Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met ovenValentijn

Hartentaart voor Valentijn

by Liefde voor bakken 11/02/201911/02/2019
written by Liefde voor bakken 11/02/201911/02/2019
Hartentaart voor Valentijn

Het is alweer bijna Valentijnsdag! Misschien vind je het leuk om iets te maken voor je lieverd! Leuk om hem of haar te verrassen met je bakkunsten! En als je dan kiest voor een superlekker taartje, dan heb je er zelf ook  nog iets aan!

Eerder heeft Laura een no bake taart gemaakt met kleine hartjes er bovenop. Ik ga diezelfde hartjes gebruiken, maar dan maak ik ook nog een taart in hartvorm, zodat het nog meer Valentijn uitstraling krijgt. Dan kunnen jullie kiezen wat je wilt gaan maken. Deze taart is wel wat meer werk. Maar wel heel leuk om te doen!! Het wordt een chocoladetaart met hele lekkere vullingen. Dan ga ik de Italiaanse meringue botercrème gebruiken voor het afsmeren van de taart. Daar kwam gisteren al een uitgebreid basisrecept van online! Vind je dit toch te bewerkelijk, dan kun je natuurlijk ook de eenvoudige botercrème gebruiken, zie dit recept. Dan doen we er wat van die gezellige sprinkels op, en een chocoladedrip. Bovenop nog wat toefjes en hartensprinkeltjes en klaar is je taart. Trek er maar een middagje voor uit! :)

Hartentaart voor Valentijn

Hartentaart voor Valentijn

Liefde voor bakken Het is alweer bijna Valentijnsdag! Misschien vind je het leuk om iets te maken voor je lieverd! Leuk om hem of haar… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de chocolade biscuittaart:

  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de Italiaanse meringue botercrème:

  • 4 eiwitten
  • 80 ml water
  • 280 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • paar druppeltjes citroensap
  • 350 gram ongezouten boter
  • lichtroze, eetbare gelkleurstof

Voor de vulling:

  • Nutellacrème, gemaakt met twee eetlepels Nutella en 100 ml verse slagroom
  • blikje aardbeienvulling

Voor de chocoladedrip:

  • 75 gram pure chocolade
  • 75 ml verse slagroom

Voor de decoratie:

  • sprinkels in de vorm van hartjes en spikkeltjes in de kleuren rood, roze en wit.
  • 150 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • half zakje slagroomversteviger (klopvast)

Extra:

  • een hartbakvorm van ongeveer 20 à 22 cm
  • een keukenmachine en/of mixer
  • wegwerpspuitzakken

