Vandaag plaatsen we voor het eerst een nagerecht. Nou ja, eigenlijk is het bijna een taartje in een glas, zóóóó lekker! We gaan dan ook meteen een nieuwe rubriek aanmaken voor desserts, want nu we hier eenmaal mee begonnen zijn, komen er natuurlijk nog veel meer! Dus als je van toetjes houdt, dan zul je hier blij van worden!
Afgelopen zaterdag hadden we vrienden uitgenodigd op het eten. Meestal moet ik dan op het laatste moment nog bedenken wat ik ga koken, maar nu was ik er al op tijd bij! Als voorgerechtje had ik pompoensoep, als hoofdgerecht een kipschotel met groente en appel en als nagerecht heb ik iets gekozen wat ik ook kan gebruiken voor de blog. Het is altijd leuk om een recept te bedenken, zeker voor nagerechten. Het wordt dus een Monchou-kersen trifle.
Het mocht niet al te ingewikkeld zijn, want ik vind het niet leuk om al te lang in de keuken te staan als ik gasten heb. Bovendien moest ik natuurlijk ook het voorgerecht en het hoofdgerecht maken. Overdag sta ik, ook op zaterdag, in mijn winkeltje, dus ik kon pas gaan voorbereiden toen ik thuis was.
Nou, ik was net op tijd klaar met de voorbereidingen toen mijn gasten kwamen. Een aantal dingen had ik al van te voren gedaan. De crumble had ik vast gemaakt en klaargezet. De slagroom had ik ook geklopt en in de koelkast gezet. De Monchou stond al klaar in een kom. De rest heb ik vlak voor het opdienen gedaan, zodat het lekker fris en crunchy bleef.

Ingrediënten
- 4 wijnglazen
- 4 x 3 Lotus speculooskoekjes
- 20 gram margarine
- 2 pakjes Monchou a 100 gram (op kamertemperatuur)
- 20 gram witte basterdsuiker
- 1 bekertjes slagroom van 250 ml (35% vet)
- klein beetje poedersuiker
- spuitzak
- 1 blikje kersenvulling (bijvoorbeeld van Hak)
Instructies
- Begin met het fijnmalen van de Lotus speculooskoekjes. Dat zijn van die smalle koffiekoekjes van Lotus. Ik heb 3 koekjes per persoon gerekend. Maal ze fijn met een staafmixer en doe in een schaaltje. Smelt de 20 gram margarine in een steelpannetje en giet het over de fijngemalen koekjes. Schep dit door elkaar en zorg dat het een kruimelige massa wordt. Verdeel dit over de bodem van de 4 wijnglazen. Houd een beetje crumble achter om op het laatst nog als topping te gebruiken.
- Klop de Monchou met de basterdsuiker los met een mixer, zet even opzij. Klop dan de slagroom stijf met wat poedersuiker (leg voor het kloppen de gardes heel even in de vriezer, dan zijn ze goed koud). Voeg telkens een beetje slagroom toe aan het Monchoumengsel en klop het door. Doe dit tot alle slagroom is toegevoegd.
- Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit dan voorzichtig, zonder te knoeien, een deel van de crème in elk glas. Dan een flinke schep van de kersenvulling er op, en daarna nog een beetje van het Monchoumengsel. Dan nog wat crumble erover en klaar is je nagerecht!
Je gasten zullen het heerlijk vinden, de mijne in ieder geval wel!
Liefs Ria
15 comments
Het was een goddelijk nagerecht.Ik zal het zeker voor mijn volgende gasten klaarmaken!Bedankt voor de fijne avond!Ad en Elly
Dank je wel, Elly! Fijn om te horen! Het was erg gezellig!
Ziet er erg lekker uit! Fijn als desserts er mooi uit zien, maar niet al te moeilijk zijn!
Dankjewel Daphne! Ook echt het proberen waard :)
Dat maak ik met restjes cake yoghurt en gele vla en de kersen vulling . Iedereen is er dol op .
Hoi Petra, dat klinkt ook heel lekker!
Ziet er heerlijk uit!
Hallo Liefde voor bakken
Als ik een recept in tik valt er aan de zijkant een gedeelte weg
Hallo Hennie, waarschijnlijk is dat op je Ipad. We zijn daarvan
Op de hoogte, maar we hebben daar nog geen oplossing voor helaas. We zijn daar nog mee bezig om dat op te lossen. Onder het artikel staat een Print knop. Als je daar op klikt komt het volledige recept in beeld. Dit kun je ook nog aanpassen.
kan je dit vooraf maken? Blijft de monchou vast wanneer je dit vooraf maakt?
Hoi Marleen, dit kun je prima een aantal uur van te voren maken. Het Monchoumengsel wordt dan wel ietsje steviger, maar dat is juist wel lekker. Zet het dan wel in de koelkast tot gebruik. Haal het dan bijvoorbeeld een kwartier van te voren weer uit de koelkast.
Dit lijkt me een geweldig toetje en niet te moeilijk. Ik kook met nog 2 andere vrouwen 1x in de maand bij ons in de kerk
voor alleengaanden. en probeer dan ook iedere keer weer een ander toetje. Maar deze komt er de volgende keer aan de beurt.
Recept gewoon 8x doen want er komen gemiddeld 30 mensen. bedankt
Leuk om te horen, Esther! Ik denk dat je wel genoeg hebt aan 7 x het recept. Dan kun je de twee laatste toetjes maken van de rest hoeveelheden die je zeker wel over hebt! Veel succes!
Hoi!
Als ik het van te voren wil maken moet ik de monchou dan al mengen met de slagroom? En dan bewaren in de koelkast?
Wil het morgen graag serveren voor het avondeten maar dan wil ik in de ochtend alles alvast klaarmaken omdat ik van te voren geen tijd heb
Met vriendelijke groet,
Marlies
Hoi Marlies, ja hoor dat is een goed idee! Zet het inderdaad dan wel in de koelkast. Ook kun je de koekjes vast fijnmalen en ook vast in de glazen doen. Dat scheelt nog meer tijd. Succes!