Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BasisreceptenVullingen, toppings & sauzen

Milde Lemon Curd

by Liefde voor bakken 28/11/202127/11/2021
written by Liefde voor bakken 28/11/202127/11/2021
Milde Lemon Curd

Wil je altijd al eens Lemon Curd maken, maar lijkt dat vaak wat te zuur? Maak dan deze wat mildere Lemon Curd. Lekker fris en romig van smaak.

Ik had al wel eens eerder Lemon Curd gemaakt, maar die was, zoals meestal bij Lemon Curds, erg zuur. Te zuur voor mij in ieder geval. Dus ik heb een wat mildere versie gemaakt. En door de toevoeging van slagroom wordt het een lekker romig geheel. Gebruik bij dit recept het liefst biologische citroenen, die zijn lekkerder. Ik heb gekozen voor 120 ml citroensap en 60 ml water. Maar als je toch graag wat meer zuur wilt, kun je ook nog iets meer citroensap gebruiken. Bijvoorbeeld 150 ml citroensap en 30 ml water. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Curd nog milder te maken, bijvoorbeeld met 100 ml citroensap en 80 ml water. Op deze manier kun je dus zelf bepalen hoe zuur de Curd wordt. Handig toch?

Let op dat je de Curd goed blijft roeren als deze op het vuur staat, zodat je geen klontjes krijgt of stukjes gestold ei. Ik heb de Curd gezeefd door zo’n puntzeef, maar het kan ook met een gewone zeef. Wrijf het er dan met een siliconen spatel doorheen.

Milde Lemon Curd

Milde Lemon Curd

Liefde voor bakken Wil je altijd al eens Lemon Curd maken, maar lijkt dat vaak wat te zuur? Maak dan deze wat mildere Lemon Curd.… Printen
Cijfer 4.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 180 gram poedersuiker
  • 15 gram maizena
  • 25 ml halfvolle melk
  • 120 ml sap van verse citroenen (circa 3 verse citroenen, liefst biologisch)
  • 60 ml water
  • 125 ml slagroom

Instructies

  1. Pers de citroenen uit en meet 120 ml af.
  2. Vul dit aan met 60 ml water. Zodat je totaal 180 ml vloeistof hebt.
  3. Verwarm dit in een steelpan tot ongeveer 60-70 graden. Zet dan het vuur uit.
  4. Doe de eieren en de poedersuiker in een kom en klop dit met een garde tot een vloeibaar mengsel. Voeg dan de maizena en de melk toe en klop dit er ook door met een garde tot een homogeen mengsel.
  5. Voeg het, nog warme, citroensap toe en meng erdoor.
  6. Schenk het mengsel terug in de steelpan en breng het, onder voortdurend roeren aan de kook.
  7. Blijf roeren en laat het dik worden.
  8. Laat het ongeveer 6 minuten koken, maar blijf wel roeren.
  9. De curd is nu goed ingedikt. Haal de pan van het vuur. Laat even wat afkoelen.
  10. Schenk nu de slagroom in een dunnen straal bij de curd, onder voortdurend roeren.
  11. Schenk dit door een puntzeef in een kom.
  12. Schenk het dan in kleine glaasjes of in één wat groter glas.

Notities

Je kunt deze Lemon Curd zeker een week bewaren in de koelkast. Mogelijk nog wel iets langer.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Marmercake
next post
Lemon Curd taartjes met pepernoten

You may also like

Hoe maak je je eigen sprinkels?

17/02/2019

Basisrecept Meringues maken

11/03/2016

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

19/08/2016

Basisrecept: vlaaibodem van zanddeeg

12/12/2016

Chocolademousse

30/01/2019

Italiaanse meringue botercrème

10/02/2019

Basisrecept: sinaasappelglazuur

24/01/2018

Basisrecept voor Royal Icing

06/02/2016

Mascarpone crème

23/10/2016

Basisrecept voor zandkoekjes + variaties

13/01/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....