Op de valreep nog een lekker recept voor Koningsdag. Uiteraard kun je ze ook op iedere andere dag maken, maar ze zijn een beetje oranje, dus altijd leuk om te maken voor Koningsdag.
Het zijn “no bake”gebakjes, dus iedereen kan ze maken zonder een oven te gebruiken. Altijd handig. de bodem is van koekjes gemaakt. Dan zitten er wat verschillende laagjes op. Een laagje witte chocolade, een kwak-mandarijnlaagje en nog een kwarklaagje. Dan in de vriezer, dus je kunt ze ruim van te voren maken en er uit halen op het moment dat je ze nodig hebt.
Wat gaan jullie doen op koningsdag? Ik (Ria) ga 3 taartjes maken voor een aantal jarige meisjes. En misschien tussendoor nog even naar de rommelmarkt hier in Oosterhout. Altijd leuk om er even overheen te lopen. Maar nu eerst nog even het recept:

Ingrediënten
- bakvorm voor cupcakes
- spuitzak + spuitmondje 1M
- 10 witte bakingcups
- 160 gram koffiekoekjes
- 60 gram margarine of boter
- 175 gram witte chocolade
- 50 ml verse slagroom
- 300 gram magere kwark
- 125 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 1 klein blikje mandarijntjes
- 6 blaadjes gelatine
- oranje kleurstof
Voor de decoratie:
- 125 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
Instructies
- Zet de cupcakevorm klaar en doe de papieren bakingcups er in.
- Als je een siliconen bakvorm hebt, zet deze dan op een plank, zodat je deze later telkens goed op kunt tillen.
- Maal de koekjes fijn met een staafmixer.
- Smelt de margarine in een pannetje en voeg het toe aan de koekjeskruim.
- Roer dit goed door en doe in elke bakingcup een laagje van het koekmengsel. druk dit een beetje aan met de bolle kant van een theelepeltje.
- Laat dit even opstijven in de koelkast.
- Verwarm dan de witte chocolade met de slagroom “au bain marie” op een pannetje heet water.
- Roer goed door tot de chocolade goed is opgelost.
- Haal de cupcakebakvorm uit de koelkast.
- Doe het witte chocolademengsel in een maatbekertje en schenk dan op elke koekjeslaag een klein laagje witte chocolade.
- Laat dit weer een tijdje opstijven in de koelkast.
- Week dan de blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Laat de mandarijntjes uitlekken. Hou 10 mandarijnpartjes apart en pureer de rest van de mandarijntjes in een staafmixer of mengbeker.
- Doe de kwark in een kom, roer dit los met een eetlepel witte basterdsuiker.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
- Voeg de slagroom beetje bij beetje bij de kwark en klop dit erdoor op de laagste stand.
- Splits dit kwarkmengsel in twee delen. Neem het eerste deel.
- Verwarm de mandarijnpuree en breng dit heel even aan de kook. Zet t vuur dan uit.
- Laat dit heel even staan en los er dan 3 blaadjes gelatine in op. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Zeef dit.
- Laat dit circa 5 minuutjes afkoelen en voeg dan beetje bij beetje toe aan het eerste deel van het kwarkmengsel.
- Voeg een paar druppels oranje kleurstof toe, zodat de kleur nog iets meer oranje wordt (wil je geen kleurstof toevoegen, dan hoeft dat natuurlijk niet).
- Doe het oranje kwarkmengsel in een kannetje en schenk dan een laagje op elke cupcake. Dat mag best een flink laagje zijn, maar zorg wel dat er nog voldoende ruimte is voor de bovenste, witte laag.
- Laat dit weer minstens een uur opstijven in de koelkast. Begin pas aan de volgende laag als deze laag voldoende stevig is.
- Meet 75 ml van het mandarijnensap af. Breng dit aan de kook en laat het heel even staan.
- Knijp de 3 overgebleven blaadjes gelatine uit en los deze op in het hete sap. Zeef het. Laat dit ongeveer 5 minuutjes afkoelen.
- Voeg dit beetje bij beetje toe aan het tweede deel van het kwarkmengsel. Klop door met een mixer op de laagste stand.
- Haal de cupcakes weer uit de koelkast en schenk op elk cakeje een wit laagje kwarkmengsel. Schenk het vol tot het bovenste randje van de bakingcup.
- Zet dit met plankje en al zo in de vriezer. Zodat de cupcakejes hard worden.
- Haal ze er uit, ongeveer een uurtje voordat je ze wilt serveren. Verwijder de papieren bakingcups en zet ze op een taartbord of mooi plankje.
- Klop slagroom stijf voor de toeven en voeg hier een beetje poedersuiker aan toe om het te zoeten. Voeg hier een paar druppeltjes oranje kleurstof aan toe, zodat je leuke oranje toeven krijgt. Spuit de toeven op de cakejes.
- Leg op elk cakeje nog een partje mandarijn.
- Laat ze verder ontdooien, en dan smikkelen maar..!
Fijne koningsdag toegewenst!
Liefs, Ria & Laura