Deze taart is gemaakt met besjes uit eigen tuin! Lekkerder kun je het niet krijgen! Maar als je geen bessenstruik hebt, koop je ze gewoon in de winkel!
Ik (Ria) heb al een aantal jaar een bessenstruik in de tuin. Daar komen dan wel eens wat besjes aan, maar niet echt veel. De vogels eten deze dan vaak op. Dit jaar heb ik er een netje omheen gedaan, zodat de vogels er niet bij kunnen. En nu opeens, zie ik nadat ik op vakantie ben geweest dat er behoorlijk veel besjes aan zitten! Super leuk! Daar wilde ik meteen wat mee maken. Het is een vierkante cake geworden. Niet alleen met besjes, want ik had ook aardbeien gekocht en dan leek het me lekker om er ook nog een paar appeltjes in te doen. Lekker vol met fruit dus. Ziet er heel gezellig uit met al dat fruit en het smaakt ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten
- 250 gram boter of plantaardige margarine
- 250 gram fijne suiker
- 5 eieren
- 310 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- een paar druppels citroensap of de geraspte schil van een citroen
- 125 gram rode bessen
- 125 gram aardbeien
- 2 appels
- extra rode bessen, aardbeien en appelstukjes voor de decoratie
- Eventueel wat poedersuiker om de taart mee te bestuiven
Extra:
- Een vierkant bakvorm met losse bodem van 25 cm.
- Een vel bakpapier om op de bodem te leggen.
Instructies
- Rijg de besjes en spoel ze af met water, laat goed uitlekken
- Was de aardbeien en haal de kroontjes er af en laat ook deze goed uitlekken.
- Snijd de appeltjes in kleine stukjes en voeg wat druppels citroensap toe, laat dit staan.
- Knip het vel bakpapier zo, dat het op de bodem past en uitsteekt aan twee uiteinden. Plak het vast met een klein beetje margarine.
- Klop de boter zacht in een kom, voeg de suiker toe en klop dit tot een smeuïg geheel. Voeg ook de citroenrasp of druppels toe.
- Voeg dan één voor één de eieren toe, klop telkens na elk ei ongeveer een halve minuut. Voeg bij het laatste ei alvast een paar eetlepels bloem toe, omdat het deeg anders een beetje gaat schiften.
- Voeg daarna beetje bij beetje de rest van het meel toe, schep dit stevig door het deeg, alles moet goed vermengd worden. Ga door tot alle meel is toegevoegd.
- Verwarm de oven voor tot 170 graden.
- Als je rood fruit nog vochtig is, voeg je er een schepje bloem aan toe en meng dit erdoor, daardoor wordt het fruit wat droger. Anders gaat al het fruit naar de bodem zakken bij het bakken.
- Dep de appeltjes een beetje droog als dat nodig is.
- Voeg al het fruit toe aan het deeg, schep er voorzichtig door.
- Vul de vierkante vorm met het deeg, strijk het mooi glad met een paletmes.
- Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten. Bedek de cake het laatste kwartier eventueel met een stukje aluminiumfolie zodat deze niet te donker wordt.
- Prik in de cake om te kijken of deze van binnen gaar is.
- Haal de cake dan uit de oven. Laat afkoelen.
- Spoel ondertussen nog wat rode besjes en aardbeien schoon en snijd nog een appeltje. Hiermee kun je de taart dan decoreren als deze is afgekoeld.
- Bestuif de taart dan eventueel nog met wat poedersuiker, ziet er altijd mooi uit. Je kunt dit vlak voor het serveren ook nog een keer doen.
Liefs Ria en Laura