Toppers boetseren
Leave a comment

Een lieveheersbeest op je taart!

Een lieveheersbeest op je taart!
Het is lente! En na ons lieveheersbeestjes cupcake wilde wij graag nog iets anders met lieveheersbeestjes doen! Dus kwamen wij op het idee om een insectentaart te maken, met in de hoofdrol een grote lieveheersbeest. Nieuwsgierig? Wij leggen jullie uit hoe je de grote lieveheersbeestje kan maken.Voor het lieveheersbeestje maak je een boltaartje. Hier zou je biscuitdeeg of cakedeeg voor kunnen gebruiken. Wij gebruiken voor dit recept cakedeeg. Het voordeel hiervan is dat je taartje wat steviger is. Het recept hiervoor is te vinden bij het basisrecept voor cupcakes.

Benodigdheden

  • Halve bolle bakvorm
  • Rode, zwarte en witte rolfondant
  • Ronde uitstekers (dit setje is echt heel handig, heb je meteen meerdere maten, komt altijd van pas)
  • Rond karton 18 cm

2015-07-14 17.10.03bewerktnaam

Dit is de bakvorm die wij hebben gebruikt voor het boltaartje van 15,5 cm. In de verpakking zitten twee bakvormen voor boltaartjes, zodat je er ook een bal mee kan maken! De ring waar de vorm op staat zorgt ervoor dat je bakvorm recht blijft staan in de oven, super handig! Hier kan je hem bestellen.

Stappenplan

Je bakt een boltaartje met een halve bolle bakvorm met het recept wat hier te vinden is. Het is een recept voor cupcakes, maar zoals hierboven beschreven staat krijg je dan een stevigere boltaart.

Deze besmeer je met botercrème. Een recept voor een botercrème komt binnenkort online.

Bekleed je boltaartje met rode rolfondant en zorg dat deze er strak en glad omheen zit.

Voor het gezicht van het lieveheersbeestje rol je een stuk zwarte fondant uit. Snijd een cirkel uit met behulp van een rond taartkarton van circa. 18 cm. Deze cirkel snijd je weer door de helft, dat is je gezicht. Plak deze op je rode fondant.

Lieveheersbeestje

Voor de vleugels trek je een lijn over de rug van het lieveheersbeestje. Wij gebruiken hiervoor een tooltje, maar dit kan ook met de achterkant van een penseel. Zorg ervoor dat je niet door de fondant heen snijdt, maar er een lichte deuk zichtbaar is.

Druk nu de stippen uit zwart fondant en plak deze  op de vleugels van je lieveheersbeestje. Wij hebben vrij grote stippen en veel stippen gemaakt, omdat dit je lievenheersbeestje extra schattig maakt.

Lieveheersbeestje

Voor de oogjes druk je twee witte rondjes uit. Plak daarom twee zwarte rondjes, die een maatje kleiner zijn. Plak deze op het gezicht. Extra grote oogjes even een schattig effect.

Rol voor het mondje een stukje zwarte fondant uit tot een dun sliertje. Plak ook deze op het gezicht.

Je lieveheersbeestje is klaar! Je zou je lieveheersbeestje als apart klein taartje kunnen maken. Of je doet het zoals wij het hebben gedaan: je lieveheersbeestje als onderdeel van een lente/insecten-taart! Leuke grasrand, bloemetjes en wat kleinere insecten boetseren en je hebt zo een hele leuke taart!

Lieveheersbeestje

Lieveheersbeestje

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.