Vorige week heb ik een recept geplaatst van een bananencrème. Deze crème heb ik nu gebruikt als vulling voor dit lekkere taartje.
Zoals een aantal van jullie wel gemerkt hebben, plaatsen we niet elke zondag meer een recept. Door de omstandigheden lukt dat niet altijd meer. Ik (Ria) heb thuis te maken met een forse lekkage in de badkamer. Supervervelend, veel gedoe. Zeker nu ik alleen ben. Dat is echt een stuk gemakkelijker als je samen bent. Kun je beter overleggen en het samen oplossen. Moet je weten dat ik net de hele gang beneden geschilderd heb. Kan ik straks weer helemaal opnieuw beginnen. Ook Laura heeft het druk met verhuizen, daar kan ze volgende week zelf iets meer over vertellen. We zullen ons best doen om zoveel mogelijk op zondag een recept te plaatsen, maar soms, zeker in de vakantietijd, zal dat niet altijd lukken. We zullen op Facebook regelmatig wat oude recepten onder de aandacht brengen. Er staat nu al zoveel op onze site. Genoeg om je mee te vermaken!
Ingrediënten
- Springvorm van 24 cm
Voor het deeg:
- 250 gram boter of plantaardige margarine
- 225 gram fijne suiker
- 5 eidooiers
- 275 gram cakemeel
- 5 eiwitten
- Paar druppels citroensap of een beetje citroensmaakstof
- Ongeveer 20 gram amandelstiften of amandelschaafsel (AH-potje)
Voor de vulling en decoratie:
- Eén portie bananencrème (zie receptzie recept)
- Een half potje bosvruchtenjam (Hero minder zoet)
- Wat vers fruit, een banaan, eventueel wat blauwe bessen en frambozen
Instructies
- Maak de bananencrème, zie dit receptzie dit recept. Zet in de koelkast om iets steviger te laten worden.
- Spoel de blauwe bessen en frambozen af en laat ze uitlekken.
- Vet de bodem en een klein stukje van de binnenkant van de bakvorm in met een beetje margarine. Bestuif met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de boter of margarine in een kom en klop deze zacht met een mixer. Klop zeker 2 minuten.
- Voeg de suiker en de citroensap of smaakstof toe en klop nog zeker een volle minuut.
- Splits de eieren. Voeg de eidooiers één voor één toe aan het deeg. Klop de dooier er helemaal door zodat deze volledig is opgenomen. Ga door tot alle eidooiers zijn toegevoegd.
- Zeef de cakemeel, en voeg deze in delen toe aan het deeg.
- Klop de eiwitten stijf met een paar druppels citroensap en een klein snufje zout. Zorg wel dat de kom schoon is. Dit kun je doen door met een paar druppels citroensap de binnenkant van de kom schoon te maken.
- Voeg het eiwit in delen toe aan het deeg, schep erdoor met een spatel.
- Verdeel dit deeg in vier gelijke delen. Bij mij was dit ongeveer 220 gram per deel.
- Doe het eerste deel in de bakvorm. Strijk deze dunnen laag glad met een paletmes. Bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 à 17 minuten.
- Haal uit de oven, laat eeen minuutje of 5 afkoelen en haal de cakelaag dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een taartrooster.
- Maak de vorm schoon en vul dan met de tweede laag deeg. Bak ook deze in ongeveer 17 minuten gaar en goudbruin.
- Doe zo ook de derde laag.
- Bij de vierde laag strooi je de amandelstiften of schaafsel over het deeg. Dit wordt de bovenkant van de taart. Bak ook deze gaar.
- Leg de onderste taartlaag op een mooi bord. Smeer hier een laag bananencrème op. Snijd wat dunnen plakjes banaan, vermeng deze met een klein beetje citroensap en leg de plakjes op de crème.
- Leg de tweede cakelaag hier op. Bestrijk deze laag met de bosvruchtenjam.
- Leg hier de derde cakelaag op. Hier komt dan weer een laag bananencrème op en plakjes banaan.
- Dan de bovenste laag met de amandelstukjes. Bestuif het taartje met wat poedersuiker. Versier met de rest van de plakjes banaan en de bosvruchten.
Liefs Ria & Laura