Taarten met oven, Valentijn
comments 5

Tulband met chocolade & bloemen

Tulband met chocolade & bloemen
Valentijn is toch echt wel de beste dag om lekkere dingen te bakken voor iemand waar je enorm veel om geeft! Zo hebben wij al laten zien dat je een mooie bloemen-hartenmand-taart kan maken, of schattige koekjes met royal icing. Maar omdat onze ideeën lijstje inmiddels enorm uitpuilt, wilde we nóg een Valentijnsartikel maken. In dit artikel laten we zien hoe je een harten-tulband met chocolade ganache en bloemen kan maken!

Benodigdheden:

Voor de tulband:

Voor de ganache:

 • 150 ml slagroom
 • 225 gram pure (smelt) chocolade

Decoratie:

 • Royal icing (volgens het basisrecept voor royal icing)
 • gele kleurstof
 • spuitzak
 • spuitmondje Wilton tip 22
 • spuitmondje Wilton tip 3

We beginnen met bakken

We beginnen met het bakken van de cake. We hebben de Bake Delicious cakemix Bundt naturel gebruikt. Maar als je daar niet aan kunt komen, gebruik dan gerust een andere cakemix, of dit basisrecept. Of eventueel een lekkere smaakcake. Houd dan wel rekening met de hoeveelheid. Wij hebben 450 gram mix gebruikt, neem dan een vergelijkbare hoeveelheid.
Als de cake gaar is, stort je hem op een rooster om af te koelen.

Het spuiten van de bloemen

Eerst gaan we de bloemetjes spuiten Dit kun je ook tijdens het bakken van de cake doen, want dan kunnen ze namelijk mooi opdrogen.

Maak hiervoor Royal Icing van medium tot stevige dikte. Doe een klein deel in een andere kom en kleur deze geel.  Doe dan het spuitmondje 22 in de spuitzak met een adapter en vul deze met de witte icing.

Nu gaan we de bloemetjes spuiten. Dit doe je door de spuitzak verticaal te houden. Je spuit net iets boven het oppervlak van het bakpapier. De hoeveelheid druk die je nu gebruikt bepaalt de grootte van je bloem. Stop met knijpen en til dan de tip omhoog. Maak zo een heleboel bloemetjes en laat ze drogen. Spuit dan met een tip 3 rondjes in de bloemetjes.

Het maken van de chocolade ganache

Dan gaan we de ganache maken. Hiervoor breek je de chocolade in stukjes of gebruik je smeltchocolade. Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Giet deze dan over de chocolade. Laat heel even rusten en ga dan pas roeren. Indien nodig, kun je het bakje met de chocolade nog even “au bain marie” verwarmen tot alle chocolade is opgelost.

Dan giet je de ganache over de cake. Het is handig om het rooster waar de cake op staat, even op een bord te zetten. Op deze manier kan je de chocolade die eraf druipt, opvangen met het bord. En het scheelt een hoop geklieder!

Kijk zelf hoeveel chocolade je erover wilt gieten. Wij zijn choco-fan, dus wij houden wel van een extra laagje van deze overheerlijkheid.

Tulband

Plak dan de bloemetjes (die inmiddels droog zijn) voorzichtig op de chocolade.

Tulband

Tulband

Tulband

Wat gaan jullie voor Valentijn maken?

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

5 Comments

 1. Jolanda Nijs says

  Waar vind ik het recept voor Royal Icing?
  Gr.jolanda

 2. Hallo,
  Ik heb een tulpentulband gemaakt van chocolade maar je ziet niet echt de tulpen.
  Nu wilde ik met icing kleuren met kwastje kan dit?
  Ik weet niet of ik antwoord krijg via mijn email.
  Ben benieuwd.
  Vr bedankt!!!

  • Hoi Sylvia, waar heb je de tulpen van gemaakt? Van icing of botercreme? Je kunt ze misschien kleuren met kleurstof of kleurpoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.