas twee kwijt geraakt. De schijfjes die er nog bij horen zijn groter dan de bovenstaande op de afbeelding.

Platte vormen

Sugarcraft gunBij de platte schijfjes missen we er ook nog eentje. Er zou nog een schijfje tussenin moeten wat betreft maat.

Vierkante vormen

Sugarcraft gunDeze gun van kunststof komt met twee schijfjes voor vierkanten vormen. De metalen sugarcraft gun heeft daar maar eentje van.

Bijzondere vormen

Sugarcraft gunHier zie je het halve rondje en een zeshoekig schijfje.

Ridged ribbon

Sugarcraft gunDeze vorm zie je niet terug komen bij de metalen sugarcraft gun. Hier zou je een strik mee kunnen maken, dat hebben wij nog niet eerder geprobeerd.

Losse sliertjes

Sugarcraft gunHier zou nog een derde schijfje van moeten zijn, welke we helaas ook kwijt zijn. De verschillende maten van deze soort zijn niet heel spannend. Ze liggen wat betreft grote erg dicht bij elkaar. Dat is weer heel anders dan bij de metalen sugarcraft gun.

Touw / twisted rope

Sugarcraft gunZoals eerder vermeld zijn deze heel erg leuk om een mooie rand mee te maken voor je taart. En nog lekker snel klaar ook!

Nog even alle feitjes op een rijtje: 

Sugarcraft gun metaal:

  • Makkelijk in gebruik door draaisysteem
  • Meer schijfjes
  • Meer maten bij de losse sliertjes, wat heel handig kan zijn

Sugarcraft gun kunststof:

  • Iets zwaarder in gebruik door knijp-stysteem
  • Minder schijfjes
  • Heeft een aantal schijfjes, zoals de ridged ribbon, die de metalen versie niet heeft.

Nog een algemene tip: wil je de schroefdop (voor het wisselen van de schijfjes) weer losdraaien, haal dan eerst een beetje de druk eraf. Hierdoor draait ie een stuk makkelijker open.

Laat ons weten wat je van dit soort artikelen vindt! Nog een gereedschap waar u graag wat uitleg bij wilt? Vraag het ons via de comments! Dan kunnen wij altijd kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Liefs van liefdevoorbakken

Koop de sugarcraft gun van metaal hier.

Koop de sugarcraft gun van kunststof hier.

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

3 Comments

  1. Wat een leuk bak-gereedschap! Had ik nog nooit van gehoord eigenlijk! Lijkt me ideaal bij het decoreren van taarten, vooral die onderrand vind ik altijd zo’n gedoe.

  2. Pingback: Hoe maak je babyschoentjes van fondant? – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.