Ga jij dit jaar met oudjaar een etentje organiseren? Dan is dit toetje wat voor jou! Deze is met champagne of prosecco, maar net wat je voorkeur heeft. Daardoor past het wel helemaal bij het uiteinde van het jaar.
Ik (Laura) word bijna sentimenteel als ik denk aan het feit dat dit het laatste recept is van 2019. Hierna gaan we weer een nieuw jaar in! Toch altijd een beetje gek als we weer een jaar afsluiten. Want wat kan de tijd toch snel gaan.
Dit recept is met alcohol, dus niet geschikt voor de kleintjes. Eten er toch kinderen mee? Dan kan je de alcohol ook makkelijk weglaten en doe je de aardbeitjes gewoon zo in het glas.
Ingrediënten
- 80 gram biscuitjes
- 15 gram boter
- 125 gram mascarpone
- 125 gram verse slagroom
- 2 theelepels witte basterd suiker
- snuf poedersuiker
- 100 gram aarbeien
- champagne / prosecco
- feestelijke sprinkels
Instructies
- Om te beginnen doe je de aardbeien in een kom met champagne / prosecco. Het is aan te raden om dit 24 uur van te voren te doen. Nou is het begrijpelijk als dit wat kort dag is, dus een aantal uur zal ook volstaan.
- Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze bij de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel dit over de glazen.
- Klop de mascarpone los.
- Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Doe hier alvast een flinke snuf poedersuiker bij om de slagroom te zoeten.
- Voeg de mascarpone en de slagroom bij elkaar en mix dit door elkaar. Doe hier nog wat basterd suiker bij. Wel even proeven tussendoor, dat het lekker zoetig smaakt.
- Verdeel het mengsel over de glazen.
- Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze ook over de glazen.
- Versier met feestelijke sprinkels. Of nog leuker: steek er een sterretje in :)
Notities
Wil je dit recept zonder alcohol maken? Sla dan de eerste stap over, en gebruik gewone aardbeien om je toetje mee af te maken. Ook heel lekker en geschikt voor de kids!
Wij wensen jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! In 2020 zijn we weer terug, met een terugblik naar het afgelopen jaar. Fijne jaarwisseling!
Liefs Ria en Laura
2 comments
Leuk recepten en mooie ideeen. Heel fijne jaarwisseling en een goede appetit voor 2020
Dank je wel, Peter! Jij ook een hele fijne jaarwisseling! En een goed bakjaar! Groetjes van Ria en Laura!