De oreo cheesecake is erg in de smaak gevallen, dus er volgt nog een oreo koekjes kwarktaart. Deze hebben we gemaakt op een verjaardag en was echt als eerste op! Iedereen vond hem superlekker! Hij is wat frisser dan de gebakken cheesecake en ook wat minder zwaar.

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 1 pak oreokoekjes ca 220 gram
- 85 gram margarine
Voor de vulling:
- 1 pakje klopklop ( 200 ml melk)
- 100 gram roomkaas
- 450 gram magere kwark
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 9 blaadjes gelatine
- 75 ml water
- oreokoekjes voor de zijkant
- circa 6 oreokoekjes in kleine stukjes
Voor de garnering:
- slagroom
- en nog wat oreokoekjes
Extra: springvorm van 24 cm doorsnee
Instructies
- We beginnen met het maken van de koekjesbodem. Hiervoor maal je een heel pak oreokoekjes fijn. Verkruimel de koekjes met de staafmixer of foodprocessor tot een fijngemalen massa. Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de fijngemalen koekkruimels door. Roer dit goed door elkaar.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Vul de springvorm met je bodemmengsel en druk het deeg goed aan met een lepel. Laat het opstijven in de koelkast.
- Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
- Bereid ondertussen de klop-klop volgens aanwijzing op de verpakking met 200 ml halfvolle melk.
- Klop de roomkaas een beetje los en voeg toe aan het klopklopmengsel
- Voeg dan de kwark toe aan het klop-klop mengsel. Voeg de kleine stukjes oreokoekjes toe. Voeg ook twee eetlepels basterdsuiker toe en mix het geheel nog even goed door op de laagste stand.
- Verwarm circa 75 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
- Laat de gelatine heel even een minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel. Nog even kort mixen en klaar!
- Giet vervolgens een heel klein beetje van het kwarkmengsel op de koekjesbodem. Maak dan een aantal oreokoekjes los en snijd ze doormidden. Steek deze rondom tegen de wand van de bakvorm, door het beetje kwarkmengsel kunnen ze rechtop blijven staan. Vul daarna de vorm met de rest van het kwarkmengsel. Laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met toefjes slagroom en oreo koekjes. Het enige wat je daarna nog moet doen is smullen!! Eet smakelijk :)
Liefs Ria en Laura