Behind the scenes
Leave a comment

Plog #2: bakdag & update!

Plog2

Misschien hebben jullie het wel helemaal niet gemerkt, maar wij zijn op vakantie geweest! We hebben heel erg ons best gedaan om de website zo goed mogelijk door te laten lopen en dat is aardig gelukt! Maar ondertussen is het wel weer eens tijd voor een update! Hoe gaat het nou met ons en waar zijn we mee bezig?

De periode voor we op vakantie gingen was even heel erg hectisch! We wilden namelijk de site gewoon door laten lopen, zonder dat jullie (onze lezers) zouden merken dat we er niet waren! Dus dan moet er veel vooruit gewerkt worden. En we zitten natuurlijk ook nog met werk en de winkel, dus het was even goed druk! We wilden echt al een tijdje een aantal high tea hapjes maken, en dit bleek super geschikt te zijn voor deze vakantieperiode. Allemaal kleine snelle hapjes waar niet té veel tijd in zit!

Laura: Ik ben alleen de eerste vakantieweek mee geweest, omdat ik daarna gewoon weer moest werken! We zijn even heerlijk een weekje naar Zeeland gegaan. Met zijn drieën, heerlijk ontspannen aan de zee, taartjes en ander lekkers gegeten en veel gepraat over de blog! Echt heerlijk!

Ria: Ja, dat was een heerlijke week, lekker uitwaaien op het strand én shoppen in Middelburg en Vlissingen! We zijn ook nog in Zoutelande geweest, dat is een leuk plaatsje met véél gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. We vonden daar in een supermarkt, De Spar, een wel heel bijzondere pot Nutella!!! Een emmer, wel te verstaan! Er zat 3 kilo Nutella in!!!! Heerlijk! Die hebben we dus gekocht, haha.
Dus, dat betekent dat jullie in de komende tijd weer een aantal Nutellarecepten kunnen verwachten!

Laura: Het was ook heel handig dat ik thuis was, zodat ik op de achtergrond toch een beetje de website in de gaten kon houden. En ik heb nog de blueberry muffins gebakken! Die waren super lekker!

Ria: Jan en ik zijn nog 2 weken naar het Zwarte Woud geweest! Prachtig veel, veel gezien! En natuurlijk: heerlijke Schwarzwalderkirschetorte gegeten!! In Schiltach, een klein dorp met heel veel schattige vakwerkhuisjes! Verder veel inspiratie opgedaan in de vele bakkerswinkeltjes, in Duitsland zijn ze heel goed in het bakken van taarten, ze maken de prachtigste lagentaarten, vaak met veel fruit en gelei. In één van de winkeltjes vonden we deze piepkleine Nutellapotjes een flink contrast met onze superemmer!!!

IMG_0134

IMG_0075

Ria: en ik vond dit baktijdschriftje in Duitsland! Kon ik natuurlijk niet laten liggen.

Plog #2 – zaterdag 16-07-2016 – We moeten weer aan de slag!

Ja de vakantie is dan nu toch echt voorbij en het is weer tijd om de werkzaamheden rondom liefdevoorbakken.nl te hervatten. En vandaag (16 juli dus) is de eerste dag dat we weer met zijn tweeën zijn en er even flink tegenaan kunnen. Ook wel leuk om te weten: we hebben een nieuw speeltje aangeschaft, en in deze plog hebben we even wat nieuwe dingetjes geprobeerd met de nieuwe camera!

Ria: Hier ben ik nog bezig met een “leger”taart, van binnen ook met dezelfde kleurtjes. Lijkt heel erg op de regenboogtaart, maar dan heb ik andere kleuren gebruikt!

Laura: Ik werd uit bed getrommeld om even de taart te bewonderen! Zaterdag was mijn vrije dag, dus wilde wel een klein beetje uitslapen (lees: 09.30 uur?). Dus alleen mijn voeten waren camera-ready.

IMG_0058n

Laura: Tijd voor ontbijt! Boterhammetjes met pindakaas voor mij! Dan kan ik er weer even flink tegenaan!

Laura: de winkel (www.theeentaartspulletjes.nl) is vandaag gewoon open! Dus op openingsdagen bloggen we in de winkel. We beginnen de dag met een flinke vergadering. Want we moeten even goed doorspreken wat we de komende periode allemaal willen. Zeker omdat de 1e verjaardag van liefdevoorbakken.nl eraan komt! Dit alles gebeurt natuurlijk in stijl: onder het genot van thee en mini blueberry muffins die ik eerder die week heb gebakken!

IMG_0067n

Laura: doordat ik gewoon werk als verpleegkundige en in Zeist woon, moeten we alles goed plannen. Ik draai wisselende diensten, dus mijn weken zijn nooit hetzelfde. Dat maakt dat we regelmatig alles goed moeten doorspreken.

IMG_0074n

We werken nog even wat op de laptops. De planning wordt bijgewerkt en we doen nog wat kleine dingetjes op de site. Daarna gaan we lekker naar huis: tijd om de keuken in de gaan voor wat baksels!

IMG_0083n

We starten met het eerste recept! We gaan nog niet helemaal verklappen wat het is, maar het is lekker en het zit weer in een jar/potje! Eerder maakten wij al cheesecake in a jar, ook echt een aanrader!

IMG_0086n

We moeten natuurlijk ook even de selfiestand van de nieuwe camera uitproberen! :)

IMG_0095bn

IMG_0107n

Laura: Ik maak nog wat foto’s! Dit recept komt deze week online, dus stay tuned! Nadeel van buiten fotograferen is dat de zon regelmatig even om het hoekje kwam kijken. En fotograferen in de zon is echt heel lastig.

IMG_0114bn

Tijd voor het avondeten: pastasalade met tonijn en feta! Een favoriet hier in huis!

IMG_0118n

Laura: Na het eten gaan we nog even aan de slag met het tweede recept van vandaag: de perzik kwarktaart. Helaas moet ik alweer op tijd naar huis, omdat ik de volgende ochtend een dagdienst moet draaien.

IMG_0127n

Laura: Terwijl ik naar huis reis maakt mam nog even de taart af en schrijft ze alvast het recept uit. Thuis zet ik nog even de puntjes op de i, zodat de taart meteen de volgende dag online kan!

IMG_2687

Ria: Nog even de decoratie op de kwarktaart, en ook deze is weer klaar!!!

Dit was weer een dagje bij ons in de keuken! Vinden jullie het nou leuk om vaker dit soort artikelen te lezen, laat het ons vooral even weten!

Liefs,

Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.