Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met ovenToetjes

Bosbessen pavlova

by Liefde voor bakken 30/04/201706/10/2018
written by Liefde voor bakken 30/04/201706/10/2018
DSCN6661bn

Een tijdje geleden zijn we begonnen met een aantal meringue recepten. De eerste was een koekjes recept: pistache meringue koekje. Het tweede recept waren heerlijke meringue gebakjes met mangocoulis en mangostukjes. Nu volgt het derde recept: een Pavlova! Ofwel meringue taart!

Waar komt de naam Pavlova eigenlijk vandaag? Ik had geen idee. Ik heb het even opgezocht en het is genoemd naar Anna Pavlova, een Russische ballerina. Zij heeft dit dessert bedacht. Het is een dessert of taart met als basis een crispy merengue bodem, die binnenin nog een beetje zacht is. Meestal gedecoreerd met slagroom en fruit.

Wij hebben als vulling gekozen voor een mascarpone-slagroom vulling, met blauwe bessen en wat merengue toefjes. Yam!

DSCN6661bn

Bosbessen pavlova

Liefde voor bakken Een tijdje geleden zijn we begonnen met een aantal meringue recepten. De eerste was een koekjes recept: pistache meringue koekje. Het tweede… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram eiwit ( dat zijn 4 à 5 eieren)
  • 150 gram fijne suiker
  • 150 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel citroensmaakstof
  • spuitzak (eventueel een spuitmondje 1M)

Voor de vulling en  garnering:

  • 350 ml slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 1/2 zakje klopvast
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 bakje blauwe bessen
  • spuitzak
  • spuitmondje 1M

Instructies

  1. Leg een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
  2. Teken met potlood een cirkel van 20 à 22 cm in het midden van het bakpapier.
  3. Voor de meringue: zorg dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen goed schoon is. Ik wrijf de kom altijd even in met een keukenpapiertje met wat citroensap.
  4. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden
  5. Splitst de eieren, weeg 150 gram eiwit af en doe dit in de kom van je keukenmachine.
  6. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of met de handmixer op de hoogte stand
  7. Voeg de fijne tafelsuiker en het snufje zout toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine op stand 6.
  8. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  9. Voeg nu een smaakje toe, bijvoorbeeld een theelepel Patidess citroensmaak.
  10. Schep nu met behulp van een spatel een groot deel van de merengue op de cirkel. Smeer het gelijkmatig uit. Zorg dat de laag ongeveer  3 cm hoog is. Maak dan met de bolle kant van een lepel een soort “bakje” in het midden.
  11. Doe de rest van de merengue dan in een spuitzak, al dan niet met een spuitmondje. Als je gladde toefjes wilt, dan hoef je geen spuitmondje te gebruiken. Maar wil je graag gekartelde toefjes, gebruik dan het spuitmondje.
  12. Bak de meringue circa 2 uur in de oven op ongeveer 90 graden. Zorg wel dat ze niet gaan kleuren.
  13. Laat de meringue afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.
  14. Doe de kleine toefjes in een schaal.
  15. Maak de ronde merengue bodem voorzichtig los van het bakpapier. Leg deze op een taartschaal.
  16. Doe de mascarpone in een kom, laat op kamertemperatuur komen.
  17. Klop dan de slagroom stijf met wat poedersuiker en een zakje klopvast.
  18. Doe een klein deel (circa 100 ml) in een spuitzak met kartelmondje.
  19. Schep dan de rest van de slagroom beetje bij beetje  voorzichtig bij de  mascarpone en klop telkens even heel kort door op de laagste stand. Voeg eventueel nog twee eetlepels witte basterdsuiker toe en klop heel kort er door.
  20. Schep het mascarponemengsel op de merengue bodem.
  21. Decoreer dan met een aantal van de merengue toefjes. Spuit er een aantal slagroomtoefjes op en dan verdeel je daar de blauwe bessen over. Kijk zelf hoeveel bessen je er op wilt doen.

Wij zijn super benieuwd wat jullie vinden van de Pavlova. Graag horen we wie het recept heeft nagemaakt! Wij vonden het super leuk om dit te maken, dus jullie kunnen op veel meer van dit soort recepten rekenen! We hebben nu al heel veel ideeën voor variaties.

Liefs Ria & Laura

meringuepavlova
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frambozen smoothie met Griekse yoghurt
next post
Best bekeken recepten van april

You may also like

Perzik karamel taartje

21/03/2021

Harten taartje voor moederdag

07/05/2017

Amandel meringuetaartje

17/11/2019

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Stroopwafel appeltaart

06/05/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Appel Peren Kruimeltaartje

18/07/2021

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Icecream dripcake

27/05/2018

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....