Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Eton Mess met frambozen

by Liefde voor bakken 20/06/202120/06/2021
written by Liefde voor bakken 20/06/202120/06/2021
Eton Mess met frambozen

Het is toch heerlijk warm weer de afgelopen dagen. Dus even een receptje zonder hete ovens, want de temperatuur in de meeste huizen zal al hoog genoeg zijn! Vandaag een heerlijk toetje. Voor dit recept heb ik de inspiratie van de klassieke Eton Mess. Een heerlijk toetje!

Daar zit ik dan, op mijn bed, in het nieuwe huis! Ik (Laura) ben gaan samenwonen! Ik ben weer terug naar Brabant verhuist. Een drukke en gekke tijd achter de rug. Met nog een huis vol dozen en nieuwe meubels heb ik toch even de tijd genomen om weer eens een lekker receptje te maken. Want door alle drukte op het werk (covid-unit) en nu met de verhuizing stond het bakken voor mij even op een laag pitje. Maar in mijn nieuwe huis heb ik zo’n prachtige keuken, daar krijg ik weer helemaal bakkriebels van! Dus jullie kunnen de komende tijd ook weer meer receptjes van mijn kant verwachten.

Nou snel naar het recept. Zoals ik al zei: de inspiratie heb ik van de Eton Mess. Een heel lekker toetje met meringue. Maar ik heb er wel een kleine twist aan gegeven! Ik had zelf geen tijd om mijn eigen meringue te maken, dus koos voor een kant en klaar stuk van de supermarkt. Maar mocht je nou toch liever wel je eigen meringue maken, verwijs ik je even door naar dit recept voor meringue. Veel maak-plezier!

Eton Mess met frambozen

Eton Mess met frambozen

Liefde voor bakken Het is toch heerlijk warm weer de afgelopen dagen. Dus even een receptje zonder hete ovens, want de temperatuur in de meeste… Printen
Aantal: 4 toetjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 200 gram bevroren frambozen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram verse slagroom
  • snuf poedersuiker
  • 1 el witte basterd suiker
  • handje verse frambozen
  • stuk meringue (supermarkt) of maak je eigen via dit recept
  • chocolade schaafsel / stukjes
  • fijngehakte hazelnoten

Instructies

  1. Ontdooi de frambozen in een pannetje op een laag vuur.
  2. Klop de mascarpone los in een kom. Klop de verse slagroom met poedersuiker in een andere kom. Voeg de slagroom toe aan de meringue en klop dit kort door elkaar.
  3. Laat de frambozen afkoelen. Maal de frambozen tot een papje met een staafmixer. Voeg dit toe aan het slagroom / mascarpone mengsel en klopt dit er kort door.
  4. Doe hier witte basterd suiker bij en klop kort door. Proef even of je dit zoet genoeg vind, anders nog een beetje basterd suiker toevoegen.
  5. Verdeel het toetje over een paar mooie glazen. Decoreer met stukjes meringue, verse frambozen, hazelnoot en chocolade. Serveer met een paar mooie lepeltjes en genieten maar!

Liefs Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:
next post
Vierkante fruitcake

You may also like

Eton Mess met marshmallows

11/05/2018

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Aardbeien bastogne toetje

18/10/2018

Zomerse tiramisu

06/06/2018

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Chocolademousse

30/01/2019

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....