Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Basisrecept voor creamcheese frosting

by Liefde voor bakken 20/07/201526/07/2019
written by Liefde voor bakken 20/07/201526/07/2019
DSC_0136naam

Als wij toeven op onze cupcakes spuiten, gebruiken wij vaak een eigen recept voor creamcheese frosting. Het verschil met gewone botercrème is dat creamcheese frosting van roomkaas is gemaakt. Dit is net wat minder ‘boterig’ van smaak.

DSC_0136naam

Basisrecept voor creamcheese frosting

Liefde voor bakken Als wij toeven op onze cupcakes spuiten, gebruiken wij vaak een eigen recept voor creamcheese frosting. Het verschil met gewone botercrème is… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter of margarine
  • 100 gram roomkaas
  • 600 gram suikerbakkerspoeder
  • 4 theelepels Patidess smaakstof citroen (of een ander smaakje)

Instructies

  1. Klop de boter en de roomkaas zacht in circa 3 minuten. Hoe langer je mixt hoe romiger je mengsel wordt.
  2. Voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan toe. Mix deze er goed doorheen. Kijk zelf even of je de frosting stevig genoeg vind. Je kunt altijd meer suikerbakkerspoeder toevoegen tot het naar wens is!
  3. Voeg dan de smaakstof en eventueel een kleurstof toe. Voor deze basis hebben we gekozen voor citroensmaak, omdat dit een frisse smaak geeft. Dit kan uiteraard ook een ander smaakje zijn. Ook kan je variëren met de kleur van je toef. Zo hebben we bij dit recept voor watermeloen cupcakes de toeven lichtgroen gemaakt, ziet er meteen super gezellig uit!

Red velvet cupcakes

Een heel simpel maar lekker basisrecept voor de toeven op je cupcakes!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

Basisbasisreceptfrostingtoeven
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept voor cupcakes
next post
Bavaroisebolletjes + winactie

You may also like

Milde Lemon Curd

28/11/2021

Basisrecept voor een eenvoudige botercrème

06/01/2016

Snelle eenvoudige caramelsaus

19/10/2015

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Chocolademousse

30/01/2019

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Fluffy creamcheese frosting

20/01/2016

Amandelcrème

24/01/2021

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

4 comments

Red velvet watermeloen cupcakes | Liefde voor bakken 23/07/2015 - 08:05

[…] de creamcheese frosting zoals in dit artikel staat beschreven. Voeg hier een paar druppels Americolor mint green kleurstof aan toe. Let op: wees […]

Reply
Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler | Liefde voor bakken 18/10/2015 - 23:46

[…] Dit recept wordt gemaakt met het basisrecept voor cupcakes, wat je hier kan vinden. De toeven worden gemaakt van creamcheese frosting, dat basisrecept vind je hier. […]

Reply
Evelien 08/07/2019 - 13:52

Gebruik je dan als roomkaas bijvoorbeeld MON chou?
En g
Kun je dit nam ook gebruiken om je taart mee af te smeren?

Reply
Liefde voor bakken 08/07/2019 - 22:13

Hallo Evelien,

Wij gebruiken gewoon normale roomkaas, die wat zachter en smeerbaar is. Denk bijvoorbeeld aan Philadelphia. Je zou monchou ook wel kunnen proberen, maar dan moet je die wel op kamer temperatuur laten komen en even goed los roeren.

Liefs Ria & Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....