Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Mangomousse

by Liefde voor bakken 23/04/202023/04/2020
written by Liefde voor bakken 23/04/202023/04/2020
Mangomousse

Deze mangomousse is gemaakt van verse mango! Erg lekker en fris van smaak. Past heel goed bij dit zonnige lente weer!

We zitten weer eens een dagje thuis, zoals dat in deze tijd wel heel vaak gebeurt. We kunnen nog niet echt ergens naartoe! We kunnen wel naar de supermarkt, maar ook dat is niet altijd een heel leuk uitje. Dat afstand houden klinkt leuk, maar tussen de schappen lijkt het toch allemaal wat lastiger dan gedacht! Maar we doen ons best. Gewoon niet te vaak boodschappen gaan doen. Wij wandelen nu wel veel! Ongeveer 2 keer per dag. Heerlijk met dat zonnetje erbij. Bovendien is het goed te doen om te wandelen op plekken waar niet veel mensen zijn. We hebben toch wat beweging nodig en een beetje buitenlucht is ook echt wel nodig. Maar iets lekkers maken voor de blog is ook altijd leuk!

Voor dit recept haal ik de mooie, cocktailglazen van Ikea maar weer eens tevoorschijn. Heb ik daar een keer gekocht, niet voor Martini of een cocktail,maar wel om mooie toetjes in te maken en te serveren. Ziet er best wel chique uit, vind ik. Deze mangomousse is niet echt heel ingewikkeld. Ik gebruik hiervoor verse mango en slagroom. Verder heb ik een klein beetje kwark en ietsje suiker toegevoegd. Gewoon een probeersel die wel er lekker is geworden! Aangezien we nu geen visite ontvangen eten we dus twee dagen mangomousse als toetje!

Mangomousse

Mangomousse

Liefde voor bakken Deze mangomousse is gemaakt van verse mango! Erg lekker en fris van smaak. Past heel goed bij dit zonnige lente weer! We… Printen
Cijfer 4.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de mousse:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 verse mango
  • 30 ml water
  • 50 gram kwark
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom
  • Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten

Voor de decoratie:

  • Een bakje met stukjes verse mango

Extra:

  • 4 mooie glazen om de mousse in te serveren.
  • Eventueel een spuitzak

Instructies

  1. Zet 4 mooie glazen klaar. Liefst met een voetje.
  2. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  3. Schil de mango en snijd al het vruchtvlees er af.
  4. Pureer dit vruchtvlees fijn met een staafmixer of foodprocessor.
  5. Voeg 30 ml water toe en roer er goed door.
  6. Zeef dit, zo dat je een mooie, homogene puree krijgt.
  7. Leg  de gardes van je mixer even in de vriezer, en zet de kom waar in je de slagroom gaat kloppen even in de koelkast.
  8. Doe de kwark met de basterdsuiker in een kom en roer goed door.
  9. Klop de slagroom stijf, voeg bijna op het laatst wat poedersuiker toe. Zet in de koelkast.
  10. Haal de gelatine uit het water en knijp een beetje uit.
  11. Doe de mangopuree in een steelpan, en verwarm dit tot ongeveer 60 graden, als je geen thermometer hebt, zorg je ervoor dat het goed warm is, en zeker niet kookt.
  12. Zet het vuur uit en los de blaadjes gelatine er één voor één in op. Roer telkens goed door. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost in de mangopuree.
  13. Zeef dit geheel eventueel nog een keer  met een puntzeef, de gaatjes zijn ietsje groter dan een gewone zeef (je kunt deze stap ook overslaan).
  14. Laat de puree even afkoelen.
  15. Schep dan telkens een schepje puree bij de kwark, klop dit erdoor met de mixer op de laagste stand.
  16. Ga door tot alle puree is toegevoegd en vermengd is met de kwark.
  17. Haal de slagroom uit de koelkast en voeg dit in delen toe aan de mangopuree. Klop dit er telkens even goed door met de mixer op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
  18. Vul de 4 glazen met de mangomousse. Je kunt dit eventueel ook met een spuitzak doen, vul de spuitzak zonder spuitmondje met de mousse en spuit dit voorzichtig in de glazen.
  19. Zet dit in de koelkast en laat het een paar uur opstijven.
  20. Decoreer dit vlak voor het serveren met wat stukjes verse mango (uit het bakje).

Liefs, Ria

4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Gezonde nobake aardbeienvlaai
next post
Kersen amandel vierkantjes

You may also like

Oreo tiramisu

25/08/2019

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Monchou kersen trifle

10/10/2019

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Chocolademousse

30/01/2019

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Eton Mess met marshmallows

11/05/2018

4 comments

Patricia 23/04/2020 - 08:35

Lijkt me erg lekker. Hoeveel blaadjes gelatine hebben jullie gebruikt?

Reply
Liefde voor bakken 23/04/2020 - 10:12

O ben ik vergeten erbij te zetten. Ik heb 4 blaadjes gebruikt, staat er inmiddels bij! Bedankt voor de tip!

Reply
Tanja 23/04/2020 - 09:16

Lijkt mij lekker, maar Er staat niet hoeveel gelatine moet je gebruiken

Reply
Liefde voor bakken 23/04/2020 - 10:13

Hoi Tanja, ik heb het er inmiddels bij gezet! 4 blaadjes gelatine. Bedankt voor je oplettendheid!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top