High tea
comments 2

High tea: mini blueberry muffins

DSC_0967n

Met pijn in mijn hart heb ik vandaag het allerlaatste high tea hapje gemaakt! Wij vonden het beide zo’n leuke serie om te maken! We hopen dat jullie net zo hebben genoten als dat wij dat hebben gedaan. Ik wilde al een tijdje blueberry muffins maken, maar dan net even anders dan alle andere. Dus dacht ik: waarom geen mini muffins?

Benodigdheden

  • handje blauwe bessen
  • 75 gram bloem
  • 40 ml melk
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1/2 ei
  • 60 ml olie
  • snufje zout
  • 60 ml zure room

Extra: bakvorm voor minicupcakes en mini bakingcups

Dit recept is voor 12 mini muffins.

Bereiding

Het handige aan dit recept voor muffins met blauwe bessen is dat er dus helemaal geen mixer aan te pas hoeft te komen! Je kan alles mengen met een spatel of pollepel. Vind ik juist fijn. Want als ik een dagje flink ga bakken, krijg ik zo’n lamme arm van al het mixen haha!

Begin met het zeven van de droge ingrediënten, dus de bloem, de bakpoeder, de suiker en het zout. Meng dit door elkaar met een spatel of lepel.

Gebruik een andere kom en doe daar de olie, het halve ei, de melk en de zure room in. Meng dit goed door elkaar met een spatel of lepel.

Snijd de bosbessen in halve stukjes. Anders past er maar 1 bosbes in elke muffin! Hele grote bosbessen kan je nog kleiner snijden. Doe hier een lepel van de droge ingrediënten bij. Even goed mengen.

Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Doe daarna de bosbessen erbij en roer nogmaals goed door.

blueberry muffins

Doe mini bakingcups in de bakvorm en vul de cups voor 3/4 met het beslag. Zet ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15 tot 20 minuten. Let op: elke oven is anders. Ik heb zelf een heteluchtoven, welke ik altijd wat lager zet. Ik heb ze met mijn oven 18 minuten op 180 graden gebakken. Het testen met een satéprikker is wat lastig. Door de bosbessen kan je prikker er vochtig uitkomen.

DSC_0967n

DSC_0961n

 

 

Maak jij ze ook?

Liefs Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

2 Comments

  1. Pingback: Plog #2: bakdag & update! – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *