Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKoekjes

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

by Liefde voor bakken 09/03/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 09/03/201825/10/2018
Speculoos merengue

Afgelopen woensdag hebben we een recept van een romige karamelsaus gemaakt. We gebruiken deze saus bij deze heerlijke speculooskoekjes merengues.  Een heerlijke combinatie!

Merengues zijn erg lekker, maar dit keer heb ik eens een variatie bedacht. Ik heb een aantal Lotus speculoos koekjes fijngemalen en door het merenguedeeg gedaan. Daardoor krijg je een heerlijk krokante merengue met een heel apart smaakje. Om het nóg iets specialer te maken gieten we er een beetje karamelsaus overheen. Zo wordt het een heel bijzonder koekje. Lekker en licht!

Speculoos merengue

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

Liefde voor bakken Afgelopen woensdag hebben we een recept van een romige karamelsaus gemaakt. We gebruiken deze saus bij deze heerlijke speculooskoekjes merengues.  Een heerlijke… Printen
Cijfer 3.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • ongeveer 6 lotus koekjes (= ongeveer 70 gram)
  • 1 portie romige karamelsaus
  • 1 spuitzak
  • verschillende spuitmondjes, bijvoorbeeld een ronde van 12 mm of spuitmondje 1M

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6), of een gewone mixer op de hoogste stand.
  3. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  4. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  5. Maal de speculooskoekjes fijn met een staafmixer, zorg dat er geen stukjes meer in zitten.
  6. Schep de koekkruim beetje bij beetje door het merenguedeeg. Doe dit voorzichtig, want anders zakt het deeg in.
  7. Bedek twee bakplaten met een bakmat of met bakpapier.
  8. Doe de merengue in een spuitzak met een van de spuitmondjes. Als je twee verschillende spuitmondjes gebruikt, een ronde en een spuitmondje 1M, dan verdeel je het deeg over twee spuitzakken.
  9. Spuit mooie ronde toefjes op het bakpapier. Heb je zelf nog andere ideeën, houd je niet in. Er is veel mogelijk. Met het spuitmondje 1M kun je mooie rozetten maken, maar ook veel andere leuke vormen. Leef je uit!
  10. Bak (ofwel droog) de merengue circa 1,5 tot 2 uur in de oven op 100 graden.
  11. Laat de merengues afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.
  12. Maak de karamelsaus zoals beschreven in dit recept.
  13. Leg de merengues op een taartrooster en zet dit rooster op een bord of bak van ongeveer dezelfde maat. Ik heb een rechthoekig rooster en heb er een rechthoekig bakblik onder gezet.
  14. Schenk wat saus over elke merengue. Je vangt de overtollige saus op in de bak eronder.

Deze kleine merengue met karamelsaus zijn ook heel geschikt voor op een High Tea, omdat ze licht en luchtig zijn!

Liefs, Ria

koekjesmerenguespeculoos
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Romige karamelsaus
next post
Stroopwafeltaart

You may also like

Spritskoekjes met kokos

20/05/2017

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

Chocolade variant van de Chocolate Chip Cookies

07/09/2016

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Karamel koekjes

21/03/2018

High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

03/07/2016

Triple Chocolate Chip Cookies

31/03/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....