Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

by Liefde voor bakken 04/05/201824/09/2018
written by Liefde voor bakken 04/05/201824/09/2018
gebakjes

Toen ik afgelopen week in de supermarkt was, lagen er eindelijk weer eens heerlijke, mooie Hollandse aardbeien. Die heb ik natuurlijk meteen gekocht. Daar moet ik dan natuurlijk wel even een receptje bij bedenken. Vandaar deze amandelcakejes met aardbeien!

Ze zijn erg lekker geworden. De cake is vrij eenvoudig te maken, er zit wat amandelmeel in en bovenop wat geschaafde amandelen. Aan de slagroom heb ik wat citroenaroma toegevoegd, dat is lekker fris. Dan nog wat van die heerlijke aardbeien er op in plakjes. Een heel klein beetje chocolade en dan nog wat geschaafde amandelen. Deze gebakjes kunnen ook heel goed voor moederdag. Je kunt de cake ook uitsteken met een hartvormige uitsteker. Volgende week komt er trouwens ook nog een brownierecept online van hartvormige brownies.

gebakjes

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

Liefde voor bakken Toen ik afgelopen week in de supermarkt was, lagen er eindelijk weer eens heerlijke, mooie Hollandse aardbeien. Die heb ik natuurlijk meteen… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg

  • een rechthoekige lage bakvorm van circa  30 x 20 cm
  • 200 gram boter of margarine
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram fijngemalen amandelpoeder
  • snufje zout
  • twee eetlepels melk
  • circa 50 gram geschaafde amandelen

Voor de decoratie;

  • 250 ml verse slagroom, minimaal 35 % vet
  • 1 bakje aardbeien
  • 50 gram melkchocolade (puur mag ook, maar ik had nog melkchocolade over)
  • restje van de geschaafde amandelen.
  • een spuitzak met een rond spuitmondje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dit op zo’n manier, dat je aan twee zijkanten een flap overhoudt. Dan kun je straks je baksel makkelijker uit de bakvorm krijgen. Vet in met wat boter.
  2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee.
  3. Weeg de droge bestanddelen af en voeg ze bij elkaar.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel beetje bij beetje toe. Klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  6. Strooi wat amandelschaafsel over het deeg.
  7. Bak de cake in de oven gaar in circa 30-35 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
  9. Til  de cake uit de vorm met behulp van het uitstekende bakpapier.
  10. Draai de cake om met behulp van een snijplank. Haal het bakpapier er af, en draai weer terug met de snijplank.
  11. Laat verder afkoelen.
  12. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (leg de gardes van te voren even in de vriezer, zodat ze goed koud zijn)
  13. Snijd de cake in gelijkmatige vierkante stukjes.
  14. Doe de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  15. Spuit ronde toefjes op de cakejes.
  16. Spoel de aardbeien af en laat ze uitlekken.
  17. Snijd een aantallen aardbeien in plakjes en leg ze op de cakejes.
  18. Smelt de chocolade “au bain marie” en doe dit in een spuitzak, knip een puntje af en spuit wat sliertjes chocolade over elk cakeje.
  19. Maak dan een beetje van het amandelschaafsel een beetje fijn met je vingers en strooi een beetje over de aardbeien.

Veel bakplezier!

Liefs, Ria

gebakjeshigh teaklein gebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten april 2018
next post
Stroopwafel appeltaart

You may also like

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Kwarkgebakjes met twee kleuren besjes

04/08/2019

Monchou petit fourtjes

27/02/2019

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Kokos meringue taartjes

26/01/2020

Gevulde speculaas

01/12/2017

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

Chocolade petit fours

31/01/2018

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 4

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top