Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Monchou kersen trifle

by Liefde voor bakken 01/02/201726/09/2018
written by Liefde voor bakken 01/02/201726/09/2018
Monchou trifle

Vandaag plaatsen we voor het eerst een nagerecht. Nou ja, eigenlijk is het bijna een taartje in een glas, zóóóó lekker! We gaan dan ook meteen een nieuwe rubriek aanmaken voor desserts, want nu we hier eenmaal mee begonnen zijn, komen er natuurlijk nog veel meer! Dus als je van toetjes houdt, dan zul je hier blij van worden!

Afgelopen zaterdag hadden we vrienden uitgenodigd op het eten. Meestal moet ik dan op het laatste moment nog bedenken wat ik ga koken, maar nu was ik er al op tijd bij! Als voorgerechtje had ik pompoensoep, als hoofdgerecht een kipschotel met groente en appel en als nagerecht heb ik iets gekozen wat ik ook kan gebruiken voor de blog. Het is altijd leuk om een recept te bedenken, zeker voor nagerechten.  Het wordt dus een Monchou-kersen trifle.

Het mocht niet al te ingewikkeld zijn, want ik vind het niet leuk om al te lang in de keuken te staan als ik gasten heb. Bovendien moest ik natuurlijk ook het voorgerecht en het hoofdgerecht maken. Overdag sta ik, ook op zaterdag, in mijn winkeltje, dus ik kon pas gaan voorbereiden toen ik thuis was.

Nou, ik was net op tijd klaar met de voorbereidingen toen mijn gasten kwamen. Een aantal dingen had ik al van te voren gedaan. De crumble had ik vast gemaakt en klaargezet. De slagroom had ik ook geklopt en in de koelkast gezet. De Monchou stond al klaar in een kom. De rest heb ik vlak voor het opdienen gedaan, zodat het lekker fris en crunchy bleef.

Monchou trifle

Monchou kersen trifle

Liefde voor bakken Vandaag plaatsen we voor het eerst een nagerecht. Nou ja, eigenlijk is het bijna een taartje in een glas, zóóóó lekker! We… Printen
Cijfer 3.9/5
( 27 gestemd )

Ingrediënten

  • 4 wijnglazen
  • 4 x 3 Lotus speculooskoekjes
  • 20 gram margarine
  • 2 pakjes Monchou a 100 gram (op kamertemperatuur)
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 1 bekertjes slagroom van 250 ml (35% vet)
  • klein beetje poedersuiker
  • spuitzak
  • 1 blikje kersenvulling (bijvoorbeeld van Hak)

Instructies

  1. Begin met het fijnmalen van de Lotus speculooskoekjes. Dat zijn van die smalle koffiekoekjes van Lotus. Ik heb 3 koekjes per persoon gerekend. Maal ze fijn met een staafmixer en doe in een schaaltje. Smelt de 20 gram margarine in een steelpannetje en giet het over de fijngemalen koekjes. Schep dit door elkaar en zorg dat het een kruimelige massa wordt. Verdeel dit over de bodem van de 4 wijnglazen. Houd een beetje crumble achter om op het laatst nog als topping te gebruiken.
  2. Klop de Monchou met de basterdsuiker los met een mixer, zet even opzij. Klop dan de slagroom stijf met wat poedersuiker (leg voor het kloppen de gardes heel even in de vriezer, dan zijn ze goed koud). Voeg telkens een beetje slagroom toe aan het Monchoumengsel en klop het door. Doe dit tot alle slagroom is toegevoegd.
  3. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit dan voorzichtig, zonder te knoeien, een deel van de crème in elk glas. Dan een flinke schep van de kersenvulling er op, en daarna nog een beetje van het Monchoumengsel. Dan nog wat crumble erover en klaar is je nagerecht!
Monchou kersen trifle
Monchou kersen trifle

Je gasten zullen het heerlijk vinden, de mijne in ieder geval wel!

