Basisrecepten, basisreceptenwidget
comments 4

2x basisrecept voor chocoladebiscuit

2x chocoladebiscuit

Eerder hebben we al een keer een basisrecept voor biscuittaart geplaatst. Een aangezien we steeds meer taarten maken met chocoladebiscuit, vonden wij het hoogste tijd om ook daarvan een basisrecept online te plaatsen! En niet één basisrecept, maar twee! Kijken jullie mee?

Zoals we al zeiden: we hebben twee soorten basisrecepten voor chocolade biscuittaart. Wat is nou het verschil? Eén recept is met hele eieren, en het andere met gesplitste eieren. Probeer beide varianten eens uit, en kies je favoriet!

Basisrecept voor chocoladebiscuit met hele eieren

Benodigdheden

  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Bakvorm: PME bakvorm 22,5 cm

Aan de slag!

  1. Vet de bakvorm in. Wij doen dit altijd met een bakspray, omdat wij wat zuiniger zijn op deze vormen.
  2. Doe de eieren en de suiker in de keuken machine en mix deze met de Kitchen Aid op stand 6, en met een gewone mixer op de hoogste stand. Tot het mengsel licht en schuimig wordt.
  3. Dan weeg je de bloem, maizena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe. Voeg dit in drie delen toe aan het beslag en schep dit er met een spatel voorzichtig door. Doe dit voorzichtig! Zodat je beslag niet inzakt.
  4. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar. Prik even met een satéprikker om te kijken of je taart van binnen droog is.
  5. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

2x chocoladebiscuit

Basisrecept voor chocoladebiscuit met gesplitste eieren

Benodigdheden

  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Bakvorm: PME bakvorm 22,5 cm

Aan de slag!

Nu gaan we dezelfde taart maken, maar dan met gesplitste eieren!

  1. Vet de bakvorm in. Wij doen dit altijd met een bakspray, omdat wij wat zuiniger zijn op deze vormen.
  2. Splits de eieren.
  3. Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten.
  4. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog even door.
  5. Dan weeg je de bloem, maizena en cacaopoeder af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten.Voeg hier een snufje zout aan toe.
  6. Voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden.
  7. Voeg vervolgens 1/3 deel van het droge mengsel toe en sla dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.
  8. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar. Prik even met een satéprikker om te kijken of je taart van binnen droog is.
  9. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

2x chocoladebiscuit

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

4 Comments

  1. Pingback: Merci-chocolade taartje – Liefde voor bakken

  2. Pingback: Schwarzwalderkirschetorte – Liefde voor bakken

  3. Esther says

    haiii,wat voor soort bloem heeft u gebruikt voor de biscuit taarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *