Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Roomcakejes met mango en aardbeien

by Liefde voor bakken 30/07/201702/08/2017
written by Liefde voor bakken 30/07/201702/08/2017
DSC_0041n

We vinden het altijd het leukst om gezellig samen te bakken. Daar hebben we niet altijd tijd voor, maar nu zijn we weer eens twee dagen lekker bezig geweest. Met resultaat! We hebben vooral veel plezier gehad en ook nog eens drie heerlijke recepten bedacht en gemaakt.

Het eerste recept is een lekker gebakje geworden. Met verschillende laagjes. Wij doen veel met laagjes, dat vinden we helemaal leuk. Daar kun je veel smaak in kwijt. En het ziet er vaak erg leuk uit. Deze keer hebben we gekozen voor een cakelaagje, daarop een fruit-vanillelaagje, dan een slagroomlaagje en bovenop natuurlijk fruit! Moet gewoon wel lekker zijn, toch?

Wat heb je nodig?

  • vierkante bakblik 20 x 20 cm, het liefst met een uitneembare bodem
  • bakpapier om op de bodem te leggen

Voor de cakelaag:

  • 200 gram boter
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 theelepeltje vanille extract
  • 30 ml slagroom

Voor de vruchtenlaag:

  • 500 ml vruchtensap, wij hebben gekozen voor mango-sinaasappelsap
  • 1 pakje vanille kookpudding
  • 20 gram suiker

Voor de slagroomlaag:

  • 250 ml slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 1 zakje klopfix

Voor de fruitlaag;

  • 1 bakje verse mangoblokjes
  • 1 bakje aardbeien

Zo maak je deze lekkere fruitgebakjes:

Leg een stuk bakpapier in de vierkante bakvorm. Knip het vel zò dat het aan de lengte precies in de vorm past en in de breedte uitsteekt. dan kun je de cake er later gemakkelijk uit tillen. Vet het vel een beetje in met boter en strooi er een klein beetje bloem over.

Maak het deeg voor de cake:

1. Mix in een kom de boter zacht. Voeg de fijne suiker en het zout toe en mix dit een paar minuten goed door zodat het botermengsel romig en luchtig wordt. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Klop dit voorzichtig door het deeg. Voeg dan de slagroom beetje bij beetje toe en klop dit telkens op een lage stand door het deeg, niet langer kloppen dan nodig is, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.

2. Doe het deeg in de cakevorm, smeer her gelijkmatig uit. Bak de cake in circa 50 – 55 minuten goudbruin op ongeveer 160 graden. Prik er even in om te kijken of de cake gaar is, de prikker moet er droog uitkomen. Laat de cake circa 10 minuten afkoelen, til hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster of plankje.

3. Maak dan de bakvorm schoon. Leg er nu nog een extra stuk papier in zodat er ook aan de andere zijkanten een stuk papier uitsteekt.

4. Snijd de afgekoelde cake eventueel wat bij, zodat je een rechte plak krijgt. Leg de cake met papier en al weer in de vorm. Nu heb je aan 4 kanten een stukje uitstekend bakpapier.

Voor het fruitlaagje:

1. Meet 500 ml vruchtensap af. Doe een klein beetje in een kommetje. Breng de rest aan de kook.

2. Los het vanillepuddingpoeder op in het kleine beetje sap. Roer dit goed door met een garde.

3. Als de rest van het sap kookt, neem je het van het vuur, giet een klein beetje bij het puddingpoederpapje, roer dit goed door met een garde. Giet daarna het hele papje bij de rest van het hete sap.

4. Zet dit terug op het vuur. Laat het, onder goed roeren,  aan de kook komen. Laat dan heel kort koken (laat een paar keer ‘blub’ zeggen). Neem dan van het vuur. Schenk het op een groot bord (of twee kleine bordjes). Verpak dit goed met plastic huishoudfolie, zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen.

5. Schenk of smeer dit uit over de cake. Strijk dit mooi glad met een paletmesje. Zet in de koelkast om op te stijven.

Roomcakejes met mango en aardbeienRoomcakejes met mango en aardbeien

Voor de slagroomlaag:

1. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een zakje Klopfix. smeer dit gelijkmatig over de fruitlaag. Laat weer een tijdje opstijven in de koelkast.

Decoreren!

1. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Haal het bakpapier er voorzichtig af en leg de cake op een plank. Snijd deze dan in mooie stukken, wij hebben gekozen voor vierkante stukken. Kijk zelf even hoe groot je ze wilt maken. Voor een High Tea zou ik de stukjes klein snijden.

2. Snijd de aardbeien in mooie plakjes en de mangostukjes snijd je iets kleiner. Decoreer de taartjes met de aardbeien en de kleine mangostukjes.

Deze taartjes zijn lekker fris door de mango-vanillecrème en het lekkere fruit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander fruit als je dat wilt,

Succes!

Liefs, Ria & Laura

 

 

high teaklein gebakTaart
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini banoffees
next post
Mini Brownies met caramel en chocola

You may also like

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Frambozen flappen

10/05/2017

High tea: mini pecan appeltaartjes

29/06/2016

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

Appel tarteletjes

03/05/2020

Kletskop mini gebakjes

29/05/2020

5 comments

Judith 31/07/2017 - 18:50

Lijkt mij erg lekker met al dat zomerfruit dat nu volop verkrijgbaar is!
Hoe groot is de bakvorm die jullie gebruiken?

Reply
Judith 02/08/2017 - 17:34

Ik heb een bakvorm van 20 x 20 cm en een bakvorm van 22 x 22 cm, welke kan ik het beste nemen?

Reply
Liefde voor bakken 02/08/2017 - 18:51

Hallo Judith! Voor dit recept hebben we 20 x 20 cm gebruikt!

Reply
Judith 02/08/2017 - 18:56

Bedankt! Morgen gauw maken met bramen en rode bessen!

Reply
Liefde voor bakken 02/08/2017 - 19:02

Klinkt goed! We zijn benieuwd! We vinden het altijd leuk om foto’s te zien van baksels! Dus je kan er altijd eentje mailen naar liefdevoorbakken@hotmail.com :) liefs!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....