Liefs Ria

dessertmonchounagerecht
15 comments
7
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel kruimelvlaai
next post
Best bekeken artikelen van januari 2017

You may also like

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Snelle aardbeientoetjes

23/05/2018

Zomerse tiramisu

06/06/2018

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Peren crumble

20/10/2017

Chocolade-aardbei ijstaartje

10/06/2018

Frambozen tiramisu

23/10/2019

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

22/12/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

15 comments

Elly Geurts 01/02/2017 - 11:28

Het was een goddelijk nagerecht.Ik zal het zeker voor mijn volgende gasten klaarmaken!Bedankt voor de fijne avond!Ad en Elly

Reply
Liefde voor bakken 01/02/2017 - 12:18

Dank je wel, Elly! Fijn om te horen! Het was erg gezellig!

Reply
Daphne 07/02/2017 - 10:02

Ziet er erg lekker uit! Fijn als desserts er mooi uit zien, maar niet al te moeilijk zijn!

Reply
Liefde voor bakken 07/02/2017 - 12:12

Dankjewel Daphne! Ook echt het proberen waard :)

Reply
Petra 09/02/2017 - 14:11

Dat maak ik met restjes cake yoghurt en gele vla en de kersen vulling . Iedereen is er dol op .

Reply
Liefde voor bakken 09/02/2017 - 14:46

Hoi Petra, dat klinkt ook heel lekker!

Reply
Demi | StudioKOOK 13/02/2017 - 17:32

Ziet er heerlijk uit!

Reply
Hennie 22/02/2017 - 08:54

Hallo Liefde voor bakken

Als ik een recept in tik valt er aan de zijkant een gedeelte weg

Reply
Liefde voor bakken 22/02/2017 - 09:34

Hallo Hennie, waarschijnlijk is dat op je Ipad. We zijn daarvan
Op de hoogte, maar we hebben daar nog geen oplossing voor helaas. We zijn daar nog mee bezig om dat op te lossen. Onder het artikel staat een Print knop. Als je daar op klikt komt het volledige recept in beeld. Dit kun je ook nog aanpassen.

Reply
Marleen 27/11/2017 - 14:05

kan je dit vooraf maken? Blijft de monchou vast wanneer je dit vooraf maakt?

Reply
Liefde voor bakken 27/11/2017 - 16:52

Hoi Marleen, dit kun je prima een aantal uur van te voren maken. Het Monchoumengsel wordt dan wel ietsje steviger, maar dat is juist wel lekker. Zet het dan wel in de koelkast tot gebruik. Haal het dan bijvoorbeeld een kwartier van te voren weer uit de koelkast.

Reply
Esher 29/12/2018 - 14:29

Dit lijkt me een geweldig toetje en niet te moeilijk. Ik kook met nog 2 andere vrouwen 1x in de maand bij ons in de kerk
voor alleengaanden. en probeer dan ook iedere keer weer een ander toetje. Maar deze komt er de volgende keer aan de beurt.
Recept gewoon 8x doen want er komen gemiddeld 30 mensen. bedankt

Reply
Liefde voor bakken 29/12/2018 - 15:35

Leuk om te horen, Esther! Ik denk dat je wel genoeg hebt aan 7 x het recept. Dan kun je de twee laatste toetjes maken van de rest hoeveelheden die je zeker wel over hebt! Veel succes!

Reply
Marlies 19/03/2020 - 11:17

Hoi!

Als ik het van te voren wil maken moet ik de monchou dan al mengen met de slagroom? En dan bewaren in de koelkast?
Wil het morgen graag serveren voor het avondeten maar dan wil ik in de ochtend alles alvast klaarmaken omdat ik van te voren geen tijd heb
Met vriendelijke groet,

Marlies

Reply
Liefde voor bakken 19/03/2020 - 12:57

Hoi Marlies, ja hoor dat is een goed idee! Zet het inderdaad dan wel in de koelkast. Ook kun je de koekjes vast fijnmalen en ook vast in de glazen doen. Dat scheelt nog meer tijd. Succes!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....