Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vullingen, toppings & sauzen

Fluffy creamcheese frosting

by Liefde voor bakken 20/01/201604/12/2018
written by Liefde voor bakken 20/01/201604/12/2018
fluffy creamcheesefrosting
Er zijn verschillende soorten vullingen & toppings, die je kunt gebruiken om taarten mee te vullen of bijvoorbeeld toeven mee te spuiten. Nu hebben we eerder al een keer een basisrecept voor creamcheese frosting laten zien. Maar we hebben hier ook een heerlijke en zeer luchtige variatie op: fluffy creamcheese frosting. Lees & kijk mee!

Benodigdheden:

  • 250 gram philadephia roomkaas (niet de light-versie)
  • 150 gram suikerbakkerspoeder (1 cup)
  • 500 ml verse slagroom

fluffy creamcheesefrosting

Aan de slag

Bij dit recept is het belangrijk dat je mixkom en je garden koud zijn. Spoel ze eventueel af met koud water.

  1. Doe de koude roomkaas in de keukenmachine en mix deze goed door. Zorg dat je af en toe even bij schraapt langs de binnenkant van de kom.
  2. Voeg dan de cup suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan het mengsel toe.
  3. Mix eerst langzaam, en vervolgens op een hogere stand.
  4. Stop af en toe en zorg dat je bij schraapt.
  5. Voeg dan de slagroom toe, terwijl je mixer langzaam draait.
  6. Zorg dat je nog een keertje bij schraapt.
  7. Nu ga je mixen tot er stevige pieken ontstaan
  8. Zet je creamcheese frosting in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

fluffy creamcheesefrosting

fluffy creamcheesefrosting

fluffy creamcheese frosting

Met deze zeer luchtige, fluffy creamcheesefrosting kun je mooie  toeven spuiten op een cupcake, maar het is ook geschikt als lichte vulling in een taart. Let wel op: deze creamcheese frosting is gemaakt met slagroom en is daardoor koelkast gevoelig. Je zou hem ook met een ander merk roomkaas kunnen maken, maar wij hebben meerdere versies getest en vinden met philadephia het lekkerst.

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

creamcheesecreamcheese frostingfrosting
15 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes
next post
Basisrecept voor biscuittaart

You may also like

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Chocolademousse

30/01/2019

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Romige karamelsaus

07/03/2018

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Bananencrème

30/05/2021

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Sticky toffee saus

31/10/2019

15 comments

Basisrecept voor een buttercream icing – Liefde voor bakken 02/02/2016 - 13:42

[…] die de botersmaak van botercrème niet zo lekker vinden, is dit een hele goede variant. Of de fluffy creamcheese frosting, welke weer heel licht is van smaak en consistentie! Bijna wolkjes! Om dit lijstje aan te vullen […]

Reply
Wolken cupcakes – Liefde voor bakken 14/02/2016 - 08:05

[…] is, vonden we deze wolken cupcakes met sneeuwsterren wel gepast! Deze cupcakes zijn gemaakt met fluffy creamcheese frosting, super luchtig en […]

Reply
Nutella chocoladetaartje met frambozen – Liefde voor bakken 08/08/2016 - 11:23

[…] We beginnen met het maken van de Fluffy Creamcheese frosting volgens dit recept. Maar dan met de mascarpone en 400 ml […]

Reply
lisa 14/10/2018 - 07:50

hoi! zou je hiermee ook bijvoorbeeld een red velvet cake mee af kunnen smeren?

Reply
Liefde voor bakken 14/10/2018 - 08:25

Hoi Lisa, ja hoor dat kan zeker. Eventueel kun je er ook voor kiezen om iets minder slagroom te gebruiken. Bijvoorbeeld maar 300 ml ipv 500. Dan wordt de frosting iets steviger. Maar het kan ook gewoon met deze luchtige versie.

Reply
Jennifer 10/12/2019 - 19:27

Zou dit ook kunnen met stevia ipv suikerbakkerspoeder of zou de consistentie dan niet goed meer zijn, doordat je dan minder suiker gebruikt?

Reply
Liefde voor bakken 10/12/2019 - 20:12

Hoi Jennifer. Ik heb geen idee. Heb geen ervaring met Stevia. Je kunt het natuurlijk altijd even uitproberen met een kleine hoeveelheid.

Reply
Sofie 26/03/2020 - 13:35

Er staat dat de crème koelkast gevoelig is, dus ik veronderstel dat ik mijn gebak dan best uit de koelkast bewaar. Hoe lang mag een cake met deze crème dan bewaard worden?

Reply
Liefde voor bakken 26/03/2020 - 13:41

Hoi Sofie, we bedoelen hiermee dat de crème juist wel in de koelkast moet, omdat er slagroom in zit. Je kunt het dan een aantal dagen bewaren. In de koelkast.

Reply
Lin 22/06/2020 - 20:02

Hallo wat is suikerbakkerspoeder? En kun je dat ergens mee vervangen?

Reply
Liefde voor bakken 23/06/2020 - 13:26

Hoi Lin, het is een beetje te vergelijken met poedersuiker. De samenstelling is net ietsje anders doordat er gedroogde glucosesiroop aan toegevoegd is. Maar je kunt zeker ook poedersuiker gebruiken.

Reply
Roxanne 22/11/2020 - 19:47

Hoi, ik wil uw recept morgen uitproberen, lijkt mij heerlijk . Ik wil graag een kleurtje toevoegen aan de chees frosting toef ,kan dit ? Ik heb de color gel set van brand new cake .
Zie graag een reactie😁. Groetjes Roxanne.

Reply
Liefde voor bakken 22/11/2020 - 21:20

Hoi Roxanne, ja hoor dat kan wel. Doe niet te veel tegelijk, met één drupje heb je vaak al een mooi kleurtje.

Reply
Manja 15/05/2021 - 10:27

Hoi liefde voor bakken!
Kan deze frosting ook ingevroren worden?

Reply
Liefde voor bakken 26/05/2021 - 18:58

Hoi Manja, sorry voor de late reactie. Ik heb dit nog niet eerder geprobeerd, maar lijkt me dat dit wel kan.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....