Cupcakes decoreren
comment 1

Lieveheersbeestjes cupcake

Lieveheersbeestjes cupcakeLieveheersbeestjes cupcake

Het is de laatste dagen prachtig weer, vogeltjes fluiten en bloemetjes en bijtjes komen tevoorschijn. Dan weten we allemaal: de lente is aangebroken! Het is ons meest favoriete seizoen, en we konden dan ook niet wachten om ons eerste ‘lente-artikeltje’ te schrijven!
We beginnen de lente dan ook met een makkelijke how-to: hoe maak je een lieveheersbeestjes cupcake? Kijk mee met onze stap-voor-stap foto’s!

Voor deze how-to heb je als eerst een basis cupcake nodig. Klik hier voor het recept basiscupcakes.

Wat heb je nodig?

  • Rode, zwarte en witte fondant
  • Grote, ronde uitsteker (voor het plakje fondant op de cupcake)
  • Twee maten kleinere ronde plunger cutters (bijvoorbeeld dit setje)
  • Eetbare lijm
  • Basistools

Stap-voor-stap decoreren

We beginnen met de basis: een ronde plak fondant op je cupcake. Gebruik hiervoor de rode fondant en je ronde grote uitsteker. Wij kiezen bij cupcakes altijd een ronde uitsteker die net ietsje groter is dan de cupcake. Dit setje rondje uitstekers is hierbij echt een aanrader, omdat je dan meerdere maten hebt!

Wij smeren de cupcake altijd af met een beetje botercrème, op deze manier blijft je plakje fondant meteen goed plakken en is het eindresultaat een stuk gladder.Snijd vervolgens een plakje rode fondant uit en leg deze op de cupcake. Je kan er voor kiezen om nog even met de smoother eroverheen te gaan, voor een strak resultaat.

Voor de basis van het gezichtje van je lieveheersbeestje snijd je een rond plakje fondant uit, in dezelfde maat als je rode plak fondant die je als basis hebt gebruikt. Snijd vervolgens met dezelfde ronde uitsteker het hoofdje uit, zoals te zien is op bovenstaande foto’s. Plak deze vast met een beetje eetbare lijm.

Geef het lieveheersbeestje twee vleugeltjes door met de achterkant van een penseeltje een rechte lijn vanaf het hoofdje te maken. Let wel op dat je twee gelijke vleugeltjes krijgt.Steek met de kleinste plunger uitsteker kleine zwarte rondjes uit voor de stipjes. Plak deze vast met een klein beetje eetbare lijm.

Voor de oogjes snijd je eerst twee witte rondjes uit met je medium plunger uitsteker. Daar plakje twee kleinere zwarte rondjes op, die je hebt uitgesneden met de kleinste plunger uitsteker.Voor het mondje hebben we met de achterkant van een penseeltje een lijntje getrokken, en twee ronde deukjes gemaakt. Hierdoor krijgt je lieveheersbeestje een extra hoog schattigheidsgehalte!

lieveheersbeestjes cupcake

Is ie niet ontzettend schattig?

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een berichtje achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.