Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

by Liefde voor bakken 06/06/202106/06/2021
written by Liefde voor bakken 06/06/202106/06/2021
Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

Vorige week heb ik een recept geplaatst van een bananencrème. Deze crème heb ik nu gebruikt als vulling voor dit lekkere taartje.

Zoals een aantal van jullie wel gemerkt hebben, plaatsen we niet elke zondag meer een recept. Door de omstandigheden lukt dat niet altijd meer. Ik (Ria) heb thuis te maken met een forse lekkage in de badkamer. Supervervelend, veel gedoe. Zeker nu ik alleen ben. Dat is echt een stuk gemakkelijker als je samen bent. Kun je beter overleggen en het samen oplossen. Moet je weten dat ik net de hele gang beneden geschilderd heb. Kan ik straks weer helemaal opnieuw beginnen. Ook Laura heeft het druk met verhuizen, daar kan ze volgende week zelf iets meer over vertellen. We zullen ons best doen om zoveel mogelijk op zondag een recept te plaatsen, maar soms, zeker in de vakantietijd, zal dat niet altijd lukken. We zullen op Facebook regelmatig wat oude recepten onder de aandacht brengen. Er staat nu al zoveel op onze site. Genoeg om je mee te vermaken!

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten:

Vier Laagjestaartje met banaan en bosvruchten

Liefde voor bakken Vorige week heb ik een recept geplaatst van een bananencrème. Deze crème heb ik nu gebruikt als vulling voor dit lekkere taartje.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Springvorm van 24 cm

Voor het deeg:

  • 250 gram boter of plantaardige margarine
  • 225 gram fijne suiker
  • 5 eidooiers
  • 275 gram cakemeel
  • 5 eiwitten
  • Paar druppels citroensap of een beetje citroensmaakstof
  • Ongeveer 20 gram amandelstiften of amandelschaafsel (AH-potje)

Voor de vulling en decoratie:

  • Eén portie bananencrème (zie receptzie recept)
  • Een half potje bosvruchtenjam (Hero minder zoet)
  • Wat vers fruit, een banaan, eventueel wat blauwe bessen en frambozen

Instructies

  1. Maak de bananencrème, zie dit receptzie dit recept. Zet in de koelkast om iets steviger te laten worden.
  2. Spoel de blauwe bessen en frambozen af en laat ze uitlekken.
  3. Vet de bodem en een klein stukje van de binnenkant van de bakvorm in met een beetje margarine. Bestuif met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Doe de boter of margarine in een kom en klop deze zacht met een mixer. Klop zeker 2 minuten.
  5. Voeg de suiker en de citroensap of smaakstof toe en klop nog zeker een volle minuut.
  6. Splits de eieren. Voeg de eidooiers één voor één toe aan het deeg. Klop de dooier er helemaal door zodat deze volledig is opgenomen. Ga door tot alle eidooiers zijn toegevoegd.
  7. Zeef de cakemeel, en voeg deze in delen toe aan het deeg.
  8. Klop de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap en een klein snufje zout. Zorg wel dat de kom schoon is. Dit kun je doen door met een paar druppels citroensap de binnenkant van de kom schoon te maken.
  9. Voeg het eiwit in delen toe aan het deeg, schep erdoor met een spatel.
  10. Verdeel dit deeg in vier gelijke delen. Bij mij was dit ongeveer 220 gram per deel.
  11. Doe het eerste deel in de bakvorm. Strijk deze dunnen laag glad met een paletmes. Bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 à 17 minuten.
  12. Haal uit de oven, laat eeen minuutje of 5 afkoelen en haal de cakelaag dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een taartrooster.
  13. Maak de vorm schoon en vul dan met de tweede laag deeg. Bak ook deze in ongeveer 17 minuten gaar en goudbruin.
  14. Doe zo ook de derde laag.
  15. Bij de vierde laag strooi je de amandelstiften of schaafsel over het deeg. Dit wordt de bovenkant van de taart. Bak ook deze gaar.
  16. Leg de onderste taartlaag op een mooi bord. Smeer hier een laag bananencrème op. Snijd wat dunnen plakjes banaan, vermeng deze met een klein beetje citroensap en leg de plakjes op de crème.
  17. Leg de tweede cakelaag hier op. Bestrijk deze laag met de bosvruchtenjam.
  18. Leg hier de derde cakelaag op. Hier komt dan weer een laag bananencrème op en plakjes banaan.
  19. Dan de bovenste laag met de amandelstukjes. Bestuif het taartje met wat poedersuiker. Versier met de rest van de plakjes banaan en de bosvruchten.

 

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bananencrème
next post
Eton Mess met frambozen

You may also like

Plaatcake met Monchou en kersen

15/04/2018

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

Nutella chocoladetaartje met frambozen

08/08/2016

Marshmallow slof

11/07/2019

Cijfertaart met Maltesers

19/01/2020

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Paastaart met ananas

28/03/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....