Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Sticky toffee saus

by Liefde voor bakken 31/10/201930/10/2019
written by Liefde voor bakken 31/10/201930/10/2019
Sticky toffee saus

Dit is een eenvoudig basisrecept voor een plakkerige toffee saus. Lekker voor bij een nagerecht, bijvoorbeeld is, maar vooral ook heerlijk bij een dadelcake!

Ons weekje in Bourgondië in Frankrijk bij onze dochter zit er weer op! We hadden heerlijk weer, lekker veel zon! Veel gewandeld en wat leuke stadjes bezocht. Nu is het weer tijd om te gaan bakken, want dat moet natuurlijk wel doorgaan! Heb er ook weer veel zin in! Lekker receptjes bedenken en bakken! En dan uitdelen of soms ook zelf opeten, lekker! Dit is weer eens een basisrecept. Een lekkere sticky toffee saus. Stond allang op mijn lijstje! Ik heb er ook dadelcakejes bijgemaakt, maar dat recept komt dan a.s. zondag online! Eerst even de saus.

Sticky toffee saus

Sticky toffee saus

Liefde voor bakken Dit is een eenvoudig basisrecept voor een plakkerige toffee saus. Lekker voor bij een nagerecht, bijvoorbeeld is, maar vooral ook heerlijk bij… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 75 gram boter of margarine
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 30 ml slagroom.

En verder:

  • kannetje om de saus in te doen

Instructies

  1. Doe de boter, de basterdsuiker, het zout en de slagroom in een pannetje.
  2. Zet dit op het vuur en breng het aan de kook.
  3. Laat het ongeveer 5 minuten doorkoken.
  4. Je hebt nu een stroperige toffee saus.
  5. Laat het een beetje afkoelen en schenk het dan over in een mooi kannetje of een klein sauskommetje.
  6. Laat verder afkoelen.
  7. Is je saus een beetje te dik, voeg dan wat extra slagroom toe, laat het dan wel weer even aan de kook komen  en kort doorkoken.
  8. Is je saus te dun, voeg dan een stukje extra boter toe, laat ook dit weer even aan de kook komen en doorkoken, zodat alles goed vermengd is.
  9. Wees wel voorzichtig met het aanpassen van de dikte. Op het moment dat je de saus gaat serveren kun je deze een beetje verwarmen in de magnetron, dan wordt de saus weer wat vloeibaarder en kun je deze gemakkelijker over de cake schenken.

Liefs, Ria

saus
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?
next post
Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

You may also like

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Romige karamelsaus

07/03/2018

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Milde Lemon Curd

28/11/2021

2x basisrecept voor chocoladebiscuit

03/06/2016

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Chocolademousse

30/01/2019

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....