Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Koffie Panna Cotta

by Liefde voor bakken 01/08/202130/07/2021
written by Liefde voor bakken 01/08/202130/07/2021
Koffie Panna Cotta

Panna cotta is een Italiaans dessert. Het betekent eigenlijk “gekookte room”. Het is een heerlijk dessert, wordt meestal gestort op een bordje, maar kan ook in een glaasje geserveerd worden.

Ik wil al heel lang eens een Panna cotta maken. Stond al heel lang op mijn lijstje. Een paar jaar geleden had ik al eens een poging gedaan, maar die was toen mislukt. Daarna heb ik het eigenlijk niet meer geprobeerd. Maar nu was het eens tijd om me er goed in te verdiepen. Ik heb gekozen voor een Panna cotta met koffiesmaak. Een eenvoudig recept. Niks ingewikkelds, maar gewoon koffie, slagroom en suiker. En natuurlijk gelatine. Niet te veel, want de Panna cotta moet natuurlijk wel een beetje “wiebelen” als je het bord een beetje heen en weer schudt. Ik had nog Kitkat in huis, dus dat leek me wel lekker om mee te decoreren. Een stukje er op en wat fijngemalen Kitkat er omheen. Staat heel gezellig en is ook erg lekker! Al met al is deze Panna cotta dus prima gelukt. Ik heb dus de smaak te pakken! Ik heb meteen ook nog een aardbeien Panna cotta gemaakt, een iets uitgebreider recept, maar dat komt later nog. Deze is dus erg leuk om eens uit te proberen. Super leuk als je gasten op het eten krijgt.

Koffie Panna Cotta

Koffie Panna Cotta

Liefde voor bakken Panna cotta is een Italiaans dessert. Het betekent eigenlijk “gekookte room”. Het is een heerlijk dessert, wordt meestal gestort op een bordje,… Printen
Aantal: 4 personen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 glaasjes (met een inhoud van ongeveer 125 ml)
  • 4 kleine bordjes of schoteltjes
  • Spuitzak met kartelspuitmondje

Voor de panna cotta:

  • 300 ml slagroom
  • 75 ml sterke koffie
  • 3 blaadjes gelatine
  • 60 gram suiker

Voor decoratie:

  • Beetje extra slagroom, ongeveer 100 ml.
  • Poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • 1 pakje Kitkat (41,5 gram)

Instructies

  1. Spoel de glaasjes om met koud water en zet ze klaar.
  2. Week de blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
  3. Doe de koffie met de suiker in een steelpan Verwarm dit totdat de suiker is opgelost.
  4. Voeg dan de slagroom toe, roer erdoor en verwarm het geheel tot ongeveer 75 – 80 graden. Het mag zeker niet koken!
  5. Zet het vuur dan uit.
  6. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze één voor één door het koffie mengsel. Zorg dat alle gelatine goed is opgelost.
  7. Verdeel het mengsel over de 4 glaasjes. Zet in de koelkast en laat dit zeker zo’n 4 uur (maar liefst een hele nacht) opstijven.
  8. Haal ze dan uit de koelkast. Zet ze heel even in een bak met een klein laagje heet water.
  9. Haal ze daar dan weer uit, zet het schoteltje er op, draai het geheel om en schud er een klein beetje mee zodat de panna cotta los komt. Til dan het glas op en zodat de panna cotta op het schoteltje terecht komt.
  10. Doe dit met alle glaasjes.
  11. Snijd van de vier Kitkat reepjes een stukje af . Doe de rest in een staafmixer en maal het fijn.
  12. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  13. Doe dit in een spuitzak met kartelspuitmondje en spuit een mooi toefje op elk puddinkje.
  14. Steek daar het stuk Kitkat in.
  15. Schep dan een beetje van de fijngemalen Kitkat rondom elk panna cotta puddinkje.

Liefs Ria & Laura

dessertpanna cottatoetje
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel Peren Kruimeltaartje
next post
Lotus Speculoos Taartjes

You may also like

Frambozen tiramisu

21/03/2019

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Chocolademousse

30/01/2019

Eton Mess met frambozen

20/06/2021

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Frambozen tiramisu

23/10/2019

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....