Instructies

  1. Zet je hartenbakvorm klaar en vet het in. Strooi er een klein beetje bloem in, verspreid dit en gooi de rest er weer uit.
  2. Begin dan met het maken van het deeg voor de chocoladebiscuit. Zie dit basisrecept.
  3. Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten.
  4. Haal de taart uit de vorm en laat deze afkoelen.
  5. Maak ondertussen de Italiaanse botercrème volgens dit recept.
  6. Maak de Nutellacrème: klop 100 ml slagroom stijf met een klein beetje poedersuiker. Voeg een eetlepel Nutella toe, klop dit er voorzichtig door, klop niet langer dan nodig is. Voeg ook de tweede eetlepel Nutella er voorzichtig door. Als je Nutella te stevig is, kun je deze héél kort verwarmen in een steelpannetje.
  7. Snijd de taart dan in 3 gelijke delen. Ik doe dit met een taartzaag.
  8. Leg het onderste deel op een taartkartonnetje.
  9. Doe een beetje botercrème in een spuitzak, knip er een stukje af en spuit een ring botercrème op de onderste laag.
  10. Vul de binnenkant met aardbeienfruitvulling.
  11. Leg de tweede cakelaag er op.
  12. Spuit weer een ring met botercrème en vul deze met de Nutellacrème.
  13. Leg de derde laag er op.
  14. Smeer nu de hele buitenkant van de taart in met botercrème. We noemen dit een “crumbcoat”, een dun laagje dus.
  15. Zet de taart in de koelkast zodat de botercrème stevig wordt.
  16. Kleur nu de rest van de Italiaanse botercrème lichtroze. Doe voorzichtig met de kleurstof, kijk eerst even of de kleur mooi wordt. Je kunt altijd nog wat extra toevoegen.
  17. Smeer dan een laag van de lichtroze botercrème op de taart, langs de zijkant en de boevenkant. Schraap dit mooi glad met een sidescraper. Zet weer even in de koelkast om op te stijven.
  18. Haal de taart er weer uit en kijk of er nog een laagje botercrème overheen moet. Probeer de taart zo glad mogelijk af te smeren. Dit is echter niet zo gemakkelijk. Dat vergt vaak enige oefening.
  19. Dan maken we de drip: verwarm de 75 ml slagroom in een pannetje op het vuur, breng het bijna aan de kook. Als het toch gekookt heeft, zul je het even moeten zeven, om de vel te verwijderen.
  20. Breek de chocolade in kleine stukjes, giet de hete slagroom er overheen. Laat dit heel even staan. Roer het dan door. Zorg dat alle chocolade goed is opgelost.
  21. Let op: de chocolade moet goed vloeibaar zijn! Is dit niet het geval, zet dit dan nog even kort (circa 10 sec) in de magnetron.
  22. Schenk de vloeibare chocolade dan in een klein plastic spuitflesje. Heb je dit niet, gebruik dan gewoon een wegwerpspuitzak.
  23. Gebruik je een spuitzak, knip dan een klein stukje van de punt af, niet teveel, want dan komt er teveel chocolade tegelijk uit.
  24. Nu gaan we voorzichtig de drips langs de rand van de taart spuiten. Spuit eerst even één drip om te kijken of de chocolade goed naar beneden loopt, zoals jij wilt. dus niet te dik en ook niet te dun.  Als dat zo is, pas je het aan.
  25. Spuit nu de drips verder vanaf de rand van de taart. Kijk zelf hoe lang de drips mogen worden, je kunt dit een beetje doseren door wat meer in het flesje te knijpen, dan komt er iets meer chocolade uit en wordt de drip iets langer.
  26. Als je helemaal rond bent spuit je de bovenkant van de taart in met de chocolade. Verdeel dit met een paletmes zodat de hele taart mooi bedekt is met de chocolade.
  27. Laat de taart zo even staan, zodat de chocolade wat stevig kan worden. Zet eventueel nog een tijdje in de koelkast.
  28. Klop intussen de 150 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en eventueel een beetje slagroomversteviger. Zet in de koelkast tot gebruik.
  29. Spuit toefjes op de taart, strooi hier wat harten sprinkeltjes over. Heb je nog wat rolfondant, dan kun je nog een paar extra hartjes uitsteken en in de toefjes steken.
Hartentaart voor Valentijn
Hartentaart voor Valentijn

Tip: het maken van de chocoladedrips vergt enige oefening, de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Het belangrijkste is dat de chcocoladeganache goed vloeibaar is en dat de taart niet te koud is, want anders wordt de chocolade te snel hard en loopt de drip niet goed naar beneden.

Maar troost je: mocht het nu toch niet goed gelukt zijn en je vindt het helemaal niet mooi, dan laat je de chocoladedrips uitharden, en dan schraap je alles er weer voorzichtig af. Je moet dan wel je botercrèmelaag een beetje bijwerken, maar dan kun je de drip weer opnieuw maken. Dit heb ik ook al eens gedaan, en dan ben je daarna mogelijk wel tevreden! Veel succes!

Liefs, Ria

taarten met ovenvalentijn
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Italiaanse meringue botercrème
next post
Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije variant)

You may also like

Paastaart met ananas

28/03/2018

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Swiss roll met perzik

19/11/2017

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Cijfertaart met Maltesers

19/01/2020

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....