Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieHigh tea

Mini brownie blokjes met pecannoten

by Liefde voor bakken 15/09/201704/12/2018
written by Liefde voor bakken 15/09/201704/12/2018
Mini brownies

Het was weer eens hoogste tijd dat wij samen een paar dagen flink aan de bak gingen! Als vanzelf werd het thema van deze bakmarathon: CHOCOLADE! En bij chocolade recepten kom je toch heel snel bij brownies! Omdat brownies nou eenmaal super lekker zijn! Deze brownies zijn gemaakt met pecannoten! Allemaal maken!

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat brownies toch wel één van onze favoriete recepten zijn om te maken (én om te eten, sst!). Deze kleine blokjes met pecannoten is weer een leuke variatie op alle andere brownies die we eerder hebben gemaakt! Bovendien zijn deze super leuk voor bij een high tea! Het is er zo eentje van: hap-slik-weg, ik wil er nog één! Best gevaarlijk eigenlijk nu we er zo over na denken..

Mini brownies

Mini brownie blokjes met pecannoten

Liefde voor bakken Het was weer eens hoogste tijd dat wij samen een paar dagen flink aan de bak gingen! Als vanzelf werd het thema… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 1 vierkante bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm
  • 2 vellen bakpapier om de vorm mee te bekleden
  • 115 gram boter of margarine
  • 220 gram pure chocolade
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 40 gram bloem
  • 75 gram pecannoten
  • 75 gram chocolade druppels

Instructies

  1. Begin me het bekleden van de bakvorm. Leg er twee opgevouwen vellen in. Doe dat zò, dat aan beide kanten een stuk vel uit steekt. Dan kun je de brownie er later zó uittillen. Vet het bakpapier een beetje in met wat margarine en bestuif met een beetje bloem. Zet opzij.
  2. Smelt de boter met de chocolade “au bain marie” in een pannetje met heet water op een zacht vuur. Roer dit regelmatig goed door. Als alles is gesmolten, roer je het nog even goed door. Doe het dan over in een kom. Voeg de basterdsuiker, het zout en het vanille extract toe en roer dit goed door het chocolademengsel. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg dan de bloem toe. Klop er voorzichtig door. Voeg dan de helft van de fijngehakte pecannoten en de chocoladedruppels erdoor en schep dit door het deeg. Schep dit deeg in de ingevette bakvorm.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak dan de brownie gaar in circa 35 – 37 minuten. Haal uit de oven en laat een half uurtje staan.
  4. Til de brownie er dan voorzichtig uit en leg op een snijplankje. Snijd er klein blokjes van. Lekker bij de thee of koffie! Of bij je high tea!

Liefs Ria & Laura

brownieschocoladehigh tea
1 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Havermout pannenkoekjes met chocola en aardbei
next post
Chocoladetaartje met hazelnoten

You may also like

Chocolade karamel cupjes

15/01/2020

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Nutella Brownies

11/04/2016

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Brownie pizza

08/09/2019

Mini Brownies met caramel en chocola

02/08/2017

1 comment

Lianne 15/09/2017 - 15:33

Ik zag het op Insta Stories voorbij komen, wat een lekkernijen zeg! Vooral die laatste foto: daar loopt het water je toch van in de mond? ;)

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....