Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Appel Peren Kruimeltaartje

by Liefde voor bakken 18/07/202117/07/2021
written by Liefde voor bakken 18/07/202117/07/2021
Appel Peren Kruimeltaartje

Dit taartje heeft een lekker kruimellaagje. De appeltjes en de peertjes zijn lekker gekaramelliseerd, dat geeft zo’n extra lekker smaakje aan de taart. Smullen dus!

In juni ben ik (Ria) een aantal weken op vakantie geweest. Met de caravan. Was wel spannend om alleen te gaan kamperen, maar ja, ik heb die caravan en ik hou gewoon heel erg van kamperen. Wij gingen er altijd elk jaar  in juni op uit met de caravan. Al trekkende richting Italië of Spanje. Fantastisch! We bleven overal een aantal nachten staan en gingen dan weer verder. Dat kan nu helaas niet meer, nu ik alleen ben. Ik heb iemand nodig die de caravan voor mij op een camping zet en later weer ophaalt. Dus gewoon in Nederland en niet te ver weg. Nu kwam dat dit jaar natuurlijk wel goed uit, het was toch sowieso niet verstandig om naar het buitenland te gaan. Het was een fijne vakantie. Lekker uitgerust en gelukkig ook veel bezoek gehad van de kinderen en een paar zussen zijn ook nog geweest. Ik ben er trots op dat ik gegaan ben! Nu is het weer tijd om wat meer te gaan bakken. Daar heb ik weer zin in. Dit keer een kruimeltaartje met appel en peer. En crème fraiche. Dat smaakt erg lekker in een taart. Door het deeg zit ook nog een geraspte appel, dat is lekker fris. Dan nog een laagje met stukjes gekaramelliseerde appel en peer, maar als je liever met maar één soort fruit werkt, dan kan dat uiteraard ook gewoon.

Appel Peren Kruimeltaartje

Appel peren kruimeltaartje

Liefde voor bakken Dit taartje heeft een lekker kruimellaagje. De appeltjes en de peertjes zijn lekker gekaramelliseerd, dat geeft zo’n extra lekker smaakje aan de… Printen
Cijfer 3.4/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Bakvorm:

  • Ronde springvorm van 22 cm

Voor het deeg:

  • 130 gram boter of plantaardige margarine
  • 130 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 110 gram crème fraiche
  • 1 appel fijn geraspt

Voor de appelllaag:

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 30 gram margarine
  • 70 gram suiker

Voor het kruimeldeeg:

  • 100 gram boter of plantaardige margarine
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem

Voor de afwerking:

  • 2 eetlepels abrikozenjam

Instructies

  1. Vet het ronde bakblik in en bestuif het met een beetje bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Maak eerst vast het kruimeldeeg. Doe hiervoor de boter, de bloem en de suiker in een kom en wrijf dit met je vingers tot een kruimelige massa. Mocht het niet kruimelig genoeg zijn, kun je dit deeg ook grof raspen. Zet het in de koelkast.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout.
  5. Schil één appel en rasp fijn, voeg een paar druppels citroensap toe.
  6. Doe de boter in een kom en klop deze zacht. Voeg de suiker toe en klop dit geheel tot een romig mengsel.
  7. Voeg dan één voor één de eieren toe, klop telkens zeker een halve minuut goed door voordat het volgende ei erbij gaat. Bij het derde ei voeg je vast een lepel van het meel toe. Klop nog even goed door.
  8. Voeg dan de rest van het meel beetje bij beetje toe. Klop dit er kort door met de mixer op een lage stand.
  9. Voeg de crème fraiche toe en schep dit erdoor.
  10. Voeg de geraspte appel toe en schep erdoor.
  11. Vul de bakvorm met het deeg. Strijk het glad met een paletmes.
  12. Schil dan de twee peren en de twee andere appels en snijd ze in stukjes.
  13. Doe de boter en de suiker in een koekenpan en laat de suiker volledig smelten. Voeg de stukjes appel en peer toe en laat dit geheel karamelliseren. Dat duurt ongeveer 12 – 15 minuten.
  14. Laat het, indien nodig, een beetje uitlekken in een vergiet.
  15. Schep het appel-peer mengsel dan op het deeg.
  16. Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel het over het appel-peermengsel.
  17. Zet de taart in de oven en bak deze gaar in ongeveer 60-65 minuten. Prik even met een prikker om te kijken of de taart goed gaar is. Let ook even op de bovenkant, als deze wat donker lijkt te worden , kun je de taart het laatste kwartier met een stukje aluminiumfolie bedekken.
  18. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
  19. Doe de abrikozenjam met een paar eetlepels water in een steelpannetje en verwarm dit. Je kunt het eventueel zeven als er erg grote stukken abrikoos in zitten.
  20. Bestrijk de boevenkant van de taart met de abrikozengelei.
  21. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Liefs Ria en Laura

