Het is toch heerlijk warm weer de afgelopen dagen. Dus even een receptje zonder hete ovens, want de temperatuur in de meeste huizen zal al hoog genoeg zijn! Vandaag een heerlijk toetje. Voor dit recept heb ik de inspiratie van de klassieke Eton Mess. Een heerlijk toetje!
Daar zit ik dan, op mijn bed, in het nieuwe huis! Ik (Laura) ben gaan samenwonen! Ik ben weer terug naar Brabant verhuist. Een drukke en gekke tijd achter de rug. Met nog een huis vol dozen en nieuwe meubels heb ik toch even de tijd genomen om weer eens een lekker receptje te maken. Want door alle drukte op het werk (covid-unit) en nu met de verhuizing stond het bakken voor mij even op een laag pitje. Maar in mijn nieuwe huis heb ik zo’n prachtige keuken, daar krijg ik weer helemaal bakkriebels van! Dus jullie kunnen de komende tijd ook weer meer receptjes van mijn kant verwachten.
Nou snel naar het recept. Zoals ik al zei: de inspiratie heb ik van de Eton Mess. Een heel lekker toetje met meringue. Maar ik heb er wel een kleine twist aan gegeven! Ik had zelf geen tijd om mijn eigen meringue te maken, dus koos voor een kant en klaar stuk van de supermarkt. Maar mocht je nou toch liever wel je eigen meringue maken, verwijs ik je even door naar dit recept voor meringue. Veel maak-plezier!

Ingrediënten
- 200 gram bevroren frambozen
- 250 gram mascarpone
- 250 gram verse slagroom
- snuf poedersuiker
- 1 el witte basterd suiker
- handje verse frambozen
- stuk meringue (supermarkt) of maak je eigen via dit recept
- chocolade schaafsel / stukjes
- fijngehakte hazelnoten
Instructies
- Ontdooi de frambozen in een pannetje op een laag vuur.
- Klop de mascarpone los in een kom. Klop de verse slagroom met poedersuiker in een andere kom. Voeg de slagroom toe aan de meringue en klop dit kort door elkaar.
- Laat de frambozen afkoelen. Maal de frambozen tot een papje met een staafmixer. Voeg dit toe aan het slagroom / mascarpone mengsel en klopt dit er kort door.
- Doe hier witte basterd suiker bij en klop kort door. Proef even of je dit zoet genoeg vind, anders nog een beetje basterd suiker toevoegen.
- Verdeel het toetje over een paar mooie glazen. Decoreer met stukjes meringue, verse frambozen, hazelnoot en chocolade. Serveer met een paar mooie lepeltjes en genieten maar!
Liefs Laura