Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Domino koekjes

by Liefde voor bakken 23/02/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 23/02/201825/10/2018
Dominokoekjes

Koekjes bakken! Altijd leuk om te doen! Wij bakken heel vaak koekjes. En we proberen dan telkens weer iets nieuws uit. Dus ons advies: koop geen koekjes, maar bak ze zelf! Echt veel lekkerder en leuker!

Deze koekjes heb ik al vaker gezien, maar nog nooit gemaakt. Altijd leuk om iets nieuws te proberen! De koekjes zijn gemaakt van zanddeeg in twee kleuren. Dit krijg je doordat er cacaopoeder aan een deel van het deeg is toegevoegd. Het lijkt ingewikkelder dan het is, maar het valt eigenlijk reuze mee. Je snijd je deeg straks in repen, die je om en om naast elkaar plakt. Daardoor krijg je een blokjes patroon. Dan snijden we er koekjes van. Je kan er ook nog voor kiezen om ze dan alsnog uit te steken, zodat je leuke vormen krijgt! Laten we snel aan de slag gaan!

Dominokoekjes

Domino koekjes

Liefde voor bakken Koekjes bakken! Altijd leuk om te doen! Wij bakken heel vaak koekjes. En we proberen dan telkens weer iets nieuws uit. Dus… Printen
Cijfer 3.6/5
( 29 gestemd )

Ingrediënten

  • 160 gram boter of margarine
  • 115 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 ei
  • 290 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eiwit
  • 2 vellen bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de boter, de suiker, het zout, de citroenrasp, 1 ei en de bloem en de bakpoeder in een kom. Kneed hier een soepel deeg van. Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
  3. Meng door het ene deel de cacaopoeder en een halve eetlepel melk. Kneed dit erdoor. Kijk even of de rest van de melk er ook nog door moet, je moet een soepel deeg krijgen.
  4. Rol de beide deegstukken uit, tussen twee vellen bakpapier, tot een mooie rechthoekige plak van crica 1 cm dik. Zorg dat de plakken nagenoeg even groot en even dik worden.
  5. Leg dan beide plakken (tussen het bakpapier) ongeveer 15 minuten in de vriezer.
  6. Haal je plakken weer uit de vriezer en snijd elke plak in repen van circa 1 cm. Zorg dat je minimaal 6 repen uit elke plak snijdt.
  7. Leg dan de repen om en om naast elkaar. Plak ze tegen elkaar met een beetje eiwit. Zorg dat je 3 repen naast elkaar hebt. Ga er nog even voorzichtig overheen met de roller, zodat deze laag mooi gelijkmatig wordt.
  8. Smeer dan een beetje eiwit op deze laag. Leg er weer 3 repen op, maar zorg wel dat de kleuren om en om gelegd worden.
  9. Ga zo door met de derde laag en de vierde laag. Plak de repen telkens aan elkaar met een klein beetje eiwit, met behulp van een bakkwastje. Leg je deegblok nu opnieuw 15 minuutjes in de vriezer.
  10. Haal er weer uit en snijd nu mooie gelijkmatige plakjes van het deegblok.
  11. Leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 13-15 minuten op 175 graden. Let wel op dat je koekjes niet te donker worden. Laat je koekjes afkoelen op een rooster.
Domino koekjes
Domino koekjes

Tip: bak niet teveel koekjes tegelijk. Mochten ze niet helemaal naar je zin zijn, dan kun je bij de volgende lading nog wat aanpassingen doen.

Veel bak plezier!

Liefs, Ria & Laura

koekjes
6 comments
5
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kinder Bueno cupcakes
next post
Oreo kwarktaart

You may also like

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Roomboter koekjes met Nutella

12/01/2017

Kaneelkoekjes met chocolade

20/09/2017

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Stroopwafels met spikkels

26/09/2018

Havermoutkoekjes

15/05/2016

Kerstkoekjes

23/12/2015

Zandkoekjes met Nutella

06/10/2017

Valentijnskoekjes

14/02/2015

Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing

08/02/2016

6 comments

letta 22/01/2021 - 16:21

zo heerlijk om deze koekjes te bakken… gemakkelijk en goed uitgelegd.

Reply
Liefde voor bakken 22/01/2021 - 22:00

Fijn om te horen, Letta. Ik weet nog dat ik het ook erg leuk vond om ze te maken. En ze waren ook erg lekker! Groetjes, Ria

Reply
Debby 23/04/2022 - 17:11

Hoe lang kan je deze koekjes bewaren
?

Reply
Liefde voor bakken 07/05/2022 - 22:23

Hoi Debby, sorry voor de late reactie. Je kunt deze koekjes best wel even bewaren. Ik denk wel een week tot 10 dagen als je ze in een koektrommel bewaart. Heb je ze inmiddels al gemaakt?

Reply
Floor 15/05/2022 - 17:19

hoeveel koekjes krijg je uit dit recept?

Reply
Liefde voor bakken 17/05/2022 - 23:25

Hoi Floor, het is al lang geleden dat ik deze koekjes gemaakt heb, dus ik weet het niet precies meer. Wel weet ik nog dat het lekker veel koekjes waren. Op de foto zie je dat het blok tweekleuren deeg best groot is.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....