Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

by Liefde voor bakken 05/05/201706/10/2018
written by Liefde voor bakken 05/05/201706/10/2018
Bananenbrood met Griekse yoghurt

De laatste tijd ben ik steeds vaker op zoek naar gezonde recepten. Niet omdat ik vind dat ik te dik ben, maar wel omdat ik vind dat het belangrijk is om gezond te eten. En vergis je niet hoor: ik eet heel graat friet, chips en taart. Maar het kan af en toe geen kwaad om als snack een plakje bananenbrood naar binnen te schuiven. Vandaag een bananenbrood met appel en rozijnen!

Dit bananenbroodje is weer even anders dan de vorige bananenbroden die wij hebben gemaakt. Deze is namelijk met Griekse yoghurt! Hopelijk valt deze net zo in de smaak!

Bananenbrood met Griekse yoghurt

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

Liefde voor bakken De laatste tijd ben ik steeds vaker op zoek naar gezonde recepten. Niet omdat ik vind dat ik te dik ben, maar… Printen
Cijfer 3.6/5
( 61 gestemd )

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakzout
  • snufje zout
  • 1 el honing
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • snufje kaneel (naar smaak)

Extra: cakevorm

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je cakevorm in.
  2. Prak de bananen in een kom. Het is het lekkerst (en het makkelijkst) als je flink rijpe bananen gebruikt. Je zal merken dat die veel beter te prakken zijn en de brengen de bananensmaak in de brood beter naar boven!
  3. Doe alle droge ingrediënten (zout, bakzout en bloem) in een kom en roer even goed door elkaar. Zet dit even aan de kant.
  4. Doe de eieren in een andere kom en mix deze kort. Voeg hier je bananenprakje, de Griekse yoghurt en de honing aan toe en mix dit voorzichtig door. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix nogmaals door.
  5. Snijd de appel in stukjes en doe deze met een handje rozijnen in een kommetje. Voeg hier naar smaak kaneel aan toe (krijg ik altijd een beetje een appeltaart-gevoel van). Hussel even goed door elkaar en voeg dit dan toe aan je deeg. Roer het er even goed door, zodat het goed verspreid zit in het deeg. Doe het deeg in de cakevorm. Bak je bananenbrood ongeveer 35 tot 40 minuten op 175 graden. Prik even met een satéprikker om te testen of je brood goed gaar is (moet er droog uitkomen).

En klaar is je bananenbroodje! Ik ga er tijdens mijn nachtdiensten van deze week eens even heerlijk van smullen!

Liefs Laura

appel kaneelbananenbroodgriekse yoghurt
4 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten van april
next post
Harten taartje voor moederdag

You may also like

Brunch brood van croissantjes deeg

08/12/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Appel kaneel muffins met havermout

10/02/2017

Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei

13/09/2017

Bananenbrood met bosbessen

04/01/2017

Video: Ontbijt muffins met havermout en peer

28/09/2016

Ontbijtsmoothie met mango en aardbeien

12/07/2017

Ontbijtquiches met zalm en spinazie voor Pasen

18/04/2019

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

10/03/2017

Granola cups met yoghurt en fruit

28/06/2018

4 comments

Ria Welgraven 05/05/2017 - 10:47

Hallo,

In het recept staat: bakzout…bedoel je bakpoeder?
Hoe groot moet die cakevorm zijn?

Groetjes Ria.

Reply
Rowan 05/05/2017 - 11:43

Dit lijkt mij echt heerlijk! Ik ben gek op yoghurt in cakes!

Reply
Liefde voor bakken 06/05/2017 - 22:34

Dankjewel Rowan, is ook echt heel lekker :) liefs Laura

Reply
Ellen 19/12/2017 - 20:12

Heerlijk weer! Ik heb ‘m gemaakt met volkoren meel en was lekker. Nu staat er één in de oven maar dan gemaakt met bloem. Kijken of ik verschil proef.
Gr.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....