Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

SinterklaasToetjes

Pepernoten tiramisu

by Liefde voor bakken 29/11/202029/11/2020
written by Liefde voor bakken 29/11/202029/11/2020
Pepernoten tiramisu

Dit toetje is lekker voor op de Sinterklaasavond. Ik zeg “toetje” , maar je kunt het eigenlijk ook wel een taartje noemen.

Ik hou erg van de lekkere koffiesmaak van een Tiramisu. Heerlijk! We hebben al verschillende tiramisu recepten gemaakt, dus nu volgt er ook eens een sinterklaasversie. Normaal gebruiken we natuurlijk lange vingers, maar nu eens pepernoten, ofwel kruidnootjes daarvoor in de plaats. Maar dan wel gedrenkt in de koffie. Voor de volwassenen zou je daar wat koffielikeur aan toe kunnen voegen, maar zonder is het ook gewoon erg lekker. Verder een verschillende laagjes met mascarponecrème en kruidnootjes en natuurlijk bovenop een laagje cacaopoeder. Zo gemaakt, je kunt het zelfs al ruim van te voren maken, zodat je het meteen op tafel kunt zetten.

Ingrediënten voor 4 glaasjes:

  • 1 zak met ongeveer 500 gram kruidnootjes
  • 1 kopje sterke koffie
  • Een paar theelepels suiker
  • Eventueel een klein scheutje koffielikeur (als er geen kinderen van eten!)
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • Snufje poedersuiker
  • Half zakje slagroomversteviger
  • Beetje cacaopoeder

Recept:

  1. Leg de gardes even in de vriezer en zet de kom in de koelkast. (voor de mascarponecrème)
  2. Zet 4 mooie glazen of potjes klaar om de tiramisu in te maken.
  3. Doe ongeveer 200 gram kruidnootjes in een plastic zakje en rol hier overheen met de deegroller zodat je kleine stukjes krijgt. Zet opzij.
  4. Vul dan elk glaasje met een aantal, ongeveer 8 tot 10 hele kruidnoten.
  5. Zet een kopje sterke koffie, los daar de suiker in op. En giet er eventueel een scheutje koffielikeur door. Laat dit even afkoelen.
  6. Schep met een lepeltje wat van de koffie over de kruidnootjes in de glaasjes. Zo krijgen de nootjes een lekkere koffiesmaak.
  7. Doe de mascarpone in de koude kom en klop dit heel even los met de koude gardes.
  8. Voeg de slagroom toe en klop dit erdoor en klop dit mengsel dan bijna stijf. Voeg de poedersuiker en het halve zakje slagroomversteviger toe en klop verder tot het stijf is.
  9. Verdeel dit over twee kommen.
  10. Voeg aan de ene kom een beetje, een paar theelepels, van de koffie toe. Roer erdoor.
  11. Maal ongeveer 75 – 100 gram van de kruidnoten fijn met een staafmixer. Voeg dit toe aan de andere kom met mascarponecrème.
  12. Doe beide crèmes in een spuitzak, eventueel met een rond spuitmondje.
  13. Spuit een laagje koffiecrème gelijkmatig op de kruidnootjes in het glas.
  14. Schep dan een laagje van de kruidnotenkruimels op de koffiecrème.
  15. Spuit dan een laagje van de kruidnotenmascarpone er over, kijk zelf even hoeveel er nog in het glas past en hoeveel crème je nog hebt.
  16. Doe de cacaopoeder in een zeef. Ik heb een thee-ei, een soort zeefje eigenlijk. Daarmee strooi ik wat cacaopoeder over de bovenste crèmelaag.

Tip: kijk zelf even hoeveel van de crème je gebruikt. Dat hangt een beetje af van de grootte van de glazen die je gebruikt. Er is voldoende crème en als je glazen wat groter zijn dan die van mij, kun je best wat meer crème gebruiken. En misschien ook wel wat meer kruidnootjes als je die nog over hebt.

Liefs Ria & Laura

0 comment
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Sinterklaas taartjes met peer
next post
Kerstboom brownies

You may also like

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Appeltaart trifle

31/05/2017

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Snelle zoete Sinterklaas borrelhapjes

03/12/2015

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Pepernoten cupcakes

29/11/2018

Pepernotenvlaai met marshmallows

02/12/2019

Pepernoten ijs

21/11/2018

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....