Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

by Liefde voor bakken 06/01/201626/07/2019
written by Liefde voor bakken 06/01/201626/07/2019
Basisrecept botercreme

Een basisrecept voor botercrème is voor ons bakkers een must! Wij gebruiken botercrème echt heel vaak. Bijvoorbeeld voor het vullen en afsmeren van een taart. Of voor het spuiten van rozen of andere bloemen! Vanuit dit recept kun je zelf variëren met smaak en kleur, heel handig dus!

Basisrecept botercreme

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

Liefde voor bakken Een basisrecept voor botercrème is voor ons bakkers een must! Wij gebruiken botercrème echt heel vaak. Bijvoorbeeld voor het vullen en afsmeren… Printen
Cijfer 3.3/5
( 10 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 gram margarine of boter
  • 500 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 eetlepel melk
  • smaakstof naar keuze (bijvoorbeeld vanille of citroen)
  • Mixer en zeef

Instructies

  1. Doe 250 gram boter in de kom, zorg dat de boter zacht is. Je kan ervoor kiezen om de boter wat zachter te maken in de magnetron, zodat deze wat zachter wordt. Mix de boter zacht en romig in ongeveer twee minuten. Met de keukenmachine is dit ongeveer stand 4 met de vlindergarden. Met de gewone mixer ongeveer de middelste stand.
  2. Zeef de suikerbakkerspoeder. Voeg steeds een kopje suikerbakkerspoeder aan je boter toe en mix dit totdat het goed is opgenomen. Voeg dan nog een eetlepel melk toe.
  3. Je kunt ervoor kiezen om nu een smaakje toe te voegen, bijvoorbeeld 3 à 4 theelepels Patidesse vanille smaakstof. Maar je kan ook kiezen voor citroensmaak, geraspte schil van een citroen of aardbeienjam.
  4. Als laatst zou je er ook nog een kleurtje eraan toe kunnen voegen, als je bijvoorbeeld bloemen gaat spuiten. Wij kozen voor een mooi lichtroze kleurtje met de Americolor Deep Pink.
  5. Als je alles hebt toegevoegd, mix dit dan nog even een halve minuut goed door.  Dan is je botercrème klaar!

Basisrecept botercreme

Basisrecept botercreme

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een berichtje achter!

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

basisreceptbotercremetoppingvullingen
24 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je een nijntje topper?
next post
Getest: Dr. Oetker mugcake

You may also like

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Mascarpone crème

23/10/2016

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Bananencrème

30/05/2021

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

24 comments

Bas 07/01/2016 - 09:29

Wat een schattig kleurtje! Leuk recept weer!

Reply
Liefde voor bakken 08/01/2016 - 06:38

Dankjewel Bas :) altijd leuk om te horen!

Reply
Emma 07/01/2016 - 18:04

Ik blijf het lastig vinden botercrème, maar die van jou is wel heel goed gelukt!

Reply
Liefde voor bakken 08/01/2016 - 06:39

Wat super goed om te horen! :)

Reply
Basisrecept voor een buttercream icing – Liefde voor bakken 02/02/2016 - 13:41

[…] al meerdere basisrecepten voor vullingen & toppings op de site verschenen. Zo hebben we een basisrecept voor botercrème, waar je prima taarten mee kan afsmeren. Of de creamcheese frosting: voor degene die de botersmaak […]

Reply
jc kreffer 11/10/2016 - 11:24

hoi
ik lees het recept van de creme en wat een suiker gaat hierin
dat is een energiebom.
op 250 gr boter is 60gr poedersuiker en een halve liter pudding genoeg en
krijg je een lekkere en luchtige creme.

Reply
Liefde voor bakken 11/10/2016 - 11:39

In dit recept zit inderdaad veel suiker, klopt. De botercrème die jij bedoelt is gewoon een heel andere botercrème, ook prima, maar bevat in verhouding weer veel boter. Wij gebruiken die ook wel bij verschillende recepten. We zullen daar ook nog wel een keer een basisrecept van plaatsen.

