Wij hebben weer eens een lekker toetje gemaakt! Annika (dochter/zus) zit zoals jullie misschien wel weten, sinds kort in Frankrijk. En nu kwam ze een paar dagen terug naar Nederland. Dus voor ons een reden om met de familie bij elkaar te komen en lekker te eten! Zo maakten wij deze geitenkaasflapjes met rode bietjes, heerlijk! En dit recept, de aardbeien bastogne toetjes, was het nagerecht!
Het is weer een toetje geworden met verschillende laagjes, want dat is toch een beetje onze specialiteit. We hadden eigenlijk meteen al in ons hoofd dat het iets met bastogne moest worden. Als wij dan zo samen recepten aan het bedenken zijn, rolt er opeens zo een goed idee uit! De combinatie van aardbeien, kwark en bastogne is heerlijk!

Ingrediënten
- 130 gram bastogne koekjes (= een half pak)
- 15 gram boter
- 500 gram aardbeien yoghurt kwark
- 250 gram magere kwark
- 125 ml verse slagroom
- poedersuiker om de slagroom te zoeten
- 250 gram verse aardbeien
Instructies
- Verkruimel de bastogne koekjes. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekjes.
- Doe de kruimellaag op de bodem van de glazen. Houd nog een beetje achter, die ga je later als decoratie gebruiken.
- Klop je aardbeienkwark een beetje los en doe deze in een spuitzak. Op deze manier kan je netjes werken en blijven je glazen schoon! Spuit in elk glas een laagje aardbeienkwark.
- Klop je slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg hierbij de kwark en mix dit door elkaar. Doe ook dit mengsel in een spuitzak en vul elk glas met een laagje.
- Doe een beetje van de overgebleven kruimels als topping en garneer met wat aardbeitjes. Wij hebben 1 aardbei als decoratie gedaan, omdat het er natuurlijk leuk uit moet zien op de foto. Maar je kan ook gewoon lekker wat meer aardbeitjes als topping gebruiken! Heerlijk!
Ziet er goed uit toch? Annika heeft ons geholpen met de styling van de foto’s. Zo leuk om dit met haar te doen! Geeft nét weer even die frisse blik!
Liefs Ria & Laura