We hebben al eerder desserts in een glas gemaakt, maar dit zijn toch echt taartjes. Deze taartjes zijn opgebouwd uit laagjes. Laagjes biscuitdeeg, laagjes kwarkroom en laagjes vers fruit. Handig in een glaasje, dat betekent minder geknoei en gemakkelijk te serveren.
Ik heb een beetje moeite om weer op gang te komen na onze vakantie. Het is ook echt even wennen dat ik niet meer elke dag naar mijn winkeltje moet! Ik heb nog wel klanten die bestellingen op komen halen en klanten waarvan ik de bestellingen op moet sturen, maar het is toch heel anders. Daarbij komt dat het weer ook nogal onbestendig is. Dan weer heel warm, dan weer heel veel regen en wind, daar word ik altijd een beetje onrustig van. Ik heb liever wat stabieler weer, daar kun je je op instellen. Maar goed, niks aan te doen, we gaan weer eens wat bakken, dat is altijd leuk! Deze taartjes in een glaasje zijn “een beetje gezond”, er zit vers fruit in en magere kwark. Verder natuurlijk de biscuitdeeg en slagroom en een héél klein beetje poedersuiker. Lekker om te maken als je na de vakantie een verjaardag hebt en niet met een al te vette hap wilt aan komen zetten. Heb je toch iets feestelijks en lekkers!
Ingrediënten
Voor het biscuitdeeg:
- een bakplaat met bakpapier
- 4 eieren
- 80 gram fijne suiker
- 80 gram bloem
- snufje zout
- 15 gram gemalen kokos
Voor de opbouw van de taartjes:
- setje ronde uitstekers, liefst metaal
- 250 ml magere kwark
- 250 ml verse slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger (klopfix)
- wegwerpspuitzak
- 1 bakje rode bessen
- 1 bakje blauwe bessen
Instructies
- Spoel de rode en de blauwe besjes af met water en laat goed uitlekken.
- Zoek een paar mooie glaasjes uit je kast die geschikt zijn om te gebruiken.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Heteluchtoven iets lager (circa 175 graden).
- Maak het biscuitdeeg: splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een paar seconden. Zet dan de mixer uit. Zeef de bloem en voeg de fijngemalen kokos en het zout toe. Roer dit beetje voor beetje door het deeg. Roer dit stevig door, totdat alles goed is opgenomen.
- Spreid het deeg uit over de bakplaat die met bakpapier bekleed is. Smeer het goed uit, zodat de gehele plaat is bedekt met het deeg. Bak de plak om in de oven op circa 190 graden, ongeveer 12 minuten.
- Zodra de plak biscuitdeeg licht en goudbruin kleurt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard.
- Neem je ronde uitstekers en meet even de doorsnee van je glas. Kijk dan even welke uitsteker je gaat gebruiken. Op de bodem heb je vaak een kleinere uitsteker nodig omdat de glazen meestal wat groter zijn aan de bovenkant.
- Steek dan met het juiste rondje plakjes uit en leg deze op de bodem van het glas.
- Doe de kwark in een kom en roer dit een beetje door met een spatel.
- Klop de slagroom stijf (met koude gardes), voeg een beetje poedersuiker toe en het zakje Klopfix.
- Voeg beetje bij beetje de kwark toe aan de slagroom, schep dit telkens voorzichtig erdoor. Proef nu even, als je wilt kun je er nog een beetje poedersuiker aan toevoegen. Dit hoeft niet. Wil je extra ‘gezond’ doen, dan zou ik er geen suiker meer aan toevoegen.
- Vul de spuitzak met dit kwarkmengsel en spuit een klein laagje op het eerste biscuitplakje in het glas. Doe dit voorzichtig zodat er geen klodders kwark aan de zijkant van het glas komen.
- Leg hier dan een paar rode en blauwe besjes op. Kijk zelf even hoeveel. Dit hangt af van hoeveel je gekocht heb en hoeveel glaasje je ermee wilt vullen e.d.
- Dan weer een laagje biscuit, misschien moet je al een iets grotere uitsteker gebruiken.
- Dan spuit je weer een laagje kwark er op.
- Dan weer fruit en ga zo door tot je glaasje vol is. Bovenop nog wat fruit en klaar!
- Je kunt hier natuurlijk ook een andere volgorde aanhouden, leef je uit! Door de rode en blauwe besjes wordt het een vrolijk geheel!
- Zet ze in de koelkast tot gebruik.
Geniet ervan!
Liefs Ria
2 comments
Hmm, ik ben dol op dit soort toetjes, niet te ingewikkeld, maar wel super lekker :)
Leuk om te horen. T is echt heel lekker! Gr Ria