Reply
Semi-naked-dripcake voor de herfst – Liefde voor bakken 06/11/2016 - 08:07

[…] Maak dan de botercrème zoals aangegeven in dit recept. […]

Reply
Anna 10/11/2016 - 15:28

Is deze botercreme stevig genoeg voor het spuiten van tulpen, rozen etc met de Russische bloementips? Ik had nl eerst een andere crème gebruikt en toen kwamen mijn bloemen niet mooi uit. De crème leek te zacht of slap te zijn.

Reply
Liefde voor bakken 10/11/2016 - 15:44

Hoi Anna, ja die is stevig genoeg. Wij hebben er ook de bloemen op onze youtube filmpjes mee gespoten.

Reply
Anna 10/11/2016 - 15:29

Sorry ik heb per ongeluk twee keer dezelfde vraag gesteld. Het leek eerst niet te lukken.

Reply
Dripcake met verse aardbeien en marshmallows – Liefde voor bakken 23/11/2016 - 08:01

[…] de botercrème zoals aangegeven in dit basisrecept. Smeer de taart in met een laagje botercrème. Dit is de crumcoat.  Zet in de koelkast om de […]

Reply
Lucine 01/01/2018 - 12:00

wat kan ik toevoegen om een aardbeien smaak te kregen

Reply
Liefde voor bakken 01/01/2018 - 22:09

Hoi Lucine, je kunt een beetje aardbeienjam toevoegen, maar dan moet je er wel op letten dat de notercrème niet te vloeibaar wordt. Anders kun je ook geconcentreerde aardbeiensmaskstof gebruiken. Die verkoop ik (Ria) ook ik mijn webwinkeltje. theeentaartspulletjes.nl.

Reply
Oemmoesa 06/06/2018 - 02:00

Hallo!

Ik vind jullie website geweldig.
Alleen hoeveel botercreme is dit? Wil namelijk jullie taart maken van rozetten alleen hoeveel botercreme heb in nodig met dit recept?

Reply
Liefde voor bakken 06/06/2018 - 08:46

Hallo Oemmoesa, fijn om te horen dat je blij bent met onze website. De hoeveelheid botercrème staat bij het recept van de rozettentaart. Voor de cake van 20 cm doorsnee kun je tweemaal het basisrecept gebruiken. En dan 4 taartjes maken. Dit is dan cakedeeg. Als je niet zo heel hoog wilt, dan kan het ook met iets minder. Ceel succes!

Reply
Oemmoesa 06/06/2018 - 11:19

Dus als ik het goed begrijp moet er 1 basisrecept in de bakvorm heb een bakvorm van 20 doorsnee en 7,5 hoog wil graag net zon hoge taart als jullie.
Wat moet ik dan doen?

Reply
Liefde voor bakken 06/06/2018 - 13:03

Nee, je kunt met 1 basisrecept 2 bakvormen vullen. Dus totaal heb he dan 2 x het basisrecept nodig voor 4 taartlagen.

Reply
Vera 29/09/2019 - 10:59

Hoi Ria en / of Laura,
Jullie botercreme klinkt heerlijk, nu mag ik een bruidstaart maken en kan ik met jullie botercreme de taart ook helemaal alleen strak afsmeren ( er komt geen fondant of marsepein over )…

Reply
Liefde voor bakken 30/09/2019 - 12:48

Hoi Vera, ja hoor dat kan zeker. Het zou ook kunnen met de Italiaanse merengue botercrème, die staat ook bij onze basisrecepten. Die blijft wel iets zachter, maar is wat witter, dat is ook mooi.

Reply
Vera 30/09/2019 - 13:58

Dank je wel voor de reactie, ik zal een proef maken van zowel botercrème als Italiaanse merengue botercrème….

Reply
Liefde voor bakken 30/09/2019 - 16:09

Goed idee!

Reply
Julie 05/07/2022 - 11:40

Hi de Rozetten taart ziet er geweldig uit en wil ik graag maken voor de eerste verjaardag van mijn dochter als smash cake zijnde.
Hebben jullie tips hoe ik zoiets zo gezond mogelijk voor haar kan maken? Zoals suikervrij? Hoor graag van jullie! :)

Reply
Liefde voor bakken 08/07/2022 - 18:18

Hoi Julie, je zou kunnen kiezen voor de Italiaanse meringue botercrème, zie het recept bij de basisrecepten. Deze is veel minder zoet dan de eenvoudige botercrème.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....