Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Oud & nieuwToetjes

No bake champagne cheesecake dessert

by Liefde voor bakken 30/12/201930/12/2019
written by Liefde voor bakken 30/12/201930/12/2019
No bake champagne cheesecake dessert

Ga jij dit jaar met oudjaar een etentje organiseren? Dan is dit toetje wat voor jou! Deze is met champagne of prosecco, maar net wat je voorkeur heeft. Daardoor past het wel helemaal bij het uiteinde van het jaar.

Ik (Laura) word bijna sentimenteel als ik denk aan het feit dat dit het laatste recept is van 2019. Hierna gaan we weer een nieuw jaar in! Toch altijd een beetje gek als we weer een jaar afsluiten. Want wat kan de tijd toch snel gaan.

Dit recept is met alcohol, dus niet geschikt voor de kleintjes. Eten er toch kinderen mee? Dan kan je de alcohol ook makkelijk weglaten en doe je de aardbeitjes gewoon zo in het glas.

No bake champagne cheesecake dessert

No bake champagne cheesecake dessert

Liefde voor bakken Ga jij dit jaar met oudjaar een etentje organiseren? Dan is dit toetje wat voor jou! Deze is met champagne of prosecco,… Printen
Aantal: 2 toetjes
Cijfer 3.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 80 gram biscuitjes
  • 15 gram boter
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram verse slagroom
  • 2 theelepels witte basterd suiker
  • snuf poedersuiker
  • 100 gram aarbeien
  • champagne / prosecco
  • feestelijke sprinkels

Instructies

  1. Om te beginnen doe je de aardbeien in een kom met champagne / prosecco. Het is aan te raden om dit 24 uur van te voren te doen. Nou is het begrijpelijk als dit wat kort dag is, dus een aantal uur zal ook volstaan.
  2. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze bij de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel dit over de glazen.
  3. Klop de mascarpone los.
  4. Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Doe hier alvast een flinke snuf poedersuiker bij om de slagroom te zoeten.
  5. Voeg de mascarpone en de slagroom bij elkaar en mix dit door elkaar. Doe hier nog wat basterd suiker bij. Wel even proeven tussendoor, dat het lekker zoetig smaakt.
  6. Verdeel het mengsel over de glazen.
  7. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze ook over de glazen.
  8. Versier met feestelijke sprinkels. Of nog leuker: steek er een sterretje in :)

Notities

Wil je dit recept zonder alcohol maken? Sla dan de eerste stap over, en gebruik gewone aardbeien om je toetje mee af te maken. Ook heel lekker en geschikt voor de kids!

Wij wensen jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! In 2020 zijn we weer terug, met een terugblik naar het afgelopen jaar. Fijne jaarwisseling!

Liefs Ria en Laura

dessertnagerechttoetje
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Avocado snack
next post
Terugblik 2019

You may also like

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Aardbeien bastogne toetje

18/10/2018

Koffie Panna Cotta

01/08/2021

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Mangomousse

23/04/2020

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Monchou kersen trifle

01/02/2017

2 comments

Peter van Eijden 30/12/2019 - 13:09

Leuk recepten en mooie ideeen. Heel fijne jaarwisseling en een goede appetit voor 2020

Reply
Liefde voor bakken 30/12/2019 - 15:43

Dank je wel, Peter! Jij ook een hele fijne jaarwisseling! En een goed bakjaar! Groetjes van Ria en Laura!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....