Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Stroopwafeltaart

by Liefde voor bakken 11/03/201825/10/2018
written by Liefde voor bakken 11/03/201825/10/2018
Stroopwafeltaart

We hebben weer een verjaardag, dus de ideale gelegenheid om een aantal nieuwe taarten uit te proberen. De eerste taart die ik heb bedacht is een stroopwafeltaart. Doet het altijd goed! Ik heb er een ‘no bake’ taart van gemaakt. Met lekker veel stroopwafeltjes!

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart

Liefde voor bakken We hebben weer een verjaardag, dus de ideale gelegenheid om een aantal nieuwe taarten uit te proberen. De eerste taart die ik… Printen
Cijfer 2.7/5
( 18 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 pak stroopwafels (ik heb Kanjerstroopwafels gekocht)
  • 50 gram boter of margarine

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 150 gram magere yoghurt
  • 250 ml verse slagroom (35% vet)
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 10 blaadjes gelatine

Voor de garnering:

  • 1 pakje mini stroopwafeltjes (bijvoorbeeld van de Albert Heijn)
  • 250 ml verse slagroom (35% vet)
  • schenkstroop

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • velletje bakpapier
  • spuitzak & spuitmondje 1M

Instructies

  1. Begin met het maken van de koekjesbodem. Breek hiervoor 8 stroopwafels (dit is ongeveer 320 gram) in stukken en maal ze fijn met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en giet deze dan bij de fijngemalen koekjes. Roer goed door elkaar. Schep dit in de, met bakpapier beklede, bakvorm. Strijk met de bolle kant van een lepel goed glad. Zet in de koelkast om stevig te laten worden.
  2. Week 10 blaadjes gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  3. Roer de kwark los in een kom. Voeg de yoghurt en de basterdsuiker toe. Roer alles door elkaar.
  4. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Klop voorzichtig door op de laagste stand.
  5. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes en roer door het kwarkmengsel.
  6. Zet een pannetje met 75 ml water op het vuur, laat even goed aan de kook komen en zet het vuur weer uit. Laat heel even staan, zodat het echt niet meer kookt.
  7. Knijp de blaadjes gelatine uit en los één voor één op in het hete water. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost. Laat een paar minuten staan.
  8. Giet dit door een zeef. Voeg dan beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel. Klop erdoor op de laagste stand. Giet het mengsel op de koekjeslaag in de bakvorm. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  9. Voor de decoratie doe je een paar lepels schenkstroop in een spuitzakje of ziplock zakje. Knip hier een puntje van af en maak met een zigzag beweging een patroontje bovenop de taart.
  10. Klop de slagroom stijf. Doe deze in een spuitzak en maak een rondje met toeven op je taart. Plak de mini stroopwafeltjes met een klodder slagroom vast op de zijkant.

Geniet ervan!

Liefs Ria

kwarktaartno bakestroopwafel
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Merengue speculooskoekjes met karamelsaus
next post
Hartige vlaai met spinazie en zoete aardappel

You may also like

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

No-bake mango cheesecake

11/12/2015

Oreo Kwarktaart

10/01/2021

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

No bake mokka taartje

23/08/2020

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Gezonde kwarktaart met bosvruchten

06/01/2017

Koffie kwarktaart

19/03/2017

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

2 comments

A 27/04/2018 - 19:56

Bij ons is hij totaal mislukt, bodem was niet door te snijden.. jammer

Reply
Liefde voor bakken 01/05/2018 - 14:20

Hoi, dat is idd jammer. Waren de stroopwafels misschien erg hard? Wij hebben Kanjer stroopwafels gebruikt. Die zijn van zichzelf al lekker zacht.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....