Deze pancakes zijn eigenlijk meer taartjes geworden. Ze zijn namelijk gevuld met een roomkaascrème en frambozen. Heel erg lekker! Bakken maar!!
Als je van pannenkoeken houdt, zul je ook dol zijn op deze pancakes. Laura bakt ze regelmatig en ook Annika maakt ze vaak voor ontbijt of lunch. Dan maakt ze een gezonde versie met havermout en zo. Dit keer heb ik ook een keer pancakes gebakken. Het beslag is gemaakt van o.a. karnemelk. Dat vind ik erg lekker! Daarbij een vulling gemaakt van roomkaas crème. Met frambozen. Je kunt het als lunchgerecht eten, maar het zijn eigenlijk meer kleine taartjes geworden. Of je kunt het ook toetjes noemen. Lekker zijn ze in ieder geval wel. Ik vind het leuk als alle pancakes dezelfde maat hebben, dus ik heb tijdens het bakken gebruik gemaakt van een metalen ronde uitsteker. Deze heb ik in de pan gelegd. Daar gaat dan het beslag in en het blijft dan binnen de ring. Het maakt dan niet zo heel veel uit hoe groot de ring is natuurlijk, maar ik wil niet dat ze te groot worden, dus ik heb gekozen voor een ring van 10 cm. Wil je dat de pancakes juist niet allemaal hetzelfde zijn, dan gebruik je geen ring en schenk je gewoon telkens ongeveer hetzelfde in de pan, dan lopen ze wat meer uit, is ook mooi.

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
- 2 theelepels geraspte schil van een citroen
- 3 eieren
- 300 ml karnemelk
Voor de vulling:
- 100 g roomkaas (zuivelspread naturel)
- 150 ml verse slagroom
- Beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 1/2 zakje slagroomversteviger
- 150 gram diepvries frambozen
Voor de frambozensiroop:
- Twee eetlepels frambozenjam
- Twee eetlepels water
- Een scheut schenkstroop
Voor het bakken:
- Beetje zonnebloemolie
- Metalen ring met een doorsnee van ongeveer 10 cm
Instructies
- Voor het beslag: doe het meel de suiker en de vanillesuiker, geraspte schil van de citroen en het zout in een kom, roer door elkaar met een spatel of houten lepel.
- In een andere kom de eieren en de karnemelk doen. Klop dit met een mixer goed door elkaar.
- Voeg dan het meelmengsel toe en klop dit erdoor. Klop nog ongeveer 2 minuten.
- Schenk een klein scheutje olie in een koekenpan.
- Lag dan de metalen ring in de pan. Giet daar een schepje beslag in, tot de ring goed is gevuld. Kijk zelf hoe dik je de pancakes wilt. Ik zou niet t edik doen, want dan wordt de binnenkant niet helemaal gaar.
- Na even bakken haal de de ring met een stukje keukenpapier (heet!) er af. De pancake behoudt zijn vorm.
- Bak even totdat de onderkant mooi bruin is.
- Draai dan om en bak de andere kant ook even totdat deze mooi goudbruin is. Haal er uit en laat uitlekken op een bordje met een stuk keukenpapier.
- Bak zo alle pancakes.
- Leg je gardes heel even in de vriezer zodat ze goed koud worden.
- Dan maak je de crème: doe de roomkaas of zuivelspread in een kom, klop deze los met een mixer op een lage stand.
- Voeg de slagroom toe en klop dit op de middelste stand tot de crème stijf wordt. Voeg vlak voordat de crème helemaal stijf is de poedersuiker en het halve zakje slagroomversteviger toe.
- Zet in de koelkast.
- Doe de diepvries frambozen in een steelpan. Haal er een aantal mooie frambozen uit voor de garnering.
- Zet de pan op het vuur en laat de frambozen ontdooien.
- Als ze ontdooid zijn, laat je het aan de kook komen. Laat het ongeveer 10 tot 15 (of ietsje langer) minuten inkoken, totdat het wat dikker wordt. Zet het vuur dan uit en laat het iets afkoelen.
- Als je wilt, kun je dit zeven, zodat er geen pitjes meer in zitten, heb ik niet gedaan. Ik vind in dit recept de pitjes geen probleem.
- Roer het frambozenmengsel dan beetje bij beetje door de crème, let op, roer het er niet helemaal door, zodat de crème wit blijft en hier en daar wat roze wordt. Je krijgt dan dus een beetje een streperig effect.
- Leg een pancake op een schoteltje. Schep er een klodder van de crème op, spreid dit een beetje uit zodat het goed verdeeld is over de pancake.
- Leg er de tweede pancake op. Schep ook daar weer een laagje crème op.
- Dan de derde pancake er op. Schep hier nog een klein beetje crème op. Leg boven op een paar framboosjes. Je kunt hiervoor natuurlijk ook verse frambozen kopen, zeker als het zomer is.
- Doe de jam en het water in een steelpan en verwarm het. Roer goed door.
- Schenk er dan een beetje stroop bij, roer goed door. Proef even of het zo lekker is, anders nog een beetje stroop erbij.
- Doe deze franbozensiroop in een klein spuitflesje of een wegwerpspuitzak.
- Spuit wat siroop over het pancake taartjes.
Liefs, Ria