Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vullingen, toppings & sauzen

Mascarpone crème

by Liefde voor bakken 23/10/201605/12/2018
written by Liefde voor bakken 23/10/201605/12/2018
dsc_0690bn

Wij zijn eigenlijk al een tijdje op zoek naar een vulling die wit is. Botercrème neigt vaak wat naar de gelige kant en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon wat minder mooi. Slagroom is wit, maar alleen slagroom is weer te saai. Dus bedachten we deze mascarponecrème. Spier wit.

dsc_0690bn

Mascarpone crème

Liefde voor bakken Wij zijn eigenlijk al een tijdje op zoek naar een vulling die wit is. Botercrème neigt vaak wat naar de gelige kant… Printen
Cijfer 3.5/5
( 49 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (minimaal 35% vet)
  • een beetje poedersuiker

Instructies

  1. Roer de mascarpone los in een kom met twee eetlepels basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is.
  2. Klop de slagroom stijf. Voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn.
  3. Voeg dan het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig door met de mixer of keukenmachine.
  4. Bewaar je mengsel in de koelkast tot gebruik!

dsc_0690bn

img_1323bn

Wij hebben deze crème gebruikt voor een naked cake (komt binnenkort online!), maar je kan het natuurlijk voor nog veel meer dingen gebruiken! Het is een frisse maar vooral lekkere crème, zonder teveel poespas.

Liefs Ria & Laura

mascarponevulling
13 comments
3
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Plog #3 – zondag 9-10-2016
next post
Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

You may also like

Amandelcrème

24/01/2021

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Fluffy creamcheese frosting

20/01/2016

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Sticky toffee saus

31/10/2019

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Romige karamelsaus

07/03/2018

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

13 comments

yam 18/11/2016 - 12:53

kan je deze vulling ook gebruiken ommee af te smeren?

Reply
Liefde voor bakken 18/11/2016 - 13:03

Mmmm, je kunt het proberen, maar het is niet echt ideaal, de slagroom kan wat zacht worden. Je kunt dan beter een witte chocolade ganache maken of botercreme.

Reply
Isa 24/10/2018 - 12:11

de hoeveelheden die hierboven beschreven zijn. Op wat voor grote taart is die gebaseerd?

Reply
Liefde voor bakken 24/10/2018 - 13:18

Hoi Lisa, je kunt er bijvoorbeeld een flinke laag mee maken op een vlaai van 30 cm, zoals hier: http://liefdevoorbakken.nl/chocoladevlaai-met-mascarponecreme/ of hier http://liefdevoorbakken.nl/chocoladetaart-met-mascarponecreme-en-aardbeien/, maar je kunt een taartje van bijv 20 cm ook twee lagen vullen, alleen dan zijn het niet van die dikke lagen.

Reply
M van der Bijl. 12/06/2019 - 13:27

Hoi,hoi.
De creme is ook heerlijk om truffels van te maken.
Beetje klopvast erdoor , voor het stevig blijven.
Bolletje creme in de diepvries op laren stijven.
In de warme chocola dompelen, en door de cacao rollen.
In de koelkast bewaren. ( hebben niet zo lang daar gestaan.)
Groetjes Mieke.

Reply
Liefde voor bakken 12/06/2019 - 21:26

Klinkt heel gord Mieke, misschien maken we zoiets ook wel een keer!

Reply
Emy 04/06/2020 - 22:41

Is dit mengsel wel stijf genoeg voor een naked cake? Zakt hij niet in? Hebben jullie dit wel eens geprobeerd? Want ik zag dat die prachtige naked cake na de foto’s werd afgestapeld dus ik ben heel benieuwd 😉

Reply
Liefde voor bakken 05/06/2020 - 21:05

Hoi Emy, als je de slagroomkloppers van te voren een tijdje in de vriezer legt zijn ze goed koud. Dan wordt de crème steviger. Je kunt ook nog een zakje slagroomversteviger toevoegen. Dan wordt de crème nog wat steviger.

Reply
Elize Debruyn 16/08/2020 - 12:46

Hoeveel cupcakes kan ik hier mee bespuiten?

Reply
Liefde voor bakken 23/08/2020 - 08:32

Hoi Elize, sorry voor het late antwoord. Had het niet gezien. Het is al lang geleden dat ik deze crème gemaakt heb, maar ik schat dat je er toch wel zo’n 15 tot 20 cupcakes mee kunt bespuiten. Afhankelijk natuurlijk van de grootte van de toeven.

Reply
demey 09/09/2020 - 16:10

Hallo Laura en Ria, ik ben echt zo’n fan van jullie site en vooral jullie creaties! Ik had echter nog een vraagje want ik heb de cijfertaart met mascarpone crème al vaak gemaakt maar nu had ik graag een variante gemaakt op de gewone mascarpone crème. Zou dit even stevig blijven al je daar bijvoorbeeld gesmolten chocolade aan toevoegt of werk je dan beter met cacaopoeder om een chocolade-mascarpone-crème te krijgen. Zou je nog andere alternatieven kunnen voorstellen van smaken in combi met mascarponecrème. Want ik heb al eens een chocoladebotercrème gebruikt want er prachtig uitziet maar dan wel heel zwaar is van smaak. Alvast bedankt !

Reply
Liefde voor bakken 09/09/2020 - 18:33

Hoi Demey, wat leuk om te horen dat je onze site zo leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld best eens wat witte chocolade smelten en toevoegen. Wel eerst wat laten afkoelen natuurlijk. Ook kun je mascarpone vervangen voor andere soorten roomkaas. En misschien jog een tip: maak eens een chocoladeganache zoals bij dit recept:? SCHUIMGEBAKJE MET CHOCOLADE CRÈME: https://liefdevoorbakken.nl/schuimgebakje-met-chocolade-creme-en-frambozen/

Reply
Viola 10/12/2020 - 00:22

Wat voor fruit past er goed bij de mascarponecrème? Ik ben zelf geen taarteter, dus heb eerlijk gezegd geen idee. Ik ga een verjaardagstaart maken voor mijn zoontjes en wilde naast de crème nog iets extra’s toevoegen.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....