Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Basisrecepten

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

by Liefde voor bakken 12/12/201608/09/2019
written by Liefde voor bakken 12/12/201608/09/2019
IMG_2098bn

Vandaag voor jullie weer een fijn basisrecept! We zijn al een tijdje bezig met de basisrecepten online te zetten en we hebben inmiddels al een aardig lijstje. Op deze manier kunnen jullie in één overzicht zien waar je allemaal uit kan kiezen als basis van je baksels. Nu gaan we aan de slag met een basisrecept voor een vlaaibodem. Vlaaien bieden altijd veel mogelijkheden voor variatie. Zo zijn er ook een hele hoop soorten deeg die je kan gebruiken. Wij beginnen met een recept voor zanddeeg.

Zanddeeg hebben we al een aantal keer gebruikt voor vlaaien. Zo ook voor de Tarte au Chocolat (echt even klikken op de link, die is zó lekker) en de vruchtenvlaai. Het is een eenvoudig deeg en smaakt heerlijk.

IMG_2098bn

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

Liefde voor bakken Vandaag voor jullie weer een fijn basisrecept! We zijn al een tijdje bezig met de basisrecepten online te zetten en we hebben… Printen
Cijfer 4.0/5
( 4 gestemd )

Ingrediënten

  • vlaaivorm met losse bodem van 24 cm doorsnee + bakbonen
  • 225 gram bloem
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • snufje zout
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei

Instructies

  1. Dit deeg kun je in een kom maken, maar ook bijvoorbeeld rechtstreeks op het aanrecht.
    Doe eerst de gezeefde bloem in de kom (of maak een bergje op het aanrecht). Maak een kuiltje in het midden. Breek hierin het ei, voeg een snufje zout toe, en ook de poedersuiker en de vanille. Voeg dan de zachte boter toe. Snijd die in kleinere stukken.
  2. Kneed dit alles dan met je handen een soepel deeg. Wikkel de deegbal in een stuk plastic huishoudfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  3. Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het een stukje groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.
  4. Leg bakpapier op het deeg en strooi dan de bakbonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op circa 190 graden, ongeveer 10 minuten. Neem de bodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bodem dan nog eens circa 12 minuten op 180 graden. Tot deze mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Dan is de vlaai klaar om te vullen en te decoreren.
Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg
Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

Denk bijvoorbeeld aan een Zwitserse room met aardbeien! Yammie! Of kijk bij een van onze andere vlaaien!

Veel succes!

Liefs Ria & Laura

basisreceptvlaaivlaaibodem
1 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Video: Rose cake
next post
Kerstvlaai met appel en pecannoten

You may also like

Zelf amandelspijs maken

29/11/2017

Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren...

15/12/2015

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Sticky toffee saus

31/10/2019

Milde Lemon Curd

28/11/2021

1 comment

Andrea 12/12/2016 - 23:18

Altijd handig een lekker zanddeeg recept.en ook de zwitserse room met aardbeien vulling klinkt heerlijk. Ga ik zeker nog een keer maken!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....