Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisKoekjes

Kerstkransjes

by Liefde voor bakken 12/12/201824/12/2018
written by Liefde voor bakken 12/12/201824/12/2018
Kerstkransjes

Kerstkransjes horen bij kerst! Dit zijn lekkere koekjes met geschaafde amandelen en suiker er op. Doordat er een gat zit in  het midden kunnen ze ook in de kerstboom worden gehangen.

Toen alle kinderen nog thuis woonden, hadden wij op kerstavond altijd wat schaaltjes op tafel met schuimkransjes, verschillende kerstchocolaatjes en kerstkoekjes en kerstkransjes. Die kochten we dan in de winkel. Maar nu ik zoveel koekjes bak, moet ik natuurlijk ook deze kerstkransjes zelf gaan bakken. Dat heb ik dus nu gedaan. Ze zijn echt heel lekker geworden. Uiteraard veel lekkerder dan de koekjes in de supermarkt.

Kerstkransjes

Kerstkransjes

Liefde voor bakken Kerstkransjes horen bij kerst! Dit zijn lekkere koekjes met geschaafde amandelen en suiker er op. Doordat er een gat zit in  het… Printen
Cijfer 4.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 160 gram boter of margarine
  • 115 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 290 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • geraspte schil van een citroen
  • 1 eetlepel melk
  • circa 40 gram geschaafde amandelen
  • beetje grove suiker
  • 1 ei

Verder:

  • 1 bloemuitsteker rond met ronde boogjes van circa 7 cm doorsnee
  • 1 kleine ronde uitsteker van circa 2 cm
  • 2 bakplaten bekleed met een vel bakpapier
  • een stukje rood lint om eventueel wat koekjes in de boom te hangen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de boter, de suiker, het zout, de citroenrasp, 1 ei en de bloem en bakpoeder en een eetlepel melk in een kom. Kneed hier een soepel deeg van.
  3. Wikkel het deeg in plastic huishoudfolie en laat het circa een half uur rusten in de koelkast.
  4. Bestuif het aanrecht of een placemat met wat bloem.
  5. Rol er een deel van het deeg op uit en steek met de bloemuitsteker koekjes uit.
  6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Steek er dan in het midden nog een rondje uit, zodat elk koekje een gat krijgt in het midden.
  8. Breek de stukjes geschaafde amandelen nog een beetje kleiner. Doe deze in een kom en voeg wat grove suiker toe.
  9. Kluts het ei in een klein kommetje en bestrijk de koekjes met wat ei.
  10. Strooi er dan wat van het amandelmengsel over. Druk het een beetje aan.
  11. Bak de koekjes gaar in circa 15 minuten. Let op dat ze mooi goudbruin worden en zeker niet te donker.
  12. Leg de tweede bakplaat met koekjes vast klaar.
  13. Haal de eerste bakplaat met de koekjes uit de oven, laat ze heel even afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.
  14. De tweede ronde koekjes kunnen nu in de oven. Bak ook deze tot ze mooi goudbruin zijn.
  15. Ga door tot alles op is.
  16. Als je het leuk vindt, hang je een aantal koekjes met een stukje rood lint in de kerstboom, dan kunnen de kinderen ze er uit halen tijdens de kerstdagen!

Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

kerstkerstmiskoekjes
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Pecannoten karamel taartjes
next post
Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

You may also like

Koekjes ijsjes II

05/08/2015

8x kerst inspiratie

23/12/2016

M&M brownie cookies

28/04/2019

Koekjes ijsjes I

24/07/2015

Spritskoekjes met kokos

20/05/2017

Kaneelkoekjes met chocolade

20/09/2017

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Heel Holland bakt – wij bakken mee! –...

27/09/2017

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Chocolade spritskoekjes

24/02/2017

2 comments

Riny 12/12/2018 - 11:15

Dankjulliewel voor het recept van de kerstkransjes. Lijkt me heerlijk. Moet wel glutenvrij bakken. Ja bij ons vroeger hingen ze ook in de boom. Zo leuk. Fijne dagen met elkaar hoor..
Liefs Riny

Reply
Liefde voor bakken 12/12/2018 - 11:59

Hoi Riny, leuk dat je ze gaat maken. Glutenvrij zal ook lekker smaken. Jullie ook fijne dagen!!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....