Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met ovenValentijn

Naked cake voor Valentijnsdag

by Liefde voor bakken 11/02/201824/10/2018
written by Liefde voor bakken 11/02/201824/10/2018
Redvelvet Valentijnstaartje

Het is inmiddels bijna Valentijnsdag. De perfecte dag om je liefste te verrassen! Dat kan natuurlijk met een leuk cadeautje, maar je kunt natuurlijk ook iets lekkers bakken! Eerder hebben we al Hartenkoekjes gebakken, dit keer heb ik een taart gemaakt!

Het is dit weekend ook nog eens carnaval, dus een drukke periode. De kinderen hebben hier in het zuiden ook nog eens vakantie. Misschien is het wel leuk om samen met de kids te gaan bakken. Dit keer heb ik gekozen voor een Redvelvet cake. Maar dan in de vorm van een hart. Dat is dan weer toepasselijker voor Valentijnsdag. Heb je nu helemaal geen hartenbakvorm en wil je deze taart toch graag maken, neem dan gewoon een ronde vorm. Je kunt eventueel ook de plakken cake in een hartvorm snijden. Maar als je dat lastig vindt, maak je gewoon een ronde Redvelvet taart. Versier de taart dan eventueel nog met wat extra harten om het toch toepasselijker te maken. Ik heb gebruik gemaakt van twee ondiepe hartenbakvormen van circa 20 cm, ik heb er nog een paar te koop in mijn winkeltje. Ik heb 3 cakelagen gebakken. Verder komt er een vulling tussen van mascarponecrème. Mooie witte toefjes. Tussen de lagen en bovenop de taart! Hier volgt het recept:

Redvelvet Valentijnstaartje

Naked cake voor Valentijnsdag

Liefde voor bakken Het is inmiddels bijna Valentijnsdag. De perfecte dag om je liefste te verrassen! Dat kan natuurlijk met een leuk cadeautje, maar je… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 à 2 hartenbakvorm(en) van 20 cm doorsnee
  • beetje margarine om de bakvormen in te vetten
  • 3 à 4 wegwerpspuitzakken
  • diverse spuitmondjes, bijvoorbeeld 1M (voor rozetten en toefjes), rond spuitmondje, en spuitmondje Wilton 172, dat is een spuitmondje met een ronde opening met kleine kartels

Voor het deeg:

  • 190 gram boter of margarine
  • 375 gram fijne suiker
  • 3 eieren (niet te klein)
  • 375 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel rode kleurstof

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml verse slagroom, minimaal 35% vet.
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.
  • een zakje Klopfix

Instructies

  1. Begin met het invetten van de 2 hartenbakvormen. Strooi er ook een beetje bloem over. Schud de overtollige bloem er weer uit. Heb je maar één bakvorm, dan maak je de taartlagen één voor één. Ik maak er twee tegelijk en dan nog eens één. Dan heb je 3 lagen.
  2. Het deeg: weeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder af, zeef dit tweemaal en zet opzij.
  3. Mix de boter zacht. Als deze uit de koelkast komt, kun je deze beter heel even op een lage stand ietsje opwarmen. Let op: echt niet te lang, de boter mag niet smelten!
  4. Voeg de suiker toe aan de boter en klop dit tot een smeuïg geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop er even goed door. Klop dan nog even goed tot het een homogeen geheel wordt.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  6. Doe de theelepel kleurstof in een klein kommetje, voeg daar een schepje van het deeg aan toe. Roer dit goed door, zodat de kleurstof helemaal wordt opgenomen door het deeg. Schenk er een heel klein beetje karnemelk bij en meng goed door.
  7. Voeg nu telkens een beetje van het meelmengsel, een beetje kleurstofmengsel en een beetje karnemelk toe aan het deeg. Klop voorzichtig door. Ga zo door tot alles is toegevoegd.
  8. Verdeel het deeg in drie gelijke porties. Schep één portie in de eerste bakvorm, Als je er twee hebt, vul je ook de tweede vorm met deeg.
  9. Heb je een ronde vorm, dan doe je ook telkens een derde deel in de vorm.
  10. Bak de taartlagen gaar in circaa 25 minuten. Prik er even in om te kijken of ze gaar zijn.
  11. Haal ze uit de oven, laat ze minimaal 10 minuten afkoelen en probeer ze dan voorzichtig uit de vorm te halen.
  12. Zet de vorm(en) heel even in warm water, maak ze dan schoon en vet  opnieuw in.
  13. Vul één vorm dan met de derde laag. Als je maar één vorm hebt is dat de tweede laag. Ga zo verder tot je drie lagen hebt gebakken.
  14. Laat ze helemaal afkoelen.
  15. Roer voor de mascarponecrème de mascarpone los in een kom met twee eetlepels witte basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuikeren een zakje klopfix toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer.
  16. Je hebt nu  3 lagen Red Velvet cake. Leg de onderste laag op een taartkarton of een taartbord.
  17. Doe in elke spuitzak een ander spuitmondje, zodat je dus 3 verschillende spuitmondjes hebt.
  18. Vul de spuitzakken met slagroom, zorg wel dat in de spuitzak met spuitmondje 172 het meeste mascarponecrème zit.
  19. Neem de spuitzak met het spuitmondje zoals de Wilton 172.
  20. Spuit allemaal toefjes op deze onderste laag.
  21. Leg de tweede cakelaag er op.
  22. Spuit ook deze laag vol met dezelfde toefjes op.
  23. Leg de derde laag er op.
  24. Spuit dan eerst met het spuitmondje 1M een aantal rozetten bovenop de taart en daarna nog een aantal kleine toefjes.
  25. Neem de tweede spuitzak met het ronde spuitmondje en spuit een aantal mooie rondjes op de taart.
  26. Dan spuit je met het spuitmondje 172 nog een aantal toefjes op de taart. Vul de rest van de ruimtes met allerlei mooie toefjes, zorg dat de bovenkant van de taart helemaal vol is.
  27. Heb je nog andere spuitmondjes, dan kun je die eventueel ook nog gebruiken.
Naked cake voor Valentijnsdag
Naked cake voor Valentijnsdag
Naked cake voor Valentijnsdag

Fijne Valentijn!

Liefs, Ria

liefdemoederdagvalentijn
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
No bake oreo cupcakes
next post
Peanut caramel cupcakes

You may also like

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

31/10/2015

Winter wonderland taart met kokos

28/01/2018

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Appel-peren slof

07/04/2016

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

Laagjes taart met peren

13/11/2016

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Tiramisu taart

17/03/2017

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

2 comments

Ingrid 08/05/2021 - 08:39

Jammer dat je bij de beschrijving van het deeg niet hebt genoemd wanneer ook het vanilleextract moet worden toegevoegd. Ik ben het nu vergeten toe te voegen.

Reply
Liefde voor bakken 13/05/2021 - 06:51

Hoi Ingrid, sorry daarvoor. Ik zal het aanpassen! Hopelijk was de taart toch goed gelukt!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....