Dit is een eenvoudig basisrecept voor een plakkerige toffee saus. Lekker voor bij een nagerecht, bijvoorbeeld is, maar vooral ook heerlijk bij een dadelcake!
Ons weekje in Bourgondië in Frankrijk bij onze dochter zit er weer op! We hadden heerlijk weer, lekker veel zon! Veel gewandeld en wat leuke stadjes bezocht. Nu is het weer tijd om te gaan bakken, want dat moet natuurlijk wel doorgaan! Heb er ook weer veel zin in! Lekker receptjes bedenken en bakken! En dan uitdelen of soms ook zelf opeten, lekker! Dit is weer eens een basisrecept. Een lekkere sticky toffee saus. Stond allang op mijn lijstje! Ik heb er ook dadelcakejes bijgemaakt, maar dat recept komt dan a.s. zondag online! Eerst even de saus.
Ingrediënten
- 75 gram boter of margarine
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- snufje zout
- 30 ml slagroom.
En verder:
- kannetje om de saus in te doen
Instructies
- Doe de boter, de basterdsuiker, het zout en de slagroom in een pannetje.
- Zet dit op het vuur en breng het aan de kook.
- Laat het ongeveer 5 minuten doorkoken.
- Je hebt nu een stroperige toffee saus.
- Laat het een beetje afkoelen en schenk het dan over in een mooi kannetje of een klein sauskommetje.
- Laat verder afkoelen.
- Is je saus een beetje te dik, voeg dan wat extra slagroom toe, laat het dan wel weer even aan de kook komen en kort doorkoken.
- Is je saus te dun, voeg dan een stukje extra boter toe, laat ook dit weer even aan de kook komen en doorkoken, zodat alles goed vermengd is.
- Wees wel voorzichtig met het aanpassen van de dikte. Op het moment dat je de saus gaat serveren kun je deze een beetje verwarmen in de magnetron, dan wordt de saus weer wat vloeibaarder en kun je deze gemakkelijker over de cake schenken.
Liefs, Ria