Bakfilmpjes, Taarten decoreren
comments 8

Spektakelstuk 3: hoe maak je een ombre rozetten taart (video)

img_1388bn
Onze spektakelweek is alweer bijna ten einde, maar niet zonder dat we een taart laten zien die al heel lang op ons lijstje stond aan jullie laten zien! Een ombre rosette cake, ofwel een ombre rozetten taart. En helemaal leuk: we hebben deze taart gefilmd, zodat je alles net wat beter kan zien!

Laten we even beginnen bij het begin. Overal op internet zagen wij van die prachtige taarten met rozen aan de zijkant. Al toen we begonnen met liefdevoorbakken.nl (dus nu iets meer dan een jaar geleden, yay!) wisten we al dat deze taart ook op onze website moest komen. Een rozettentaart of rosettecake is dus een taart met aan de zijkant en bovenkant rozen gespoten van botercrème.

En we hebben weer een filmpje gemaakt voor ons youtubekanaal! Dit keer hebben we zelf een intro gefilmd en dat vinden we oprecht spannend. Ons hoofd staan nu dus op youtube haha! Voor ons een flinke stap, maar ook dat zal vast wel weer wennen! We zijn wel nieuwsgierig wat jullie er van vinden, maar wees een beetje lief voor ons.

Genoeg gekletst, tijd voor het filmpje!

Voor degene die toch liever een geschreven tekst willen, hier onder volgt het recept

Ombre rozettentaart

Benodigdheden:

 • 4 gelijke cakes van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog (je kan hiervoor dit basisrecept gebruiken, of kiezen voor een bakmix  voor cake)
 • botercrème: 700 gram  margarine, 1400 gram suikerbakkerspoeder, 2 el melk, 3 tl vanille extract (gebruik hiervoor dit basisrecept)
 • Verschillende roze kleurstoffen (om 3 verschillende tinten roze botercrème te maken)

Extra: spuitzakken + wilton spuitmondje 1m

Aan de slag!

Voor deze taart heb je 4 gelijke cakes nodig van 20 cm doorsnee en 3 cm hoog. Je kan hiervoor ons basisrecept gebruiken, of kiezen voor een bakmix voor cake. Je kan ook kiezen voor biscuittaartjes.

Als je cakes / taartjes gebakken zijn laat je ze afkoelen. Ondertussen ga je je botercrème maken. Doe 250 gram boter in de kom, zorg dat de boter zacht is. Mix de boter zacht en romig in ongeveer twee minuten. Zeef de suikerbakkerspoeder. Voeg steeds een kopje suikerbakkerspoeder aan je boter toe en mix dit totdat het goed is opgenomen. Voeg nu melk toe en mix nog even door, dit maakt je botercrème net wat smeuïger.  Nu kun je er nog voor kiezen om smaakje toe te voegen, bijvoorbeeld vanille extract of citroensmaak. Als je alles hebt toegevoegd, mix dit dan nog even een halve minuut goed door.

Eerst ga je de taart opbouwen, vullen en afsmeren. Hiervoor houden wij de botercrème gewoon wit. Doe tussen elke laag cake botercrème. Smeer vervolgens de taart af met een crumcoat. Dit is een dun laagje botercrème om te voorkomen dat er overal kruimels gaan zitten. Ga er nog even langs met een schraper, zodat de overtollige botercrème eraf is. Zet de taart 20 minuten tot een half uurtje in de koelkast.

Ondertussen kun je de rest van je botercrème gaan kleuren. Doe de botercrème in 3 bakjes en kleur ze in 3 verschillende tinten roze! Doe de botercrème in spuitzakken met spuitmondje 1M.

Nu is het tijd om de rozetten te gaan spuiten. Je maakt aan de zijkant 3 rijen rozetten. Begin onderaan met de donkerste kleur roze en maak elke baan een tintje lichter. Spuit voor de rozetten een letter ‘e’ en trek het laatste stukje naar boven toe (kijk hiervoor even naar de video, dan zie je de techniek die wij gebruiken het duidelijkst). Spuit de volgende rij tussen de vorige rozetten in, zodat je zo min mogelijk witte botercrème ziet.

Als de zijkant klaar is ga je de bovenkant doen. Maak dezelfde rozetten en werk vanaf de buitenste rand naar binnen.

img_1388bn

img_1392bn

Open plekjes kun je opvullen met een toefje botercrème. Dit zorgt voor een wat nettere afwerking.

Liefs Ria & Laura

 

Ps. vergeet je niet mee te doen met onze winactie? Kan nog tot 11 november!

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

8 Comments

 1. Els says

  Wat een super goed filmpje. Zo kun je het veel gemakkelijker namaken. Dank jullie wel. Nog even een vraag. Blijft dit filmpje op jullie blog staan zodat ik dit na een paar maanden ook nog terug kan vinden of werkt dat niet zo.

 2. Pingback: Video: Rose cake – Liefde voor bakken

 3. Moon says

  Ik heb een vraagje, het basis recept voor de cake is die verdeeld over twee lagen of is het voor maar 1 laag?

  Zijn er dan 16 eieren in totaal nodig?

  En hoe kan je verschillende tinten roos bekomen indien je enkel rode en blauwe kleurstof ter beschikking hebt?

  • Wij hebben voor elke laag het basisrecept gebruikt. Maar je kunt ook twee lagen maken met één basisrecept. Dan zijn de lagen niet zo heel groot. In dat geval heb je 10 eieren nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.