Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Basisrecepten

Basisrecept voor cupcakes

by Liefde voor bakken 10/07/201526/07/2019
written by Liefde voor bakken 10/07/201526/07/2019
Basisrecept cupcakes

Een goed basisrecept voor cupcakes komt altijd van pas. Als je een basis hebt, kun je eindeloos variëren met smaken en decoratie. Wij gebruiken deze basis al jaren voor al onze cupcakes en valt goed in de smaak! Dit basisrecept is geschikt voor 20 tot 24 cupcakes.

Een bakvorm voor cupcakes is echt een must bij het bakken. Zonder bakvorm is het heel lastig om mooie stevige cupcakes te bakken en heb je het risico dat ze uitzakken. Je hebt bakvormen van siliconen of aluminium. Wij gebruiken zelf een siliconenbakvorm, omdat je deze kleiner kan knippen en er meerdere cupcakes tegelijk gebakken kunnen worden (erg handig bij massaproducties). Maar in gebruik zijn beide varianten even gebruiksvriendelijk.

Dit recept is voor ongeveer 20 tot 24 cupcakes, ligt er een beetje aan hoe bol je je cupcakes wilt hebben. Voor het decoreren met fondant is het handig om je bakingcups voor driekwart te vullen, dan worden ze niet te bol.

Basisrecept cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Liefde voor bakken Een goed basisrecept voor cupcakes komt altijd van pas. Als je een basis hebt, kun je eindeloos variëren met smaken en decoratie.… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 pakje margarine van 250 gram
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • snufje zout
  • 3 eetlepels Patidess citroensmaak
  • bakvorm voor cupcakes + bakingcups.

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).
  2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig
  3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter
  4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.
  5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
  6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.
  7. Mix nu 3 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel. Voor een wat sterkere smaak kun je uiteraard meer toevoegen. Ook zou je uiteraard kunnen kiezen voor een ander smaakje. Voor een basis cupcake gebruiken wij vaak citroensmaak, omdat dit net iets lekkerder en frisser is dan zonder smaak.
  8. Zet je papieren bakingcups in de bakvorm. Vul deze voor driekwart met het deeg.
  9. Bak je cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt!

Basiscupcake

Basisrecept cupcakes

Et voilà, je basiscupcakes zijn klaar! Voor het decoreren of andere inspiratie verwijzen we naar het kopje cupcakes!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!

Liefs Ria & Laura

Basisbasisreceptcupcakes
11 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes
next post
Basisrecept voor creamcheese frosting

You may also like

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Sticky toffee saus

31/10/2019

Milde Lemon Curd

28/11/2021

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

2x basisrecept voor chocoladebiscuit

03/06/2016

11 comments

Lieveheersbeestjes cupcake | Liefde voor bakken 10/07/2015 - 13:32

[…] deze how-to heb je als eerst een basis cupcake nodig. Klik hier voor het recept […]

Reply
Een lieveheersbeest op je taart! | Liefde voor bakken 14/07/2015 - 17:23

[…] Voor de lieveheersbeestje maak je een boltaartje. Hier zou je biscuitdeeg of cakedeeg voor kunnen gebruiken. Wij gebruiken voor dit recept cakedeeg. Het voordeel hiervan is dat je taartje wat steviger is. Het recept hiervoor is te vinden bij het basisrecept voor cupcakes. […]

Reply
Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler | Liefde voor bakken 25/07/2015 - 08:05

[…] recept wordt gemaakt met het basisrecept voor cupcakes, wat je hier kan vinden. De toeven worden gemaakt van creamcheese frosting, dat basisrecept vind je […]

Reply
Hoe maak je een checkerboard gendertaart? | Liefde voor bakken 19/09/2015 - 08:05

[…] voor twee taarten van 20 cm doorsnee (een basisrecept hiervoor vind je in dit artikel, je kan ook mix voor cupcakes […]

Reply
Minion cupcakes | Liefde voor bakken 22/09/2015 - 08:13

[…] de cupcakes. In dit recept gaan we niet uitleggen hoe je deze moet bakken. Je kan hier kijken voor een basisrecept, of gebruik een mix voor cupcakes. Het leukst zou zijn om blauwe bakingcups te gebruiken. Wij zelf […]

Reply
Kerstcupcakes – Liefde voor bakken 17/12/2015 - 16:02

[…] dit artikel hebben we al cupcakes gebakken. Voor een basisrecept voor cupcakes kun je hier […]

Reply
Tulband met chocolade & bloemen – Liefde voor bakken 10/02/2016 - 08:00

[…] naturel gebruikt. Maar als je daar niet aan kunt komen, gebruik dan gerust een andere cakemix, of dit basisrecept. Of eventueel een lekkere smaakcake. Houd dan wel rekening met de hoeveelheid. Wij hebben 450 gram […]

Reply
Boerderijcupcakes: de kip, de kuiken en het varkentje – Liefde voor bakken 13/04/2016 - 08:01

[…] artikel gaat het alleen om het decoreren van de cupcakes. Voor een basisrecept voor cupcakes kun je hier […]

Reply
Appelcake met appelfrietjes – Liefde voor bakken 12/05/2016 - 08:00

[…] cake, gebakken volgens het basirecept of met een Mix voor […]

Reply
Boerderijcupcakes: de koe, het paard en het schaapje – Liefde voor bakken 22/05/2016 - 15:28

[…] Voor dit artikel gaat het alleen om het decoreren van de cupcakes, voor een basisrecept voor cupcakes klik je hier. […]

Reply
Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten taart (video) – Liefde voor bakken 30/10/2016 - 08:01

[…] gelijke cakes van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog (je kan hiervoor dit basisrecept gebruiken, of kiezen voor een bakmix  voor […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....