Als wij toeven op onze cupcakes spuiten, gebruiken wij vaak een eigen recept voor creamcheese frosting. Het verschil met gewone botercrème is dat creamcheese frosting van roomkaas is gemaakt. Dit is net wat minder ‘boterig’ van smaak.
Ingrediënten
- 200 gram roomboter of margarine
- 100 gram roomkaas
- 600 gram suikerbakkerspoeder
- 4 theelepels Patidess smaakstof citroen (of een ander smaakje)
Instructies
- Klop de boter en de roomkaas zacht in circa 3 minuten. Hoe langer je mixt hoe romiger je mengsel wordt.
- Voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan toe. Mix deze er goed doorheen. Kijk zelf even of je de frosting stevig genoeg vind. Je kunt altijd meer suikerbakkerspoeder toevoegen tot het naar wens is!
- Voeg dan de smaakstof en eventueel een kleurstof toe. Voor deze basis hebben we gekozen voor citroensmaak, omdat dit een frisse smaak geeft. Dit kan uiteraard ook een ander smaakje zijn. Ook kan je variëren met de kleur van je toef. Zo hebben we bij dit recept voor watermeloen cupcakes de toeven lichtgroen gemaakt, ziet er meteen super gezellig uit!
Een heel simpel maar lekker basisrecept voor de toeven op je cupcakes!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!
Liefs Ria & Laura
4 comments
[…] de creamcheese frosting zoals in dit artikel staat beschreven. Voeg hier een paar druppels Americolor mint green kleurstof aan toe. Let op: wees […]
[…] Dit recept wordt gemaakt met het basisrecept voor cupcakes, wat je hier kan vinden. De toeven worden gemaakt van creamcheese frosting, dat basisrecept vind je hier. […]
Gebruik je dan als roomkaas bijvoorbeeld MON chou?
En g
Kun je dit nam ook gebruiken om je taart mee af te smeren?
Hallo Evelien,
Wij gebruiken gewoon normale roomkaas, die wat zachter en smeerbaar is. Denk bijvoorbeeld aan Philadelphia. Je zou monchou ook wel kunnen proberen, maar dan moet je die wel op kamer temperatuur laten komen en even goed los roeren.
Liefs Ria & Laura