De laatste tijd heb ik weer veel zin om koekjes te bakken. Nu lijkt het me leuk om nieuwe koekjesrecepten te verzinnen, maar ook wil ik af en toe een ‘bekend’ koekje bakken. Dus heb ik bedacht om eens eierkoekjes te bakken!

Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram fijne suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram bloem
- een halve theelepel bakpoeder
- 20 gram maizena
- snufje zout
Instructies
- Leg een bakplaat klaar, et een vel bakpapier of een bakmatje.
- Splitst het ei.
- Klop de eidooier met de suiker en de vanillesuiker schuimig.
- Klop in een andere, schone kom, het eiwit stijf.
- Meng de bloem, de maizena, het bakpoeder en het zout en zeef het.
- Doe het dan beetje bij beetje bij het eidooiermengsel. Meng telkens goed door.
- Spatel dan voorzichtig het eiwit er beetje bij beetje door.
- Schep dan met twee eetlepels kleine bergjes op de bakplaat. Niet teveel, het loopt uit en anders worden de koeken te groot.
- Bak de eierkoeken gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden in circa 15 minuten.
De eierkoeken lijken in eerste instantie wat hard, maar als je ze een paar uur laat liggen (of een hele dag) worden ze wat zachter. Dat vind ik lekkerder!
Tip: snijd een banaan in plakjes en beleg de eierkoek ermee!
Liefs Ria