7 comments
6
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Vierkante fruitcake
next post
Koffie Panna Cotta

You may also like

Wit kerst taartje

16/12/2016

Hoe maak je een cijfertaart?

12/08/2018

Taart met héél veel vers fruit

11/09/2016

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Semi-naked-dripcake voor de herfst

06/11/2016

Snickers cheesecake

01/09/2019

Video: Appel kwarktaart uit de oven

25/07/2016

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Chocolate dripcake voor kerstmis

15/12/2015

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

7 comments

Irene De Koning 08/12/2021 - 19:25

Beste Ria,
Wat heb ik zin om dit taartje ook zelf te maken! Ziet er echt heerlijk uit! Ik wil graag weten welke peren je hiervoor hebt gebruikt? En qua appels Jonagold of Goudreinette?
Alvast bedankt voor het beantwoorden!

Met vriendelijke groet,

Irene de Koning

Reply
Liefde voor bakken 09/12/2021 - 11:44

Hoi Irene, ik gebruik eigenlijk altijd conference peren en Elstar appeltjes. Maar andere appels kunnen ook wel, bijv goudreinetten. Ik ben zelf niet zo’n fan van jonagold.

Reply
Irene de Koning 22/12/2021 - 08:13

Hoi Ria,
Ik zie nu pas je berichtje haha! Lekker laat van mij :p.
Ik gebruik qua appels ook inderdaad altijd Elstar eigenlijk.
Dank voor je antwoord!
Fijne dagen en bakse!

Reply
Liefde voor bakken 22/12/2021 - 11:56

Dank je wel Irene, jij ook fijne dagen toegewenst!

Reply
riek 21/01/2022 - 06:14

Hallo Ria.

Ik heb afgelopen weekend dit taartje gemaakt.
Nou we hebben er heerlijk van gesmuld en was perfect gelukt.
Alleen maakte ik 1 fout deed de appels en peren gelijk in het blik aan het eind.
Bij vraag 13 keek ik over het hoofd wat daar stond,
Maar pakte goed uit,en was heerlijk.
Ik gebruikte zelf Doyenne du comice peren.
En deed er 3 elstar appels in.
Al met al een geslaagde taartje.
Blijft er zeker in hier in huis.
Dank je wel voor het recept te delen.

Groetjes riek,

Reply
riek 24/03/2022 - 06:33

Hallo Ria,

Ik wil graag de appel kruimeltaartje maken.welke soort suiker moet ik gebruiken voor de kruimeldeeg boven op?
Dat is mij niet helemaal duidelijk.
Dan nog 1 vraag fijne suiker kan dat ook met rietsuiker?
Het is een hele leuke site van jullie hoor.
Al meerde dingen van gemaakt top.
Al vast bedankt voor het antwoord.

vriendelijke groet riek.

Reply
Liefde voor bakken 14/04/2022 - 21:37

Hoi Riek, dank je wel voor je compliment. Ik heb je vraag helaas niet eerder gezien en ik snap dat ik te laat ben voor een reactie. Voor het kruimeldeeg gebruik ik gewone suiker en niet de fijne suiker. Rietsuiker gebruik ik eigenlijk niet zo vaak.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....