Wil je altijd al eens Lemon Curd maken, maar lijkt dat vaak wat te zuur? Maak dan deze wat mildere Lemon Curd. Lekker fris en romig van smaak.
Ik had al wel eens eerder Lemon Curd gemaakt, maar die was, zoals meestal bij Lemon Curds, erg zuur. Te zuur voor mij in ieder geval. Dus ik heb een wat mildere versie gemaakt. En door de toevoeging van slagroom wordt het een lekker romig geheel. Gebruik bij dit recept het liefst biologische citroenen, die zijn lekkerder. Ik heb gekozen voor 120 ml citroensap en 60 ml water. Maar als je toch graag wat meer zuur wilt, kun je ook nog iets meer citroensap gebruiken. Bijvoorbeeld 150 ml citroensap en 30 ml water. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Curd nog milder te maken, bijvoorbeeld met 100 ml citroensap en 80 ml water. Op deze manier kun je dus zelf bepalen hoe zuur de Curd wordt. Handig toch?
Let op dat je de Curd goed blijft roeren als deze op het vuur staat, zodat je geen klontjes krijgt of stukjes gestold ei. Ik heb de Curd gezeefd door zo’n puntzeef, maar het kan ook met een gewone zeef. Wrijf het er dan met een siliconen spatel doorheen.

Ingrediënten
- 3 grote eieren
- 180 gram poedersuiker
- 15 gram maizena
- 25 ml halfvolle melk
- 120 ml sap van verse citroenen (circa 3 verse citroenen, liefst biologisch)
- 60 ml water
- 125 ml slagroom
Instructies
- Pers de citroenen uit en meet 120 ml af.
- Vul dit aan met 60 ml water. Zodat je totaal 180 ml vloeistof hebt.
- Verwarm dit in een steelpan tot ongeveer 60-70 graden. Zet dan het vuur uit.
- Doe de eieren en de poedersuiker in een kom en klop dit met een garde tot een vloeibaar mengsel. Voeg dan de maizena en de melk toe en klop dit er ook door met een garde tot een homogeen mengsel.
- Voeg het, nog warme, citroensap toe en meng erdoor.
- Schenk het mengsel terug in de steelpan en breng het, onder voortdurend roeren aan de kook.
- Blijf roeren en laat het dik worden.
- Laat het ongeveer 6 minuten koken, maar blijf wel roeren.
- De curd is nu goed ingedikt. Haal de pan van het vuur. Laat even wat afkoelen.
- Schenk nu de slagroom in een dunnen straal bij de curd, onder voortdurend roeren.
- Schenk dit door een puntzeef in een kom.
- Schenk het dan in kleine glaasjes of in één wat groter glas.
Notities
Je kunt deze Lemon Curd zeker een week bewaren in de koelkast. Mogelijk nog wel iets langer.
Liefs Ria & Laura