Taarten decoreren
comments 2

Woezel & Pip taart: hoe maak je een puzzelplaatje?

Woezel & Pip taart

Er waren twee dingen die wij nog heel graag wilde doen: 1. een Woezel en Pip taart maken; 2. uitleggen hoe je puzzelplaatjes kan maken. Dus wat gaan we doen vandaag? Laten zien hoe je een Woezel & Pip puzzel plaatje maakt voor op een taart!

We horen jullie denken: wat is een puzzelplaatje? Een puzzelplaatje is een vlakke afbeelding die je zelf maakt van fondant. Je snijd de verschillende onderdelen uit fondant, en dat puzzel je letterlijk in elkaar. Wij vinden dit altijd hele leuke taarten!

In dit artikel gaan we er vanuit dat je al een biscuittaartje hebt gebakken, gevuld en afgesmeerd. Klik hier voor een basisrecept voor een biscuittaart. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor mix voor biscuit! Onze taart is 20 cm.

Benodigdheden:

Wat goed is om te weten is dat je bij een puzzelplaatje de afbeelding die je op je taart wilt minimaal 2 keer moet printen. Daarnaast maken wij gebruik van de metale Sugar Craft gun. Wilt je weten hoe deze werkt? Wij hebben daar eerder al een artikel over geschreven!

  • Verschillende kleuren fondant: lichtblauw, lichtgroen, geel, wit, paars, blauw, rood en licht roze
  • Zwarte marsepein
  • Sugarcraft gun
  • Hartjes uitsteker, kleine ovale uitsteker en bloemetjes uitsteker
  • Grasrand
  • Mesje
  • Karton 16 cm
  • Eetbare lijm

3, 2, 1, GO!

Je begint met het uitzoeken en uitprinten van de juiste afbeelding. Wij hebben gezocht op ‘Woezel & Pip kleurplaat‘. Kies de afbeelding uit die jij wilt hebben en print deze uit. Let wel op: het is beter om eerst een proefprint te maken en deze even te passen op je taart, voordat je er meteen twee uitprint.

Woezel & Pip

Als je afbeelding de gewenste maat heeft print je er twee uit. Je gaat er eentje gebruiken om stukjes van de knippen en de andere gebruik je als voorbeeld. Als je Woezel & Pip gaat uitknippen, is het belangrijk dat je van te voren nadenkt over welke stukjes er uit losse fondant stukjes moeten bestaan. Dus welke onderdelen ga je puzzelen en waar wil je zwarte lijntjes tussen. In dit geval van Woezel & Pip knip je het lijf, het gezichtje, de oren, de voetjes en het staartje uit.

Als je dat hebt gedaan leg je de knipsels even aan de kant. Dan ga je de taart bekleden met lichtblauwe fondant. Wij doen dit met The Matt (in dit artikel leggen wij uit hoe The Matt werkt).

Woezel&Pip taart

Dan rol je een stuk witte fondant uit, leg je daar de witte karton op. Dan snijd je hier met een mesje omheen. Plak deze witte plak midden op je taart. Hier komen Woezel & Pip op!

Woezel&Pip taart

Puzzelen maar!

Als je gaat starten met het puzzelen, is het belangrijk om te bedenken waar je wilt beginnen. Wij kiezen ervoor om eerst alle losse onderdelen van Pip (het gele hondje) uit te snijden.

Woezel & Pip taart

Rol een stukje gele fondant uit, en leg hier de uitgeknipte oortjes op. Snijd nu met je mesje langs de oren. Leg deze op de tweede afbeelding die je had uitgeprint. Doe dit voor alle losse onderdelen.

Als je alle onderdelen hebt uitgesneden, ga je puzzelen op de taart. Bij Pip begin je nu ook weer bij de oren.

Plak het rechter oortje op de taart. Maak met je Sugar Craft Gun een zwart lijntje met marsepein (mag ook met fondant, maar onze ervaring is dat het met marsepein net iets gemakkelijker gaat), en leg deze om het oortje heen. De dikte van het gaatje dat je kiest bij de sugar craft gun, hangt af van hoe dik jij je fondant uitrolt.

Vervolgens doe je dit bij alle losse onderdelen: eerst de kop, dan het tweede oortje, het lijf, de voetjes en het staartje. Geef Pip daarna nog een neus en twee oogjes. Wij hebben de neus expres dikker gedaan, voor wat extra diepte!

Doe dit precies het zelfde voor Woezel! Begin bij Woezel met het linker oor, vervolgens de kop en het rechter oor. Daarna doe je het lijfje, de voetjes en de staart! En vergeet bij Woezel ook weer de oogjes en de neus niet!

Woezel & Pip taart

Om je taart helemaal af te maken hebben wij gekozen voor een grasrand. In die grasrand doen we hier en daar wat kleine bloemetjes. Bovenop de taart hebben we nog een zwarte rand gemaakt met de Sugar Craft Gun, voor om de witte cirkel. En als laatst nog een paar rode hartjes, omdat Woezel & Pip zo lief voor elkaar zijn!

DSC_0286n

Woezel & Pip taart

Woezel & Pip taart

Maken jullie ook zo’n leuke Woezel en Pip taart?

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Wat is dit slim! De taart is echt super schattig <3<3 Zo'n taart heeft zeker veel geduld nodig, maar het resultaat is prachtig. Love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.