Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Lotus Speculoos Taartjes

by Liefde voor bakken 15/08/202115/08/2021
written by Liefde voor bakken 15/08/202115/08/2021
Lotus Speculoos Taartjes

Dit keer heb ik weer een versie gemaakt van de “taartjes to go”. Dit zijn kleine taartjes, gemaakt in een kunststof bakje. Gemakkelijk mee te nemen dus. Je zou ze zelf onderweg kunnen eten. Best handig dus, ook voor een verjaardag. Geen gedoe met het aansnijden van je taart, nee gewoon iedereen een bakje voorzetten, een lepeltje of vorkje erbij en smullen maar….

Als je dit recept wilt maken, heb je wel kleine kunststof bakjes nodig. Deze bakjes hebben een trapezevorm, maar ze mogen ook een andere vorm hebben natuurlijk. Bijvoorbeeld rond  of ovaalvormig, wat je wilt. Je kunt ze kopen via diverse internetwinkels. Ook kun je kiezen voor glaasjes die je misschien gewoon in de kast hebt staan. Die kun je dan weer afwassen en vaker gebruiken.  Ik heb bakjes gebruikt met een inhoud van 210 ml. Ik zou uitgaan van bakjes of glaasjes met een inhoud van minimaal 180 ml. De onderste laag bestaat uit Lotus speculooskoekjes vermengd met boter of margarine. Niet te veel boter, want anders wordt de laag erg hard, het moet wat kruimelig blijven. Dan een mascarponecrème met daarin heerlijke speculoospasta. Dan weer een laagje koekkruimels en nog wat mascarpone crème. Dan nog een laagje speculoosganache en bovenop nog wat toefjes mascarponecrème en een rond speculooskoekje. Een heel eenvoudig recept dus, maar wel met veel smaak!

Lotus Speculoos Taartjes

Lotus Speculoos Taartjes

Liefde voor bakken Dit keer heb ik weer een versie gemaakt van de “taartjes to go”. Dit zijn kleine taartjes, gemaakt in een kunststof bakje.… Printen
Aantal: 8 toetjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 8 bakjes of glaasjes met een inhoud van 180 tot 210 ml
  • Spuitzakken
  • Een kartel en een rond spuitmondje
    Staafmixer of keukenmachine

Voor de koekkruim:

  • 250 gram Lotus speculooskoekjes original
  • 90 gram boter of margarine

Voor de mascarponecrème:

  • 450 gram mascarpone
  • 450 gram verse slagroom, minstens 35% vetgehalte
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 flinke eetlepels Lotus speculoospasta

Voor de ganache:

  • 90 ml slagroom
  • 90 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels Lotus speculoospasta

Voor de decoratie:

  • 8 ronde Lotus speculooskoekjes

Instructies

  1. Zet de 8 bakjes of glaasjes klaar.
  2. Maal de 250 gram gewone speculoos koekjes fijn met een staafmixer of keukenmachine. Je kunt de koekjes ook in een plastic zakje doen en dan met een deegroller er overheen rollen, zodat ze helemaal verkruimelen.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Schenk de boter bij de fijngemalen koekjes en roer erdoor. Het mengsel moet wel een beetje kruimelig blijven.
  4. Schep met een theelepel wat koekkruim op de bodem van de bakjes. Druk een heel klein beetje aan met een bol lepeltje. (Ik heb zo’n meloenschepje gebruikt.)
  5. Maak de mascarponecrème: leg 10 minuten van te voren de gardes even in de vriezer. Doe de mascarpone met de basterdsuiker in een kom en klop dit een beetje los met de mixer op een lage stand (gebruik de koude gardes).
  6. Voeg de slagroom toe, en klop het geheel bijna stijf.
  7. Proef even, je kunt er nog wat poedersuiker bij doen als je dat lekker vindt. Klop dit erdoor.
  8. Voeg dan een zakje slagroomversteviger toe en klop alles nog even kort tot zich stijve pieken vormen.
  9. Doe de speculoospasta in een steelpannetje en verwarm dit even op een laag vuur. Zodra het vloeibaar is, kan het vuur uit. Laat heel even afkoelen.
  10. Voeg dan beetje bij beetje voorzichtig toe aan de mascarponecrème. Klop er heel kort (een paar seconden) door. Tot het is opgenomen.
  11. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit een laagje mascarponecrème op de koekkruimellaag. Kijk zelf even hoeveel. Dat hangt af van welk bakje of glaasje je gebruikt. Er komen nog twee lagen op. En dan nog de chocoladelaag. Schep hier weer een laagje koekkruimels op. Verdeel dit weer met de bolle kant van een lepeltje.
  12. Dan weer een laagje mascarponecrème. Strijk dit een beetje glad. Let op dat de zijkanten van het bakje/glaasje schoon blijven, anders ziet het er niet zo mooi uit aan de buitenkant.
  13. Voor de ganache hak je de chocolade in kleine stukjes. Doe dit in een vuurvaste kom en voeg de slagroom en de speculoospasta toe. Verwarm dit mengsel ‘au bain Marie’.
  14. Als het helemaal vloeibaar is, zet je het vuur uit en laat dit even afkoelen. Ongeveer 5 minuutjes, Let op, het moet wel vloeibaar blijven.
  15. Doe dit mengsel in een maatbekertje en schenk een laagje over de bovenste laag mascarponecrème. Doe dit bij alle bakjes. Tik even met het bakje op je werkblad zodat de ganache een glad oppervlakte krijgt en de eventuele luchtbelletjes er uit gaan.
  16. Zet in de koelkast om stevig te worden.
  17. Als de ganachelaag stevig is, spuit je verschillende toefjes op de bovenkant. Ik heb een rond èn een kartelspuitmondje gebruikt.
  18. Steek dan een rond koekje in de toefjes.

Liefs Ria & Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Koffie Panna Cotta
next post
Frambozen Bessen Cake

You may also like

Oreo tiramisu

25/08/2019

Chocolademousse

30/01/2019

Koffie Panna Cotta

01/08/2021

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Appel crumble met hazelnoten

17/01/2018

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

22/12/2017

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....