Deze mangomousse is gemaakt van verse mango! Erg lekker en fris van smaak. Past heel goed bij dit zonnige lente weer!
We zitten weer eens een dagje thuis, zoals dat in deze tijd wel heel vaak gebeurt. We kunnen nog niet echt ergens naartoe! We kunnen wel naar de supermarkt, maar ook dat is niet altijd een heel leuk uitje. Dat afstand houden klinkt leuk, maar tussen de schappen lijkt het toch allemaal wat lastiger dan gedacht! Maar we doen ons best. Gewoon niet te vaak boodschappen gaan doen. Wij wandelen nu wel veel! Ongeveer 2 keer per dag. Heerlijk met dat zonnetje erbij. Bovendien is het goed te doen om te wandelen op plekken waar niet veel mensen zijn. We hebben toch wat beweging nodig en een beetje buitenlucht is ook echt wel nodig. Maar iets lekkers maken voor de blog is ook altijd leuk!
Voor dit recept haal ik de mooie, cocktailglazen van Ikea maar weer eens tevoorschijn. Heb ik daar een keer gekocht, niet voor Martini of een cocktail,maar wel om mooie toetjes in te maken en te serveren. Ziet er best wel chique uit, vind ik. Deze mangomousse is niet echt heel ingewikkeld. Ik gebruik hiervoor verse mango en slagroom. Verder heb ik een klein beetje kwark en ietsje suiker toegevoegd. Gewoon een probeersel die wel er lekker is geworden! Aangezien we nu geen visite ontvangen eten we dus twee dagen mangomousse als toetje!

Ingrediënten
Voor de mousse:
- 4 blaadjes gelatine
- 1 verse mango
- 30 ml water
- 50 gram kwark
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 200 ml verse slagroom
- Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
Voor de decoratie:
- Een bakje met stukjes verse mango
Extra:
- 4 mooie glazen om de mousse in te serveren.
- Eventueel een spuitzak
Instructies
- Zet 4 mooie glazen klaar. Liefst met een voetje.
- Week de gelatine 10 minuten in koud water.
- Schil de mango en snijd al het vruchtvlees er af.
- Pureer dit vruchtvlees fijn met een staafmixer of foodprocessor.
- Voeg 30 ml water toe en roer er goed door.
- Zeef dit, zo dat je een mooie, homogene puree krijgt.
- Leg de gardes van je mixer even in de vriezer, en zet de kom waar in je de slagroom gaat kloppen even in de koelkast.
- Doe de kwark met de basterdsuiker in een kom en roer goed door.
- Klop de slagroom stijf, voeg bijna op het laatst wat poedersuiker toe. Zet in de koelkast.
- Haal de gelatine uit het water en knijp een beetje uit.
- Doe de mangopuree in een steelpan, en verwarm dit tot ongeveer 60 graden, als je geen thermometer hebt, zorg je ervoor dat het goed warm is, en zeker niet kookt.
- Zet het vuur uit en los de blaadjes gelatine er één voor één in op. Roer telkens goed door. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost in de mangopuree.
- Zeef dit geheel eventueel nog een keer met een puntzeef, de gaatjes zijn ietsje groter dan een gewone zeef (je kunt deze stap ook overslaan).
- Laat de puree even afkoelen.
- Schep dan telkens een schepje puree bij de kwark, klop dit erdoor met de mixer op de laagste stand.
- Ga door tot alle puree is toegevoegd en vermengd is met de kwark.
- Haal de slagroom uit de koelkast en voeg dit in delen toe aan de mangopuree. Klop dit er telkens even goed door met de mixer op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
- Vul de 4 glazen met de mangomousse. Je kunt dit eventueel ook met een spuitzak doen, vul de spuitzak zonder spuitmondje met de mousse en spuit dit voorzichtig in de glazen.
- Zet dit in de koelkast en laat het een paar uur opstijven.
- Decoreer dit vlak voor het serveren met wat stukjes verse mango (uit het bakje).
Liefs, Ria
4 comments
Lijkt me erg lekker. Hoeveel blaadjes gelatine hebben jullie gebruikt?
O ben ik vergeten erbij te zetten. Ik heb 4 blaadjes gebruikt, staat er inmiddels bij! Bedankt voor de tip!
Lijkt mij lekker, maar Er staat niet hoeveel gelatine moet je gebruiken
Hoi Tanja, ik heb het er inmiddels bij gezet! 4 blaadjes gelatine. Bedankt voor je oplettendheid!