Taarten zonder oven
comments 2

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart
We hebben weer een verjaardag, dus de ideale gelegenheid om een aantal nieuwe taarten uit te proberen. De eerste taart die ik heb bedacht is een stroopwafeltaart. Doet het altijd goed! Ik heb er een ‘no bake’ taart van gemaakt. Met lekker veel stroopwafeltjes!

Stroopwafel taart

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 pak stroopwafels (ik heb de Kanjerstroopwafels gekocht)
  • 50 gram boter of margarine

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 150 gram magere yoghurt
  • 250 ml verse slagroom, 35% vet
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 10 blaadjes gelatine

Voor de garnering:

  • 1 pakje mini stroopwafeltjes (bijvoorbeeld Albert Heijn)
  • 250 ml verse slagroom, 35% vet
  • schenkstroop

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • velletje bakpapier
  • spuitzak + spuitmondje 1M

Aan de slag

  1. Begin met het maken van de koekjesbodem. Breek hiervoor 8 stroopwafels (dit is ongeveer 320 gram) in stukken en maal ze fijn met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en giet deze dan bij de fijngemalen koekjes. Roer goed door elkaar. Schep dit in de, met bakpapier beklede, bakvorm. Strijk met de bolle kant van een lepel goed glad. Zet in de koelkast om stevig te laten worden.

  2. Week 10 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.

  3. Roer de kwark los in een kom. Voeg de yoghurt en de basterdsuiker toe. Roer alles door elkaar.

  4. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Klop voorzichtig door op de laagste stand.

  5. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes en roer door het kwarkmengsel.

  6. Zet een pannetje met 75 ml water op het vuur, laat even goed aan de kook komen en zet het vuur weer uit. Laat heel even staan, zodat het echt niet meer kookt.

  7. Knijp de blaadjes gelatine uit en los één voor één op in het hete water. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Laat een paar minuten staan.

  8. Giet dit door een zeef. Voeg dan beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Klop erdoor op de laagste stand. Giet het mengsel op de koekjeslaag in de bakvorm. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

  9. Voor de decoratie doe je een paar lepels schenkstroop in een spuitzakje of ziplock zakje. Knip hier een puntje van af en maak met een zigzag beweging een patroontje bovenop de taart.

  10. Klop de slagroom stijf. Doe deze in een spuitzak en maak een rondje met toeven op je taart. Plak de mini stroopwafeltjes met een klodder slagroom vast op de zijkant. 

Geniet ervan!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. A says

    Bij ons is hij totaal mislukt, bodem was niet door te snijden.. jammer

    • Hoi, dat is idd jammer. Waren de stroopwafels misschien erg hard? Wij hebben Kanjer stroopwafels gebruikt. Die zijn van zichzelf al lekker zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.