Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Basisrecepten

Basisrecept Meringues maken

by Liefde voor bakken 11/03/201626/07/2019
written by Liefde voor bakken 11/03/201626/07/2019
Meringue

Als je wel eens meringue maakt, dan is het misschien ook wel eens mislukt. Dit recept wat ik vaak gebruik werkt heel goed! Als je de stappen goed volgt en ervoor zorgt dat je mixkom vetvrij is, dan moet het wel lukken! Ik heb er hier kleine toefjes van gemaakt. Maar je kunt het ook gebruiken voor bijvoorbeeld een taartbodem of voor meringuebakjes. Tijd om aan de slag te gaan!

Meringue

Basisrecept Meringues maken

Liefde voor bakken Als je wel eens meringue maakt, dan is het misschien ook wel eens mislukt. Dit recept wat ik vaak gebruik werkt heel… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 of 2 theelepes Patidess citroen smaakstof (of een ander smaakje)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6)
  3. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  4. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  5. Voeg nu een smaakje toe, bijvoorbeeld een theelepel Patidess citroensmaak.
  6. Voeg ook eventueel wat gelkleurstof toe, bijv Americolor gele kleurstof, 1 a 2 druppels. Niet meer, want anders wordt de meringue te dun.
  7. Doe de meringue in een spuitzak met een kartelmondje of een rond spuitmondje.
  8. Spuit de meringue in de gewenste vorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bijvoorbeeld toefjes, rozetjes, torentjes, ronde bakjes en een taartbodem. Je kunt er ook een stokje in steken, zodat je een schuimlolly krijgt.
  9. Bak de meringue circa 2 uur in de oven op 100 graden. Zorg wel dat ze niet gaan kleuren.
  10. Laat de meringues afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.
  11. Doe ze in en luchtdicht af te sluiten bak en je kunt ze circa 10 dagen bewaren

Meringue

Meringue

DSC_0656bn

Meringue

Variaties:

  • Gebruik een ander smaakje van Patidess
  • Strooi van pareltjes of musketzaad op het schuim voordat je het in de oven legt.

Ga jij ze ook eens proberen? Laat ons dan vooral weten of het is gelukt. Dat vinden we heel leuk!

Liefs Ria

basisreceptmeringue
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Video: Vruchtenvlaai !
next post
Latte Macchiato taart

You may also like

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

2x basisrecept voor chocoladebiscuit

03/06/2016

Zelf macarons maken – lemon macarons

12/03/2020

Basisrecept voor cupcakes

10/07/2015

Zelf bladerdeeg maken

26/02/2020

Basisrecept voor Bretons zandtaartdeeg

19/08/2016

Basisrecept voor buttercream icing

02/02/2016

Sticky toffee saus

31/10/2019

Basisrecept voor creamcheese frosting

20/07/2015

Milde Lemon Curd

28/11/2021

2 comments

Latte Macchiato taart – Liefde voor bakken 13/03/2016 - 08:05

[…] beginnen met het maken van de Meringue. Volg hiervoor het basisrecept voor Meringue. Spuit ronde toeven op de bakplaat en gebruik hiervoor deze techniek: spuit de toef, stop met druk […]

Reply
Latte Macchiato taart | BIS bakbeurt 04/04/2017 - 12:26

[…] beginnen met het maken van de Meringue. Volg hiervoor het basisrecept voor Meringue. Spuit ronde toeven op de bakplaat en gebruik hiervoor deze techniek: spuit de toef, stop met druk […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....