Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Basisrecepten

2x basisrecept voor chocoladebiscuit

by Liefde voor bakken 03/06/201604/12/2018
written by Liefde voor bakken 03/06/201604/12/2018
2x chocoladebiscuit

Eerder hebben we al een keer een basisrecept voor biscuittaart geplaatst. Een aangezien we steeds meer taarten maken met chocoladebiscuit, vonden wij het hoogste tijd om ook daarvan een basisrecept online te plaatsen! En niet één basisrecept, maar twee! Kijken jullie mee?

Zoals we al zeiden: we hebben twee soorten basisrecepten voor chocolade biscuittaart. Wat is nou het verschil? Eén recept is met hele eieren, en het andere met gesplitste eieren. Probeer beide varianten eens uit, en kies je favoriet!

Basisrecept voor chocoladebiscuit met hele eieren

Benodigdheden

  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Bakvorm: PME bakvorm 22,5 cm

Aan de slag!

  1. Vet de bakvorm in. Wij doen dit altijd met een bakspray, omdat wij wat zuiniger zijn op deze vormen.
  2. Doe de eieren en de suiker in de keuken machine en mix deze met de Kitchen Aid op stand 6, en met een gewone mixer op de hoogste stand. Tot het mengsel licht en schuimig wordt.
  3. Dan weeg je de bloem, maizena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe. Voeg dit in drie delen toe aan het beslag en schep dit er met een spatel voorzichtig door. Doe dit voorzichtig! Zodat je beslag niet inzakt.
  4. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar. Prik even met een satéprikker om te kijken of je taart van binnen droog is.
  5. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

2x chocoladebiscuit

Basisrecept voor chocoladebiscuit met gesplitste eieren

Benodigdheden

  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Bakvorm: PME bakvorm 22,5 cm

Aan de slag!

Nu gaan we dezelfde taart maken, maar dan met gesplitste eieren!

  1. Vet de bakvorm in. Wij doen dit altijd met een bakspray, omdat wij wat zuiniger zijn op deze vormen.
  2. Splits de eieren.
  3. Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten.
  4. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog even door.
  5. Dan weeg je de bloem, maizena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe.
  6. Voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden.
  7. Voeg vervolgens 1/3 deel van het droge mengsel toe en sla dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.
  8. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar. Prik even met een satéprikker om te kijken of je taart van binnen droog is.
  9. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

2x chocoladebiscuit

Liefs Ria & Laura

basisreceptchocoladebiscuit
4 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken artikelen van mei
next post
Simply Making Flower Piping Tips – deel II

You may also like

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

4 comments

Merci-chocolade taartje – Liefde voor bakken 08/06/2016 - 08:48

[…] 1 x basisrecept voor chocoladebiscuittaart (klik hier) […]

Reply
Schwarzwalderkirschetorte – Liefde voor bakken 12/06/2016 - 08:01

[…] basisrecept van chocolade biscuitdeeg met gesplitste eieren (klik hier) […]

Reply
Esther 12/08/2016 - 14:28

haiii,wat voor soort bloem heeft u gebruikt voor de biscuit taarten.

Reply
Liefde voor bakken 12/08/2016 - 14:32

Hoi Esther, ik gebruik eigenlijk altijd de gewone witte tarwebloem van Albert Heijn.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....